Kärlek


Dessa fina möttes jag av i köket med en liten kärlekshälsning till inatt när jag kom hem, han kan om han vill! Min fina påg..

Idag ska jag iväg och lämna in lite papper på ett jobb jag är intresserad av, har passat på att uppdatera cv och referenslista också nu på morgonen, efter några samtal blev jag otroligt nöjd med mina referenser.

Barnvagnsrace

Hurtigt, hurtigt, hurtigt! När Daniel sprang milen drog jag med mig Sufia med barn och hund på spåret, va jätte längesedan vi träffades så var verkligen behövligt. Barnen var ursöta mot varandra, satt och räckte ut händerna och försökte nå varandra under promenaden och skrattade högt när dom lyckades. Hundarna var lika duktiga dom, i slutet på promenaden mötte vi en stor rottweiler som Mimmi inte alls tyckte om (dom känslorna var tydligen ömsesidiga för dom drog igång ganska ordentligt båda 2), Eddie brukar inte bry sig om andra hundar på promenader överhuvudtaget, men när han hörde att Mimmi drog igång lite längre bak så biffade han också upp sig och slängde iväg några varnande läten mot rottweilern. Haha, charmiga små varelser. 

Nu ska jag snart vidare till jobbet och knega halva natten!

Ny vecka


Detta kommer ju bli skitbra när det är klart, benen ska målas vita som bordet och sen ska det på överdrag över stolarna. Perfekt.. 8 st stolar så nu har vi så det räcker och blir över, äntligen. 

Det blev god mat och trevligt sällskap igår hos mamma och pappa. 
Idag är det ännu en gång dags för jobb, dock sent denna veckan.
Idag ska vi passa på att bege oss iväg till motionsspåret hela familjen, Daniel ska springa milen och jag, André och Mimmi ska gå en promenad under tiden. Starta veckan hurtigt och bra!


Just nu..



Powerwalk

André sov över hos mormor och morfar inatt då det blev lite sent hem igår, han var trött och vi orkade inte bråka med honom och böka med att flytta honom in och ut från bil när vi ändå skulle hit idag på morgonen igen ändå. 
Så nu är vi här och jag och mamma har precis varit borta på motionsspåret och tagit oss en powerwalk med Mimmi, kändes lite som att hon gav igen för alla gånger hon fått dra mig upp och ner för dom backarna i skogen för idag var hon otroligt trött och låg bakom oss hela sista halvan av rundan, märks att hon börjar bli till åren min lilla hund. Kondisen är inte vad den en gång var..


Idag vankas det söndagsmiddag här, men innan dess ska vi få hem båten när det är ljust och sen ska vi till Lidköping och kolla på lite stolar som kanske får följa med oss hem. Så vi har fullt upp hela dagen lång, andas kan vi göra när vi blir gamla..



Tada!


Vårat nya projekt och investering!
Förstod ni min lilla ordvits tidigare idag? Haha, "ute på djupt vatten" jag tyckte jag fick till det riktigt bra där.
Men ja, vi har köpt båt, vi är jättenöjda och spända på framtiden. Ska bli kul att se om detta är något för oss eller om det bara kommer bli en liten investering i pengar. Tanken är iaf att den ska rustas upp lite nu fram tills nästa sommar då vi kommer försöka hitta en bra båtplats i närheten så vi kan spendera våra "lediga" dagar under sommaren där med sol, bad och fiske. Och sen får vi helt enkelt se vad vi känner efter de, vi kanske fastnar helt och hållet på båtlivet och väljer att byta upp oss längre fram, men just nu känns de vi att den här fjorden var ett bra och lagom alternativ för oss.
Sommaren är räddad!

Just nu..


Nervös och kalasfin

Det är lördag och min kära lillebror fyller år, helt otroligt vad tiden går fort, han som alltid varit så liten, och nu är han helt plötsligt 21..
JAG fyllde nyss 21 ju! Han ska vara yngre än mig, mindre än mig, men det vet jag inte om han är längre, han är nog både större och mognare.
I vilket fall som helst vill jag önska honom ett stort grattis på födelsedagen, han är värd en helt underbarare dag.

Gör oss iordning inför att åka till Lidköping och äta med familjen, efter det ska vi dock iväg och fixa med det blivande nya projektet vi eventuellt hade planer på för ett tag sen! Jag är nästan lite nervös och känner nog att jag är ute på djupt vatten när det gäller detta, är verkligen något som jag inte kan något alls om men det ska bli intressant ändå och väldigt spännande.



Girl stuff



Han har lite feminina drag min grabb, haha! Men satan va söt han är, ingen kan ju bära upp diadem lika snyggt som han. 

Hälsa på mormor

Daniel är iväg och grejjar med en utav bilarna idag, hjullager ska bytas och AC ska kikas på. Då passar jag och André på att åka hem till mormor och morfar och umgås lite mitt i veckan, morfar skulle iväg och träna så det blir André och tjejerna kvar här sen, men innan dess är det lite fruktstund. 
Och tro inte att du får äta banan ifred, banangalen hund och barn!


Just nu..



Kalorisnålt

DAGENS MAT:


Nötfärsfylld paprika med riven mager hårdost.
Lyxade till det lite med en klick kall örtagårdsås som jag blandat ihop med en färdig blandning kryddor och en cremé fraiche mini.

En idag och 2 matlådor till veckan! 👌

Glad kille och stor matlista


När man kommer hem från jobbet, trött och eländig och möts av den här lilla solstrålen i dörren, ja då kan inte dagen bli något annat än bra! Ska åka och storhandla nu på eftermiddagen så att det blir klart och ikväll ska de betalas räkningar, bara sånt där tråkigt vuxengöra. Men det behövs det med ibland.

Matlistan är nerpackad och vi börjar strax rulla mot Willys. 
Jag tycker det är perfekt när vi kan ta en dag i månaden då vi köper alla köttvaror och sånt vi kan frysa inför hela månaden samt hygien och städartiklar, det blir så mycket smidigare att bara åka och handla lite.mejeriprodukter och frukt å grönt när det behövs och vi behöver inte fundera på vad vi ska äta varje dag. Så smidigt.
Det bästa av allt är att vi kommit till en sån månad då vi faktiskt har de flesta hygien och städartiklar hemma och inte behöver köpa på oss för denna månaden. Lite billigare just idag. 



Taket


Såhär ser det ut hemma för tillfället, men nu är det äntligen igång! Tror det kommer bli riktigt snyggt när det är klart, Daniel stod och målade våra nya vindskivor igårkväll  (vita) och taket kommer att vara mattsvart när det är klart. Kommer vara ett helt nytt hus, vet att taket troligtvis kommer behöva riktas på baksidan så vi får se hur lång tid det tar, arbetet som det är nu, innan extraarbete som kommer tillkomma när dom kan bedöma fuktskadan i hörnet och riktningsarbetet på baksidan, är 1 vecka. Sen får vi väl se vart det slutar, den här veckan lovar ju inget roligt väder!

Nya skogsvägar


Efter jobbet idag tog jag med mig Mimmi ut på en promenad, men istället för att gå den vanliga rundan så bestämde vi oss för att kolla in skogarna här runtom och nästan direkt hittade vi en jättemysig stig som ledde oss in på lite olika valmöjligheter.  När vi hade knallat runt en stund hade vi lyckats få ihop en jättemysig runda som vi ska testa snart igen (beroende på hur jakten här i området ser ut). Den innehöll lite av allt, skogsväg, skogsstig, grusväg, äng, åker, asfalt och massa fint att titta på. Många tummar upp..

Har redan värk i både lår och rumpa, det tar ju lite mer när man måste lyfta på fötterna ute i skog och mark jämfört med att knalla runt på grusvägen. Träningsvärk imorgon verkar det som, det ser jag fram emot!

Busiga

Dessa 2 och deras påhitt.. Jag älskar det faktum att dom kan va iväg själva och grejja med något och när man kommer in i rum ser dom båda ut såhär:


Det va inte vi, vi har inte gjort nååååågonting..

Jaså inte.. Hm.. Älskar att dom tar hand om varandra iaf, Bill och Bull, bästa vänner i vått och torrt. Det trodde jag inte när vi kom hem från BB och Mimmi knappt kollade åt varken vårat eller Andrés håll. Mina fina hjärtan!

Måndag

Ja.. Mer död än levande eller hur va de? 
Vaknade 06.35 imorse och som jag skrev så börjar jag 06.30, den paniken var ju inte å leka med. Bokstavligt talat flög upp ur sängen med ena benet i byxorna samtidigt som jag kubbade nerför trappan, snabbt på toa, klär på mig och tar en snabbtitt i spegeln under tiden, på med skor, släng ner maten och fort som fan ut i bilen och börjar ringa min chef för att berätta att jag är påväg. Klockan 07.00 stod jag på line och började jobba så den röda lilla faran fick jobba ordentligt till Vårgårda imorse. 
Uppenbarligen var jag otrolig trött imorse för jag vet att jag satte mig upp när klockan ringde och skulle börja klä på mig, men ja, sen vaknade jag ju 06.35 som sagt och den historien har vi ju redan dragit. Har försovit mig förr, men aldrig såhär länge, då har det handlat om någon minut hit och dit, max 5 minuter och missat startmötet. Men jaja, jag kom dit och jag gjorde ett bra jobb trots att jag kände mig jättestressad hela dagen. 

Jag fick ju komma hem till detta lilla charmtrollet och mysa.


Sommarlandsträffen






Sommargrabb och söndagsmiddag


En sommarfräsch kille är ute och knallar i trädgården så medans jag sitter och solar och Daniel grejjar på taket för nästa vecka är det äntligen dags för takbytet! Yay..

Söndag och det betyder söndagsmiddag, vi ska snart starta grillen för familjen är påväg hit. Kanske att vi kan sitta ute och äta?

Imorgon laddar vi för tidigt skift, 06.30-15.00. Jag kommer vara mer död än levande känns det som just nu men en celsius på de så piggnar vi till!

Säg hej till Herbert


Våran nya familjemedlem, Andrés kompis som han fått av tant Carro i 1 års present. Hur mysig som helst och mega stor, han är testad och godkänd på morgonvilan.



Myskväll


Vilken mysig kväll det blev, fin vän, fin bil och jättefin kväll. Vi åkte till Skara vid 6 tiden och kollade in de bilarna som va kvar, drog till donken och tog varsin pommes som vanligt och sen körde vi småvägar hem och kollade in solnedgången.. Underbart. 
Väl hemma hos Carolina igen satt vi ute på trappan och njöt av den sista timmen av sommarkvällen. Med sällskap av de fyrbenta hårbollarna, självklart!

Bilder från dagen kommer upp någon gång under morgondagen.

Just nu..


Mot Skara


Sitter på Carros trappa med töserna som sällskap, vi rullar snart mot Skara för att besöka sommarlandsträffen en kort sväng. Är ju alltid trevligt att kika på fräscha bilar i gott sällskap!
Sista för denna sommaren skulle jag tro och tur med vädret har vi också, kommer bli en av de finare sommarkvällarna i år.

Besök och arga smileys

Daniel har smitit iväg med cykeln in till Vara för att köra 5 mil med grabbarna idag (kan tycka att det va något dumt att välja dom varmaste timmarna på dygnet att göra det men det är inte jag som pinas så what ever..), väldigt hurtigt och duktigt av dom!
Dock lämnar han mig hemma med städning och iordningställande för besök idag, min morbror med familj kommer hit på fika eftersom dom missade kalaset, jätte trevligt. Men har ju som sagt en del att göra innan dess och dom rullar in på gården vid 11 Idag, något fika har jag inte hemma heller och Daniel tog bilen med barnstolen i (jag hoppas ni förstår min irritation) så vi får se hur jag löser detta.
Äsch, jag är ju kvinna, det här kommer gå galant!

Ikväll ska jag ut på äventyr, ska bli kul. Den som väntar på något gott..


Tur att han den där är så jävla bra i vanliga fall för just nu är han i lite onåd.. 

Kalas

Ett lugnt och mysigt kalas för Emelie som fyllt år, kompisgänget var samlat (en del av det iaf, vissa saknades) och det blev grillning och någon cider i den fina sommarkvällen. Lika trevligt som vanligt och André skötte sig fint, hittade en gräsklippare att leka med, brände sig på en potatis, sparkade boll med Kentha, busade med pojkarna och somnade i vagnen så att vi kunde vara med längre än planerat. Skönt när allt bara flyter på och han anpassar sig efter miljön, på det sättet är han en väldigt lätt bebis att ta hand om, han brukar lösa de flesta situationer.



Rolig framtid

Oj.. Vilken dag, den har verkligen gått i ett.
Påvägen till Skara körde vi förbi en av våra vänner som hade fått stopp på bilen, så vi vände och fick bogsera hem honom till oss så han kunde låna en av våra bilar hem till sig sålänge.
Vi rullade vidare mot Skara och loppis, men hittade tamejtusan ingenting. Daniel fick med sig en isborr och jag fick gullat med en fyrbent liten goding.. 
Stannade i Skara för att äta och kolla på Jula innan vi åkte till Lidköping och kollade i affärer, hittade lite nytt till garderoben och Daniel tog sin obligatoriska kaffe.

Nu är vi snart hemma, blir en snabb mellanlandning innan vi ska på kalas hos Emelie och Tompa. 

Efter denna roadtripen har vi lite att fundera på, men det kan bli väldigt intressant.



Just nu..


Heeeelg..

.. Och äntligen dags att slänga sig i sängen..

Trodde jag!

När jag lade huvudet på kudden vaknade André och han fick för sig att han inte skulle sova mer. Vid 4 somnade jag igen efter att Daniel bytte av mig, och det va inte många timmar vi fick sova inatt. Men men, så är det ibland med småbarnsliv, vi har varit bortskämda med nätterna innan så vi ska inte klaga. Men jag kan erkänna att jag är grymt lättretad idag.

Nu är vi uppe igen iaf och ska snart rulla mot Skara för att åka och kika på en loppis och sen ta en tur till Lidköping för att strosa runt på gatorna och fördriva lite tid. Idag ska vi åka och kolla på något spännande! Vi får se vart detta bär av.


Dagens frullen blev frukt, bär, chiafrön och lite yoghurt! Mums..

Snart helg

Torsdag och sista jobbdagen för veckan! 
Sålänge André inte går på dagis trivs jag bra med att jobba kväll, det innebär långhelg och mer tid med Daniel och André på förmiddagarna. Passar mig perfekt.

Snart dags att börja åka och jag laddar upp med celsius i väskan, är lite trött och seg idag men blir nog bättre när jag väl kommit igång. 


Halva veckan

Halva veckan är redan gjord, gud vad fort dagarna går.
Ska snart ge mig iväg till jobbet och köra ett kvällspass innan jag åker hem och slänger mig i sängen. Har varit ute och åkte och hunnit med en hel del ärenden, André har äntligen fått en hjälm så nu ska vi bara fixa en stol till cykeln så kan vi ge oss ut på en runda. Tror han kommer tycka det är grymt roligt så jag längtar tills vi kan ta tag i det. 

Finns så mycket att se fram emot med barn, han är bra på att kommunicera med annat än ord så vi ska förstå vad han vill, men jag längtar extremt mycket efter att få föra en konversation med honom, eller tills han kan cykla själv, tills han börjar skolan, till att ha hem vänner på filmkväll.. Ja, listan kan göras lång. Tills dess ska jag försöka ta tillvara på alla nya saker han lär sig här och nu.


Chiafrön

Testade något nytt idag, chiapudding.
Man har ju hört så mycket om dessa chiafrön som ska vara så bra och nyttiga och det var/är en stor trend att göra pudding av dessa mirakelfrön. Jag och min kusin har diskuterat detta fram och tillbaka många gånger, jag är ju väldigt kräsen av mig och vill ju gärna att det ska smaka något, inte bara kännas som att man tuggar i sig slemmig mousse (det är typ så jag tycker det ser ut). 
Men så hittade jag ett recept på puddingen med hallon i och bestämde mig för att testa. 
Och ja.. det slank faktiskt ner. Så detta kommer jag ha som frukost alternativ, har tröttnat på att äta ägg vareviga dag.

Chiapudding med hallon

20g hallon
2 msk chiafrön 
2 dl sojamjölk (jag valde dock lättmjölk så fick plussa på 24 kcal.)

Tina hallonen och mina med mjölken. Blanda sedan i chiafrön och ställ i kylen minst 1 timme. Toppa med en skiva apelsin. Voíla!

Du skulle varit 85

Idag skulle du blivit 85 år.. Min idol, förebild och ängel. Min mormor.
Jag saknar dig så oerhört mycket och just idag kunde jag inte hålla tårarna tillbaka i bilen. Jag brukar inte vara den som gråter, men du saknas här, jag vill inget annat än att ha dig här mormor. Jag ville att du skulle få träffa André, se vad jag åstadkommit i livet, krama mig, prata om alla knäppa grejer jag gjorde när jag var liten, laga spaghetti och köttfärsås, baka bullar med mig, sitta vid köksbordet och prata om allt och inget.. Jag vill att du ska vara här, här hos mig, hos oss alla. 

Idag är jag inte glad, idag känner jag inte för att prata, idag vill jag inte le. Idag vill jag bara gråta. Idag gör det ont. Varför just idag? Det kan jag inte svara på, men jag vill säga Grattis till dig mormor, vart du än är. Jag älskar och saknar dig och fortsätter hoppas att du ser mig och tar hand om mig, lika mycket nu som då.


Shopping och jobb


Daniel va ute med André imorse och träffade elektrikern som skulle koppla in vårat Reningsverk idag, (jag fick sovmorgon), sen slängd vi i oss lite frukost och drog iväg till Lidköping för att hämta en givare och handla lite på byggmax. Meningen är att vi ska få upp fläkten i köket och köpa lite lister och annat smått och gott till kaklet vi satt upp nu. Mycket skönare när saker blir "klart"..
Vi hittade väl det mesta iaf och är nu påväg hem, stannade till på länsförsäkringar och köpte en hjälm till André, så nu ska vi bara ha en cykel och en stol så är vi redo för att ut och provcykla!

Klockan tickar på och jag ska hem och laga lite matlådor till idag, sen är det dags för jobbet!

Måndag

Tillbaka till verkligheten, vardag och dags för jobb. Denna veckan jobbar jag kvällsskift och jobbar mellan 15.00-00.12 vilket jag faktiskt trivs väldigt bra med, för då får jag möjligheten att vara med Daniel och André på dagen. Har inget emot att vara uppe på kvällen heller så detta skiftet passar mig väldigt bra.

Det enda vi har planerat för dagen är att åka in och handla lite om en stund, vi har redan varit så hurtiga att vi varit ute på en morgonpromenad när André skulle vila efter frukosten så nu väntar vi bara på att han ska vakna så vi kan åka.


Mums..


Nu har Daniels syster med familj rullat hemåt igen och gud vad tyst det blev helt plötsligt.. Och gud vad trött man blev, nu när man slappnar av känner man att man hållt igång hela helgen.
Resten av dagen blir oerhört lugn, vi ska åka hem till mamma och pappa och äta middag där idag, skönt att inte behöva tänka på det.

Och ja, ni ser väl säkerligen  vad det är för en snygg bil på bilden, åh vad jag är kär.. Tessla... Ja tack! Ge mig en mille. Daniels svåger har provkört denna skönheten och jag är otroligt avis. Nåja, jag får fortsätta drömma och nöja mig med att jag haft en ståendes på gårdsplanen över helgen..

Just nu..


Tacksam

André fick många roliga presenter igår, bollar, kläder, bil, hoppko, gosedjur, leksaker.. Ja allt man kan tänka sig.
Nu har han så det räcker och blir över för ett bra tag!


Den häftiga hoppkossan fick han av Nathalie och Christoffer, den kommer nog absolut bli en favorit (iaf mammas favorit, vet att han fastnat för bobbycaren han fick av mormor och morfar).
Han och kusinerna leker för fullt här just nu, det är otroligt livat och högljutt men det gör inget, jag tycker man blir så lycklig i själen av barnskratt. 

Throwback Saturday

Vi har suttit här och kollat på massa gamla bilder vi tagit under åren, åh gud vad mycket vi hunnit med och vad många minnen.  
Här kommer ett litet urval av allt vi suttit och drömt oss tillbaka till ikväll:
 
 
Det finns sååå mycket mer bilder och det här blev bara en liten liten del av allt.
Jag är så satans nöjd med vad jag åstadkommit i livet, resan hit och alla människor jag träffat som både hjälpt och själpt mig, det finns saker jag ångrar, men å andra sidan hade jag inte varit där jag är idag om något varit annorlunda. Jag stormtrivs med mitt liv och älskar människorna i det.
 


Presenter

Första paketet han fick öppna nu på morgonen var en gunga, han fullkomligt älskar ju att gunga och eftersom da ielm fy sade gungställning en så.behövde han ju ha en ny bebisgunga som han kan använda också. Dock förstod han ju inte riktigt vad det skulle va, så han ser ju måttligt road ut.


Nästa på tur va det vi tyckte va bästa presenten ever till våran grabb.. Ett BOLLHAV! Till killen som älskar bollar, han blev överlycklig för poolen, helt galen! Men när bollarna kom i va han lite fundersam..







Men det blev nog ändå bra presenter tror jag, är ju lite nytt så det kommer nog va kul sen när han fått testa på de några gånger. 

Hipp hipp hurra

Dagen med stort D är här, idag är det exakt 1 åt sedan våran fina älskling kom till världen och jag är så otroligt lycklig och stolt över att få vara din mamma. 
Min fina prins, stort jäkla grattis på din 1 års dag, jag älskar dig till månen och tillbaka i all evig tid. Du är det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv ❤



Köket


Så jäkla nöjd, min man är så satans duktig! 

Dålig uppdatering just nu, men dagarna går i ett.. Jobb, bus, städ och renovering, sova och repeat.
Snart är kalaset gjort och då är det lugnare igen.
Köket är iaf färdigkaklat och toaletten ska ha ett lager färg till sen ska det inte med spegel och annat. 

Jag är trött...

Bus


Åkte förbi lilla Ludde och släppte ut honom efter jobbet, lite bus och mys va ju inte fel. Sen hem för att fortsätta städa iordning inför kalaset. Daniel ska kakla ikväll och jag ska fortsätta måla toaletten när André sover.

Makeover Badrum


Nu börjar vi, från blått till vitt 👍

Godnatt André

Min lilla kille börjar bli så stor, somnar alldeles själv vissa dagar.. Skönt dock att det inte är så varje dag ännu så jag fortfarande får mina mysstunder på kvällarna ibland. 
Idag ska det grejjas här hemma, Daniel ska förbereda inför att kakla i köket och jag ska påbörja makeover på lilla tabletten. Allt för att folk ska kunna skita i ett lite fräschare utrymme än ett babyblått sketet litet skafferiet.  
Och vet ni, trädgården är sjukt fin, Daniel och André har varit superduktiga i veckan. Vilka grabbar jag har!


Just nu..


Babblarna

Det finns så mycket att göra här hemma innan kalaset på lördag så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt.. Jag behöver fler timmar på dygnet. Vardagarna består ju mestadels av jobb för min del och när jag kommer hem vill jag hinna umgås lite med André innan han ska gå och lägga sig. 
Sedan står det renovering, städ, röj och förberedelser på schemat. 

Just nu är det dansparty här hemma, André springer runt näck och dansar för fullt till babblar namn,  han är störtskön och jag kan inte sluta le när jag ser honom skutta omkring.


Just nu..


Underbara pälsbollar

Vilken promenad det blev, så fint väder, otroligt mysig utsikt och 2 duktiga hundar. Dom väger upp varandra så bra och lär av varandra, både positivt och negativt iof men jag tycker ändå det är kul att se hur dom utvecklas båda två av att bara ha sällskap av varandra. Ludde och jag har också hittat varandra riktigt bra, han har lärt sig vad som gäller på promenaden med mig och jag kan gå och hålla både hans och mimmi koppel dinglandes i samma lillfinger och där går de så fint med slappt koppel bredvid varandra i ett tempo som passar oss alla 3. 
Älskar det faktum att jag, lilla JAG (!) är flockledaren i våran lilla grupp, efter mycket slit, trötta armar, sönderbrända händer, panikattacker, svordomar och sänderryckta axlar har jag äntligen lyckats. 
Jag har aldrig gett upp, varken med Mimmi, Ludde eller dom båda tillsammans och här står jag nu med två jättemysiga hundar liggandes framför mig i gräsmattan tillsammans och bara njuter av att få vara, lugna, fridfulla i sinne och kropp och alldeles underbara. 



Nog testar dom mig alltid, varje gång vi sätter på koppel så satsar dom, men det är ju det absolut viktigaste ögonblicket på hela promenaden, det är där och då jag måste säga ifrån och inte släppa efter på något. Vinner dom en gång är du rökt, så va principfast och va det jämnt, följ dina egna regler varje gång, inte varannan och inte var tredje..
Det finns 2 viktiga ingredienser i ett förhållande mellan  djur och människan enligt mig, (förutom kärlek såklart) och det är: RESPEKT OCH TILLIT.
Och då menar jag inte bara från djurets sida, utan det gäller från båda håll, hur ska ditt djur kunna lita på dig om du inte visar tillit tillbaka och respekt behöver dom likväl som du vill att dom respekterar dig.
Stay strong - plötsligt händer det..

Tidig vecka

Klockan ringde 5.25 imorse, gå upp, ta på mig, lägg ner maten och åka mot jobbet. Jobbar tidigt skift denna veckan och börjar då 6.30 på line, eftersom jag har ca.15-20 minuter att åka och sedan ska hitta parkering, gå in, byta skor, lämna mat och gå till samlingen så får man starta i tid hemifrån. 

Har lärt mig nya saker idag och träffat nya arbetskollegor så tiden har bara sprungit iväg och nu är jag precis hemkommen. Gick förvånansvärt bra idag på alla punkter, jag trivs och allt känns bra, nu ska jag bara komma in i arbetsrutiner igen, har grymt ont i kroppen sedan förra veckan. 

Lillebror och Daniel har varit hemma och skruvat med bilar idag, så snart kommer svärfar förbi för att hämta son bil och lämna av Ludde som ska med mig och mimmi ut på en promenad i det fina vädret.  Kan bli skönt att komma ut och få lite frisk luft efter att ha stått inne hela dagen.


Den här krabaten hittade jag sovandes i Andrés barnmatsstol när jag kom hem, han har sina ställen. 

Tjuvkik


Vad får André i present av mig och Daniel?!

Kattälskare

Matstopp hos mormor och morfar innan vi rullar hemåt helt, nya kepsen som pappa köpte är på och han leker med gamle Wasser i trädgården. Han älskar verkligen katter våran pojk, så fort han får syn på dom så ska han fram och klappa. Gullunge..


Vi fick iaf köpt hans presenter och hittade.lite annat kul på rea. 
Tjuvkik på presenterna får vänta tills imorgon, han kommer vi så glad på lördag, vi lyckades väldigt bra med det här tycker jag.

I veckan ska jag hinna med att förbereda allt inför kalaset mellan jobb och familjemys.


Shopping

Idag åker vi till Trollhättan för att handla present till André och lite annat smått och gott.
Det blir troligtvis en heldag, brukar bli så, dessutom vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på till honom än men jag har väl lite planer, vet ju vad han gillar så något ska vi allt hitta!


Nyduschad, glad och klar för att åka, inväntar Daniel som står i duschen och så fort han är klar väcker jag André och vi rullar.

Dagdrömmer

På tal om vardagsrum, jag brukar sitta och dregla lite över inspirationskonton på instagram. Det här är mina dagdrömmar om vardagsrummet:











Ja jag älskar beige, grå och sånt där tråkigt! Jag vill ha ljust, kuddar, fluff, mys, rent, silvrigt. Åh vad jag längtar efter inredning..

Check


Nyvaken och söt


Och jag vill inget hellre än att få iordning på vardagsrummet, väggarna är HEMSKA! Men men, vi har andra prioriteringar som kommer först.. Takbytet som är på ingång tillexempel, och ett nytt badrum efter de. Superkul!

Ikväll har vi absolut inget inplanerat änsålänge, med vetskapen om att jag ska upp tidigt på måndag så lockar mys framför tv:n ganska mycket. Men hey, inget slappande med gott samvete utan lite svett först. Daniel ska ut och springa nu och jag och Mimmi ger oss ut efter de, jag tror bannimej jag ska dra en ordentlig powerwalk idag, det va längesedan.

Lite djupare, lite mörkare..


Här ska det sovas middag innan farfar och Fia kommer hit en sväng, Fia ville få luggen klippt och jag ska tydligen lyckas med att få den rak och fin.. Oj vilken press!

Jag fick en sovmorgon imorse, inatt blev det oerhört sent, jag va så trött så jag grät precis innan jag somnade. Ja ibland når man den där punkten då det helt enkelt inte går längre, jag är fortfarande grymt jäkla trött och hade definitivt behövt sova ett bra tag till men jag får försöka ta igen mig lite i taget. Den där känslan jag har nu, när man känner hur man bryter ner sig själv bit för bit men inte kan göra något åt det, jag känner hur säckarna under ögonen blir större och större,  humöret blir sämre och sämre, klumpen i halsen växer och jag vill bara lägga mig i fosterställning i ett hörn tills allt känns bättre, den känslan är hemsk och det faktum att jag inte verkar kunna göra något åt det är.ännu värre. Det får gärna gå över, typ nu.. 
Jag är inte deprimerad på något sätt, bara så otroligt trött i kroppen och jag har svårt att tillåta mig själv vara just de, trött! Jobb är alltid jobb, varför ska jag gå till jobbet och lata mig, hade jag velat stå och lata mig hade jag stannat hemma. Jag har kommit till jobbet och då kan jag lika gärna jobba ordentligt, göra mitt absolut bästa och slita som ett djur för att göra det bra, det är ju därför jag är där.. Sån är jag.

Duschrummet

Före:



Nya färg på det tråkiga badrumsgolvet, kanterna ska spacklas och målas så därför inget masserat där nu. Väggarna ska målas en gång till på sina ställen också. Det tar sig sakta men säkert.

Myskväll

Denna mysiga dagen börjar lida mot sitt slut.. Jag är lyckligt lottad med så fina människor runt mig. Ja, det kan hända att det blev lite mycket av det goda, men det gör inget, vissa dagar får man unna sig.

André är nattad (vilket också var helt otroligt skönt att få göra igen).
Jag och Daniel sitter ute och grillar hamburgare med sällskap av alla djuren. Katterna är ute och kikar runt lite utan sele och koppel idag dock med ögon på sig hela tiden. Sakta men säkert, idag får dom hålla sig runt oss och så testar vi kattlådan på vägen in. Mimmi är superduktig och bryr sig inte alls om att dom är ute, i vanliga fall jagar hon allt som rör sig på utsidan. 


Just nu..


Puss

Vi kickade igång helgen med för lite sömn, men vad gör de, jag fick hoppa upp med min goa unge och busa hela morgonen när pappa fick sova lite extra!
Och vilket kärleksfullt godmorgon jag fick, han lade huvudet på min axel, petade mig i ansiktet så jag vaknade och när jag tittade på honom sa han: puss puss 
Och sen blev de pusskalas lajbans!
Mitt hjärta slår volter.

Senare på förmiddagen åkte vi in till Vara för att handla och äta lite lunch på nordpolen. Nu sitter vi här och väntar på Madelene som ska komma och fika med mig så medans pojkarna åker och handlar och klipper gräset. En barnfri fikade! 


Helg!

Första arbetsveckan avklarad och nu tar jag helg, ska hem till mina pojkar och bädda ner mig själv i sängen, behöver jag säga att jag längtar något fruktansvärt efter dom?

Mina fötter värker och de 2 sista timmarna har gått otroligt segt, men kämpa kämpa! Det är ju så värt det i slutändan, håller tummarna för jobb nästa vecka också. 


Köttfärs

Först ut - Fylld paprika 279kcal 

100g nötfärs
• 1 paprika
• 20g mager hårdost
• tacokrydda: spiskummin, chili, paprika, oregano, vitlöksklyfta

1. Stek köttfärsen
2. Skär av ett lock på paprikan, fyll botten med köttfärs.
3. Varva med ost tills den är full.
4. In i ugnen ca.20 minuter på 150grader.


Köttfärs och grönsaker 368kcal

100g blandfärs
• 50g gul paprika
• 50g haricots verts
• 100g morot
• 50g broccoli
• 1/2 msk olivolja
• salt, peppar, valfri krydda

1. Stek köttfärsen,  krydda
2. Hacka och stek grönsaker.
3. Blanda ihop.

Som en dans på rosor

Gick förvånansvärt bra på jobbet igår, kändes inte alls som att jag varit borta i över ett år. 
Idag är jag dock trött och mina fötter värker, tar tid att vänja sig vid tiderna och för kroppen att vänja sig vid att stå upp hela dagarna.
Så nu idag ska jag bara ta det lugnt, laga lite matlådor och göra iordning inför jobbkvällen.

Idag blir det köttfärs i matlådor på två olika vis.. Recept kommer.


Just nu..


I sina snabba skor!

Nya skor



Tur att André är så snäll så han får nya skor av mormor och morfar! 

Men gladast blev han väl över basketbollen dom köpte till honom, den där grabben och bollar..

Trött hund

Idag kommer mormor och morfar hem en sväng från kusten för att hälsa på nu på förmiddagen, ikväll vankas det jobb för mig 15.00-00.12 så pojkarna får klara sig själva i eftermiddag.

Har precis varit ute och gått 5km med Mimmi i ett raskt tempo, powerwalk check, och det är inte ofta hunden blir tröttare än mig men idag var hon inte snabb den sista biten hem. 


Haha, det brukar vara hon som drar mig den sista biten i vanliga fall! Skönt med omväxling 😉

90kcal

Jag var duktig och gjorde lite lunch lådor igår till veckan, denna gången blev det Broccolisoppa på 90kcal. Jag är verkligen ingen soppfantast men ska man försöka bli nyttig, äta sunt och försöka gå ner några kilon så får man väl vara öppen för nya saker (änsålänge har det ju gått bra) och jag lyckades nog denna gången med. Den var god och gick väldigt snabbt och lätt att göra.

Bilden är lånad, då min inte alls såg lika lockande ut i en vit matlåda..

Till detta kan man ha en klick mini cremé fraiche och sötpotatischips.

Recept:

• 100g gul lök
• 3 hackade vitlöksklyftor
• 250g broccoli
• 1/4 röd chili
• 1 tärning grönsaksbuljong
• 7dl vatten
• 40g mini cremé fraiche
• 1 tsk citronjuice
• salt och peppar
• 200g sötpotatis
• 1/2 tsk olivolja

1. Sätt ugnen på 175grader och skär sötpotatisen i tunna chips. Lägg på en plåt med olivolja och salt i 45min-1h.
2. Hacka lök, stek i några minuter, tillsätt vitlök och chili.
3. Tillsätt vatten och buljong, låt koka det koka upp.
4. Tillsätt broccoli och låt soppan koka i 5 minuter.
5. Mina soppan med stavmixer tills du får en fin konsistens.
6. Tillsätt nu citronsaft, cayennepeppar och salt.
7. Ta ut sötpotatischips en och servera med en klick cremé fraiche.

Enjoy!

Kvällsmys


Alltså den här utsikten.. Jag älskar att bo på landet, den här vackra solnedgången fick jag och Mimmi njuta av på våran kvällspromenad ❤

Detta hönder inte allt för ofta längre, att jag och Mimmi är ute och lufsar för oss själva, så när det väl blir av ja då tar vi verkligen vara på tiden och myser. 
Varken hon eller jag har något emot att ha med barnvagnen men det är ju verkligen inte samma sak som att gå ut själva. Det har ju alltid varit vi innan, så jag tycker det är viktigt att det fortfarande bara är vi ibland, hon behöver egentid hon med, våran lilla donna.



5

Ja, klockan har slagit 5 och jag har officiellt slutat min arbetsdag, fick en jävla mjukstart iaf men så är det ju när man är bemanningspersonal. 
Vid 3 åkte jag till kontoret och hämtade lite nya arbetskläder så jag har ju iaf varit på jobbet idag även om vi bara pratar 15 minuter, men jag håller tummarna för jobb imorgon istället och gör något vettigt av denna dagen! 




Inget jobb ännu

Sitter bara hemma och väntar på att telefonen ska ringa och jag ska få åka och jobba. 
Segt.. Men jag är förberedd och redo, så det kan ringa när som helst!

Har dom inte ringt innan 11 så åker jag och Daniel in till Vara och slänger skräp från garaget och så hoppas jag på kvällsjobb istället.
Lite nytta kan vi ju få gjort idag ändå!

Imorgon händer de

Imorgon är dagen då min  bebisbubbla spricker, dagen då jag säger hej då till mammaledigheten och börjar jobba, dagen då jag lämnar över till Daniel. Nu är det hans tur att gå hemma i 2 månader tills dess att André börjar dagis. Det känns otroligt vemodigt, men tror det kommer gå fint. 
Som det ser ut nu är jag dock inte bokad någonstans utan kommer gå hemma och vara på inringning, så vi får se om, vad och när.
Det ska bli skönt att börja jobba igen och komma tillbaka till det sociala, men det finns ju inget som slår att vara mammaledig och vara hemma med parveln hela dagarna, så måste jag välja år det absolut inget svårt val. Jag väljer ju självklart André, alla gånger, hade gärna varit hemma ett tag till!
Det är ju nu det roliga börjar, han går, börjar prata, leker, busar som hejsan! Ja allt en ettåring ska göra.
 
 
 
 

Uppehåll


Det blev allt en tur ändå, här har vi de 3 damerna på vift, vilken trio!

Nu nalkas det köttbullar, potatis och gräddsås, blev plötsligt otroligt hungrig. 


Spöregn

Daniels mamma med familj har åkt och jag har varit i Vara för att lämna av Daniel och hans cykel, grabbarna ska ut och cykla några mil idag så jag och André åker hem till lillebror sålänge och fördriver lite tid, ska skruvas med bil senare idag och laga söndagsmiddag trots att mamma och pappa är på kusten.

Skulle tagit en promenad med Carolina nu när jag ändå var i trakterna men himlen öppnade sig precis så vi sköt lite på den tanken.


Min gamla herre fick sig en omgång med borsten när jag ändå var hemma, 14 år och ändå igång, den här katten går på övertid. Fina Wasser, tänk va mycket vi varit med om tillsammans ❤ underbara katt.

Tji fick jag..

Inget sovande här inte, lilleman vaknade med ett skrik när vi lagt oss i sängen och ingenting hjälpte, han skrek å skrek och vi turades om med allt möjligt här jag och Daniel. Kan det vara tänder som spökar? Det har vi gissat på många gånger förr men haft fel så jag ska inte säga för mycket nu heller. Jag kan ärligt talat inte svara på vad som hände,  men ledsen va han, det kändes som att han hade ont någonstans.. Fy vad jobbigt det är när han inte kan berätta vad som är fel, stackars lilla.

Efter många om och men lyckades han somna igen, vet inte hur många timmar vi höll på inatt men sak samma, Daniel och André gick upp vid 10 och jag fick sovmorgon till 11, hade kunnat sova hela dagen för den här huvudvärken är inte rolig.




Bortskämd

André fick nya glas och tallrikar av Farmor som hade varit och shoppat på Ikea i veckan, han är lite bortskämd våran son. 
Det passar bra iaf, har börjat gå åt lite tallrikar och glas här hemma nuförtiden, hmm.. Undra varför. 


Kvällen har varit lugn, men ack så trött jag varit. Men jag var inte ensam, Becka va minst lika trött och skrattade åt allt och inget, jag höll nog på att somna sittandes ett antal gånger under tiden vi spelade både skipbo och finns i sjön. 

Nu ska jag äntligen få lägga huvudet på kudden och bara stänga ögonlocken, sköööönt!

Godnatt!

Just nu..


Skrattmuskler

Jag har värk i magen och kinderna efter allt skrattande igår kväll. Åh det är så mysigt med grillkvällar, trots regnet satt vi ute hela kvällen och halva natten. Vi gjorde iordning i garaget och knökade in bord och stolar där, lite värme från grillen och mysiga filtar så kunde vi hålla värmen uppe också. Kortspel, dricka, mat och underbara människor kan summera kvällen bra.

Dock är jag uppe alldeles för tidigt idag och har fått alldeles för få timmars sömn ännu en natt, hur ska detta gå.. 
I eftermiddag kommer Daniels mamma och syskon tillbaka hit för ett litet stopp innan de fortsätter hem till Skåne imorgon, så lite städande och fixa sovplatser nu under dagen så kanske jag hinner få sova lite innan dom kommer. Återstår att se..