En sorgens dag

En tung dag för en kär vän idag, och självklart är vi där och stöttar. 
Likväl som vi spenderar våra helger ihop med skratt och lek, så finns vi också där för varandra i de jobbigaste stunderna. 

Dagar som denna uppskattar man det man har lite extra, man får en liten reminder över hur skört allt är och hur plötsligt livet kan vända. 
Man pussar en gång extra på nära och kära med vetskapen om att morgondagen antagligen kommer vara precis som alla andra dagar igen. Vi måste bli bättre på att visa uppskattning alla dagar, inte bara de dagarna man måste bli påmind om det på någon annans bekostnad. 



Med det sagt vill jag tillägga:
Mina lyckopiller, ni gör alla dagar lite lättare.

En social vecka

Hela veckan har vi haft långväga besök utav Svärmor och Daniels syskon med respektive, vi träffas inte alls ofta så man får passa på att ta tillvara på tiden när det väl händer (därav tystnad här). 

Det har iallafall varit en lugn vecka, bad, mat och kortspel får summera allt. Det är ju trots allt semester också, så det gör inte så mycket att vi fick stanna upp i renoveringen en liten stund heller, det behövs ibland också.

Imorgon väntas dock en tyngre dag, men tills dess bjuder jag på en gammal bild från en sommar i Grebbestad med min kära kusin!
En underbart fin kväll.


Före - efter

Före:


Efter:


I did it! Äntligen.. 

Sommar och sol


En mysig eftermiddag ute vid Vänern med Elin, Philip och Budda. Vi stannade till kvällen och badade under den rosa himlen, så fint!
Dom var hemma och grillade igårkväll när vi kom hem också så vi har verkligen tagit tillvara på det fina vädret denna veckan.

Imorgon består hela dagen av att göra iordning hemma inför kommande veckans besök, Daniels mamma och småsyskon kommer långväga ifrån och stannar nästan hela veckan. Projektet nu är att fixa sovrum till alla.. Med andra ord är det dags för mig att ta tag i rummet som jag skjutit på så länge, det blivande bebisrummet, nuvarande "slänga in all skit i" rummet som är fyllt från vägg till vägg och golv till tak med flyttlådor och all annan skit som vi inte vet vart vi ska göra av ännu. Jag ser inte fram emot de men nu är det dags! 

#nowordsneeded


Äntligen är vi här


Nu tar vi RIKTIG semester och spenderar några dagar på bästkusten.

Vi ska njuta av familj, sol, hav och underbara Grebbestad.

I blåbärsskogen

Mina blåbärsälskande skogstroll! 

Tur att de är så söta, vi fick ihop en hel del blåbär på våran lilla skogspromenad, men det var tack vare Daniel. Hans hink var full och i min låg det ynka 20 blåbär.. Det tål att tilläggas att jag inte äter blåbär, så ni kan nog gissa själva vilka tjuvarna var:


Både Mimmi och André hade fullt upp med att äta blåbären istället för att lägga dom i hinken och så fort jag tittade bort var unge herrn och snodde en hand full eller två från hinken som han och Mimmi sen stod och gluffsade på.



Just nu..


Snälla tant Sunnie

Vi har varit hos våra underbara vänner och grillat ikväll, när vi kom dit var Emelie ute och red i hagen så innan hon sadlade av passade vi på att slänga upp Daniel och André. Behöver jag säga att André sken som solen i Karlstad? Den killen älskar hästar. 

Sunnie skötte sig exemplariskt som alltid, vilken häst! Hon tar hand om alla som får för sig att sitta på hennes rygg, en sån läromästare. 

När alla kände sig nöjda stod middagen på bordet och vi gick in och åt massa gott.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: SOMMARKVÄLLAR med våran extra-familj är dom bästa kvällarna. Ge mig mer!




Nattens bravader

Andrés rum:


Det tar sig sakta men säkert! Nu har rummet iaf uppgraderats från bebisrum till barnrum. Ännu inte helt färdigt men snart så..

Grovkök/duschrum:



Jättenöjd, främst över all förvaringsmöjlighet som blev! Möjligheten att kunna handtvätta de kläder som behövs, och platsen till en sminkhörna. Det här kommer bli så bra!

Ikea

En heldag på Ikea idag resulterade i ett nytt grovkök/duschrum och nya möbler till André.

Vi mötte upp mamma och pappa i förmiddags och har sen gått runt och kollat, funderat, busat och lekt på Ikea större delen av dagen. Självfallet tog vi en lunch i restaurangen också, det är väl givet när man är där? 
I kassan blev det dyrare än vad vi tänkte när vi åkte dit men å andra sidan kom vi hem med mycket mer grejjer än tänkt också, dock inga onödiga prylar denna gången så jag måste ändå klappa oss på axeln lite.

Vi stannade på byggmax påvägen hem också och köpte lister till ovanvåningen, hade ju varot skönt att få det helt klart någon gång och när vi ändå hade släpet med så passade vi på.

Det har helt klart varit en produktiv men oerhört trevlig dag, nu har vi landat hemma och ska vara ute och leka en stund med lilleman så han får springa av sig massa energi efter den långa bilfärden. När han sen har lagt sig så börjar vi troligtvis bygga ihop det vi har handlat, ska bli så spännande å se hur det här kommer bli!


Gröna fingrar


Ibland har även jag gröna fingrar!
Äntligen fick jag planterat och gjort fint i krukorna vid ingången, nöjd är jag också för en gångs skull.
Nu ser man dock allt annat som behöver göras, rensa ogräs, tvätta trappan, måla räcket osv.. Jaja, Rom bygggdes inte på en dag!

Pinchos


Idag åkte vi till göteborg för att fira en av våra vänner i gänget som fyllt år, tyvärr har Daniel gått och blivit febrig han med nu så han och André fick stanna hemma. 
Det var bord bokat på Pinchos och jag måste säga att det var över förväntan. Har inte varit där förut men vilken mysig restaurang, kul idé och annorlunda, tapas är ju också lite kul att testa på. Hit kommer jag definitivt åka igen tillsammans med Daniel!

Just nu..




Sjukstugan prövar lyckan med glass

Idag bestämde vi oss för att ta oss utanför dörrarna lite med sjuklingen, den där hostan är ihärdig och vi tänkte försöka bota den med lite glass.
Men eftersom det är sista dagen för honom på dagis idag egentligen så tog vi vägen förbi och önskade fröknarna en trevlig sommar, detsamma gällde mitt jobb så vi var där.en snabbis också. Sen styrde vi bilen in till Vara för att möta upp Emelie som också var ledig idag, glass och matshopping stod på schemat. Jättemysigt!

Idag är det också årsdagen för min morfars död.. Så vi hann faktiskt med att åka dit och lämna blommor på graven. André skötte sig fint och hjälpte till och gjorde fint. Åh gud vad jag saknar dom, mina 3 änglar.. 


Just nu..


Present nummer 2, överraskningstrip till Trollhättan, fika och en ny leksak.
Jag älskar att skämma bort min man!

Idag är ingen vanlig dag..

För det är min bästa vän, sambo, älskling, bättre hälft, soulmate (listan kan göras lång) som fyller år idag!
Jag är uppe med tuppen och har förberett ägg och bacon frukost och dukat mysigt med levande ljus och en utav dagens presenter.
Nu ska jag alldeles strax smyga upp och väcka André så han får gå in och väcka Daniel!

Godmorgon på er!


Ropa inte hej

Idag försökte vi oss på dagis och jobb igen men man ska inte ropa hej förtidigt.. När jag hämtade honom efter jobbet så var han inte allt för kry och hade varit hängig, hostig och snuvig hela dagen. Är tydligen något som går på dagis nu då 3 stycken hade fått åka hem under dagen pga feber. Stackars barn..
Kryar han inte på sig till imorgon så är vi tillbaka på ruta 1 igen med sjukstuga och VAB.
Det ska aldrig vara för lätt!


Den här snubblade jag på idag och beskriver mig perfekt just nu!

Rolig post


Nätshopade lite i början av veckan, hittade 50% REA och lyckades klicka till mig 2 små fina lampor till Andrés rum och en kudde som kommer platsa fint i nya sängen till honom när den är färdigmålad. Hans nya rum ska snart börja ta form då spjälsängen ska ut.

Det är inte ofta det är kul att hämta post. Hihi..

Baciller


Vi fortsätter med sjukstugan här hemma, så det innebär mycket TV, soffhäng, frukt, vatten och vila.
Försök få en tillsynes frisk 2åring med feber att ta det lugnt.. Inte det lättaste, men febern hänger i och det innebär: inget dagis!

Jordgubbensdag och feber

En mindre lyckad jordgubbensdag startade med en kort tur på marknaden tills lilleman fick feber, då åkte vi istället till mormor och morfar för att han skulle kunna få slappna av och sova lite.
Med vetskapen om att han var i trygga händer åkte jag och Daniel in till Vara igen för att vara med på ölfotbollen en sväng men det dröjde inte länge innan vi valde att avsluta där och åka hem. Jag fick ett sms av mamma om att febern fortsatte uppåt trots alvedon i kropen och vi har blivit så jäkla nojjiga när det gäller feber nuförtiden så minsta lilla gör mig sjukt orolig för feberkramp.
I mitt huvud sitter vi bara och väntar på att behöva åka in med ambulansen trots att inget hänt ännu, men det är där jag är i tankarna redan. Hönsmamma AB.
Vi håller tummar och tår för att vi kanske slipper det denna gången men vad febern beror på vet vi inte än.
Tur att han håller humöret uppe mellan febertopparna iaf.