Gott nytt år!


Röda mattan



Nu! Nu är allt klart, nu inväntar vi Tompa och Emelie som kommer hit tidigare och gör sig iordning med oss och har med sig ljud, ljus och rökmaskin, sen kan folket komma.
Sminket är på plats och jag är så jäkla nöjd, bara hår och kläder kvar.


Taggad


Imorgon smäller det! Som jag längtat efter denna dagen, nyår med våra fina vänner.. 
Huset är städat, jag är nyduschad, naglarna är fixade, Mimmi och Andrés väskor är packade och nu ska vi alldeles strax lägga oss i sängen. Imorgon ska det sista fixas här hemma och sen kommer folket, jag är grymt taggad!

Morgon


Vaknar, tittar ut genom fönstret och ser mina 3 älsklingar leka i snön. Vilken perfekt start på dagen.
Jag slängde på mig första bästa jacka och gick ut och pussade på dom allihop innan vi gick in igen för att äta frukost, jag är så lyckligt lottad med en underbart fin familj! 

Just nu..


😂

Barhäng


Var och hämtade hem dessa barstolar dagen innan julafton och grabbarna har verkligen hittat sina platser. Här ligger dom allt som oftast och sover, ibland busar dom och ibland kommer André och snurrar runt på dom lite.

Vi har varit i Vara och handlat, varit och lämnat svärfars bil, åkt tillbaka till svärfar och fikat och nu är vi hemma och väntar in Tompa och Emelie som ska komma förbi. Lite käk, kolla kläder till nyår och grabbarna ska riva ner en ställning, en lugn kväll med andra ord. 
Nu är det inte många dagar kvar till nyår och jag längtar så sjukt mycket! Har grymt höga förhoppningar, kanske för höga?! Det återstår å se.

Morgonpromenad

Godmorgon!
Eftersom Daniel fick sovmorgon idag så passade vi på att ta en morgonpromenad med våra kära blivande grannar efter frukosten. Helt underbart att få komma ut och röra på sig lite, det var definitivt inte igår.


Redo att ge sig ut, herrn tycker att mamma är lite för långsam dock.


Busade i snön i väntan på Madde och lilla E.


Morgonpromenad med några av våra favoriter! Och vilket härligt väder vi fick, underbara sol.

Finbesök


Den här godingen och hennes sambo har varit här en sväng på eftermiddagen och ätit middag med oss. Dagen till ära blev det pizza, skönt att äta något annat än julmat.
Vi träffas alldeles för sällan, men det får vi ändra på, min kusin och jag är inte bara släkt, hon är en av mina närmsta vänner, och jag ser henne mer som min syster än som min kusin. 
Vi har väldigt lika värderingar och funderingar och jag vet alltid vart jag har henne, det bästa av allt är att vi har preciiiiis samma humor så det är definitivt aldrig tråkigt när vi ses! 

Sen att hon hittat en helt underbar snubbe ock, det gör ju det hela lite bättre. Ni är så jäkla fina och jag är glad att jag har er i mitt liv!

Nyårspynt


Det blev inte mycket shoppat i Trollhättan trots rean, det slutade med att vi bara handlade inför nyår. Skjorta och fluga till Daniel, klänning till mig, raketer, lite nyårspynt,  plasttallrikar och allt som hör till, och påvägen hem stannade vi i Vara för att handla maten.
Så nu är vi nästintill helt färdiga med den shoppinglista, skönt att vara ute i tid för en gångs skull. 

Förutom shoppandet så har vi, trots mycket folk, haft en riktigt trevlig och mysig dag med våran lilla familj. Mina fina pojkar ♡

Just nu..

Som jag trodde, 2 glada troll! 


Godmorgon

Jag och André va uppe med tuppen idag, så.efter frukosten bestämde vi oss för att hoppa in i duschen så vi var färdiga för att åka när Daniel vaknade. Yess, vi ska shoppa!

Vi ska passa på att leka lite ute innan dess också för här har det minsann snöat inatt, inte jättekul men inte mycket att göra åt de. Jag vet 2 stycken som kommer bli extremt glada iaf.


Lugn dag




Jag vet inte vem som har roligast, men det är kul att se dom skratta så mycket. Budda har varit här en stund och hälsat på innan han åkte vidare hem, och det är ungefär det som hänt idag. Vi behöver en lugn dag efter all julstress så vi fortsätter dagen i soffan med mys och lite bus och lek däremellan.

Tack

Tack för att ni är så underbara och fina, jag är så glad över att ni vill förgylla min födelsedag genom att spendera den med mig och min familj. Kvällen har bestått av underbara vänner, lek och bus, lite dricka, spel och otroligt mycket skratt. Jag har så ont i magen att jag knappt kan sitta upp, Kentha hade med sig ett spel som bestod av allt från charader till frågor och ordlekar, under tiden som du har massa tvång att göra hela tiden. Det var hysteriskt roligt, haha.
Längesedan jag skrattade så mycket, så ja, tack! 

Innan André hoppade i säng busade han med grabbarna och han  hade nog lika kul som jag för gud vad han skrattade. Det var knappt att han ville sova.




Mormor-mys


Sova i mormors knä ♡

Det har varit en riktigt slapp förmiddag,  hur skönt som helst, men nu är det dags att städa upp lite efter julafton och invänta våran andra familj, våra underbara vänner. 
André hjälpte mig dammsuga förut och ja, det blev rent och snyggt. Han tycker det är jättekul och jag tycker det är skönt å slippa så han får gärna gå där och lattja lite innan jag tar det han missat.




Bilder

En tomte, en gran, en stor familj och massa mat.
Idag är vi trötta men jag tänkte dela med mig av lite julbilder från gårdagen tagna med mobilen i dåligt ljus så inte mycket att hurra för, men bättre än inget.







Just nu..


God jul


Vi vill önska er alla en RIKTIGT GOD JUL!
Hoppas att ni får en fin och mysig dag med era nära och kära, mycket kärlek och god mat.

Vi inväntar mormor, morfar, morbror, farfar, Fia, Daniels faster m. Familj, gammelfarmor och plast-gammelmormor. Sen börjar vårat julfirande, men först en riktigt mysig frukost med mina 2 favoritkillar ❤

Dan före dopparedan..

Daniel och André har varit ute och städat rent på gården och strögat Ferguson under tiden som jag städat inomhus inför morgondagen då alla kommer hit och firar jul med oss. Ska bli mysigt men jag har sån prestationsångest (som vanligt när det gäller städning och besök osv) så jag är fullt medveten om att det antagligen inte går att prata med mig idag och att jag är grymt otrevlig och stressad.. Men snart så, snart ska jag lugna ner mig och också njuta lite av dom här juldagarna.

Jag va iväg till Lidköping en snabbis förut för att hitta lite julgranspynt, men nä, jag va tydligen för sent ute för det fanns inte mycket kvar. Hittade lite annat smått och gott till huset ändå så jag är nöjd. 

Back to work.


Stor säng


Aldrig får hon ha sin säng ifred.. Haha!


Hundar

Micke och Fia har varit här och fixat gran idag, så det blev en tur i skogen med allihop. Hundarna fick sträcka på benen lite och dom hade jättekul, skötte sig exemplariskt också.

Ludde har inte varit lös tidigare eftersom han missbrukat varje möjlighet och chans han fått och stuckit. Men idag var det dags att testa igen, vi har provat med Mimmi som draghjälp förr, (dock finns det roligare saker att ha koll på än en gammal surtant när man får chansen att va lös) men denna gången gick det bättre och jag tyckte han var jätteduktig. Trots att han stack iväg och drog några ordentliga rundor så hängde han ändå med mimmi tillbaka till oss när vi skickade iväg henne för att hämta honom. Massa beröm, klappar och godis varje gång han kom fram till någon och när han hade fått göra sig av med lite energi så höll dom sig båda hela tiden runt oss samtidigt som dom busade lajbans. 

Blev grymt förvånad över Mimmi också för deras lek bestod mestadels av kapplöpning och "tage" och det är något hon inte klarar av i vanliga fall. SPRINGA bredvid en annan hund brukar göra henne grymt irriterad och ilsk, men idag såg hon ut att uppskatta det och faktum är att hon hade kul. 
Jag älskar att hon är en helt vanlig hund tillsammans med honom, utan irritation och jobbiga moment, utan hennes problem. Hon är glad,  busar, leker och visar inga tendenser till sin aggressivitet mot hundar (inte mer än att hon uppfostrar honom). Det värmer mitt matte-hjärta att se henne slappna av ♡

Älskade hundar!


Julklapp


Den här blev jag lite kär i! Vi har ju en grabb som älskar vattenflaskor och föredrar att dricka ur dom, nu får han en egen liten söt sådan. Han kommer bli grymt nöjd!

Förövrigt funkar det ganska så bra,  vi har mött upp mamma och pappa nu och ska äta lite innan vi fortsätter shoppingen. Kanske kan vi bli klara idag med lite tur!

Mot thn


Då var det dags, vi ska ut i kaoset och köpa alla julklappar, precis som resten av Sverige. Vissa armbågarna och försök lugna humöret lite så ska vi nog kunna lösa det här med. 
Wish me good luck!

Pyssel

Fixat lite julblommor till fönstrena i vardagsrummet idag, köpte amaryllis igår när jag handlade och tyckte det såg så tomt ut i vasen med bara blomman. Såg i någon grupp på Facebook för ett tag sedan att någon använt blöjkristaller (innanmätet i blöjan som ska säga upp kisset) så jag testade jag med. 

Tog en blöja (oanvänd ofc), hällde lite vatten i tills jag kände att den var helt full överallt, lät den stå ett litet tag och klippte sen upp den och tömde innehållet i vasen. 


Blev jättebra, ser ut som snö, håller blomman på plats och håller det fuktigt hela tiden. 
Lite kottar och grönt i och sen va jag nöjd!


Mellan feber och snortallar


Och så va det dags att vabba igen.. Feber och förkyld, nu hoppas jag till gudarna att jag får hålla mig frisk denna gången.
Det blir en otroligt lugn dag, inte mer än så.

Hästtjej

En gång i tiden var jag en hästtjej som sprang runt i stallet på ridskolan och hemma alla dagar i veckan och helst 24 timmar om dygnet. Med 2 islandshästar och en welshponny hemma i stallet och en favorit på ridskolan tog jag mig fram genom livet. 
När man ser tillbaka på hästtiden förundras man över hur orädd och ENVIS man var, vart har allt det tagit vägen?!
Men pågrund av tidsbrist och för många fritidsaktiviteter var det tyvärr ridningen som blev lidande och familjen tog det jobbiga beslutet att låta hästarna få komma till ett ställe där dom var prio 1 igen. Det var en av dom jobbigaste dagarna i mitt liv, se sina bästa vänner kliva på transporten och åka iväg.. Jag var så arg, mest på mig själv.

Jag kan ångra ibland att jag inte prioriterade annorlunda för då hade mitt liv sett helt annorlunda ut än vad det gör idag och jag hade nog sprungit runt och mockat skit istället för att skriva det här. Men, å andra sidan har jag gjort mycket annat som jag är stolt över och jag tar fortfarande chansen att få lukta häst och strosa i stall ibland. Så än är jag inte helt "hästfri". 
En gång hästtjej alltid hästtjej?

Här är lite bilder från sist jag red, denna gången turridning i Vedum.
 
 
 
 
 
 

Stora entrén



Lite nytt, lite finare!
Det var längesedan vi köpte dessa nya ytterlamporna till huset, men nu idag kom de äntligen upp. Pappa och Daniel har skruvat och fixat och jag blev jättenöjd, passar perfekt till det nya taket och allt.

Familjetid

Vi har varit tillbaka på både dagis och jobb idag jag och André. Känns som att dagen flugit förbi, just nu sitter vi här på golvet i vardagsrummet och testar dom nya kritor, hela familjen.. Mysigt med familjetid på det enkla sättet, behöver inte vara dyrt, flashigt eller livat för att det ska uppskattas, det enda viktiga är att vi är tillsammans.


En sorgens dag för många..


Just nu..

Min dag avslutas på bästa sätt - pizzadejt med min kära vän!


Vinterpäls

Lilla tant har blivit ompysslad när lilleman ändå sover, nyklippta klor och en rejääääl borstning (!) Hon fäller så otroligt mycket så det fanns en hel del att bli av med, skönt för henne, hon har ju trots allt satt lite vinterpäls nu när det varit kallt några dagar. Förra året minns jag att hon inte hade byggt upp något mot kylan när vi åkte till kläppen över jul (eftersom det inte var någon direkt vinter hemma), så då var det bara att klä på henne tjocka vinterjackan när vi gick ut för å kissa i -25 grader. 

Pratade med vårdcentralen förut angående hostan men fick inga svar, fick istället numret till barnavdelningen i Lidköping. 
Men tydligen finns det inget att göra, hostan efter en förkylning håller i sig länge och för att hjälpa honom lite är det högläge och varm dryck som gäller.. Men fortsätter det en längre tid ska vi höra av oss igen för att kolla upp eventuell förkyldningsastma.


VAB

André har haft en rejäl hosta ett tag nu och den har börjat påverka honom ordentligt det sista, stackarn har inte sovit på hela natten varken inatt eller igår natt så nu ska vi försöka få tag på vårdcentralen för att se vad vi kan göra för att hjälpa honom, har hört om förkyldningsastma och tycker det är bättre att vara på den säkra sidan.
Han är helt slut stackarn.. (mamma likaså men känner mig trots det pigg)

Vi börjar morgonen med att titta på fina djur i trädgården, jag fullkomligt älskar att bo på landet.  


Julbak



Julbaket är i full gång, pepparkakorna är gjorda och det mesta av godiset är klart. Grabbarna är nog inne på sitt 7:e försök av mintkyssar för dagen, dom har ÄNNU inte lyckats och jag undrar när dom ska ge upp och åka till Ica för att handla en påse med färdiga istället haha!
Skämt åsido, hoppas att dom snart lyckas.


Go frulle

Startar dagen med våffla hos mamma och pappa, åh va gott det är, varför äter man inte detta oftare?! Idag är det dags för julbak, det ska göras fudge, knäck, snöbollar, ischoklad och minst kyssar.  


Kvällen igår var jättetrevlig, middag på The view med alla vännerna och sen åkte vi vidare hem till Philip och Elin för att umgås och festa lite. Daniel åkte hem för att byta av mamma och pappa, hade absolut varit ännu bättre om han varit med (hur kan man sakna någon under den korta tiden vi va ifrån varandra?), men jag hade väldigt kul ändå. Vi har ju så underbara vänner, pyramiden, disneysång, dans och många goa skratt. Fick skjuts hem av Tompa och Emelie när kvällen började gå mot sitt slut och imorse blev jag väckt av Daniel som undrade om jag ville ha våfflor till frukost, så det va bara att pallra sig upp och hoppa ut i bilen för att rulla hit. Det var helt klart värt det, mumsigt!

Just nu..


Morgonmys


Mina hjärtan delar på lite kex och myser, pappa har lite sovmorgon och jag kokar ägg till frukost. En lagom start på dagen. 
Ikväll vankas det julbord med gänget, ska bli jättekul och jag längtar efter att få piffa upp mig lite och komma ut bland folk. Blir inte mycket av den varan när man fått barn, men nu så.. Mamma och pappa kommer hit och sitter barnvakt tills vi kommer hem, antingen åker vi hem båda 2 efter middagen eller så åker bara en hemåt och byter av mamma och pappa. Vi får se vart det bär av, återstår att se.

Nu är det dags att väcka pappsen!

Krig

Vi startade fredagen (och min lediga dag) med grötkrig..
André satt och åt sin gröt i lugn och ro så jag passade på att tömma kattlådan i rummet bredvid, efter en stund hörde jag hur han satt och skrattade och tänkte att han satt och skrattade åt katterna eller retade Mimmi som vanligt så jag fortsatte med städande tills jag var klar. 
När jag sen kom in i vardagsrummet igen fick jag minst sagt en chock.

Det var gröt.. ÖVERALLT! 
I soffan, på väggarna, fönster, hela golvet och både Mimmi och André satt och tittade på mig, överlyckliga och dränkta i gröt. Suck..
Det var bara att starta duschen och sen börja skrubba.
Det är ju tur att dom har kul tillsammans iaf, haha.


En av krigarna innan duschen..


En ren André och en nästan ren Mimmi..

Mina hjärtan!

Just nu..


10 Visste ni..

.. att jag hatar när folk tuggar, mig själv också. Äter alltid med TV:n på hemma och sitter jag och äter med någon som smaskar så vill jag bara krypa ur skinnet (det är som naglar mot en griffeltavla i mina öron).
 
.. att jag varit livrädd för kossor men fullkomligt älskar dom nu.
 
.. att jag tidigare varit en hästtjej.
 
.. att jag spelade piano under större delen av min uppväxt.
 
.. att min största idol och förebild är min mormor (saknar henne varje dag).
 
.. att jag har ett jävla temperament, mina humörsvängningar gör t.o.m mig förvirrad så jag förstår att Daniel blir galen på mig ibland.
 
.. att jag har världens scenskräck men har ändå spenderat mer än halva mitt liv på en.
 
.. att jag inte tycker om att prata inför folk, blir röd som en tomat varenda gång, spelar ingen roll vilka, hur många, eller vad jag pratar om. Har alltid varit blyg och tycker att den sociala biten är ganska jobbig.
 
.. att jag egentligen är en ganska flummig och sprallig person, men pga den ovanstående punkten så är det inte alla som får se den sidan av mig.
 
.. att jag inte gillar vatten, skyller alltid på att jag är en badkruka när folk vill få med mig att bada men det  handlar egentligen om att jag är rädd för att få vatten i ansiktet. Haha, jag klarar knappt tvätta ansiktet i duschen!
 
 
 

Mallgrodan

Innan dagis åkte vi förbi mallgrodan för att se om vi hittade något snyggt, den där garderoben behöver ju uppdateras ganska ofta när dom växer så fort och då tycker jag att secondhand är ett jättebra alternativ. Billigt och ett jättebra sätt för hela och rena kläder att komma till användning så länge det är fräscht. Perfekt att ha en sån butik så nära hemma och där får jag shoppa hur mycket jag vill för Daniel, haha. 
Jättefin liten butik!

Hittade en skjorta och tröja till jul, grymt fina, så nu behöver jag inte tänka mer på de. Nu är det bara alla julklappar kvar att fixa också, brukar alltid vara ute i sista minuten men denna gången tänkte jag försöka vara ute i god tid, slippa lite av den där julstressen. 


Jättedålig bild, men bättre än inget. 

Namn

André har börjat koppla ihop personer och namn nuförtiden. Häromdagen sa han Tompa och efter det började han säga Daniel istället för pappa och idag va det Tommys tur..
Jag tror han har mer koll än vad man tror och att han vet vem vi menar när vi säger någons namn.

Åh, denna ständiga utveckling. Jag hinner knappt med i svängarna, snart vågar jag inte blinka mer, nästa gång jag öppnar ögonen kanske han flyttar hemifrån? Hur ska det gå?
Jaja, många år kvar tills dess får vi hoppas.
Jag kommer hinna tänka tanken många gånger igen, jag kommer hinna vara rädd, lycklig, galen, salig, ledsen och så fylld av alla dess olika känslor som finns över att vara mammma till den dagen jag dör så det är ingen idé att börja överanalysera allt nu. 
Man får helt enkelt försöka ta tillvara på tiden och göra det bästa av den, jag vet att hur mycket man än försöker kommer man väl ändå aldrig tycka att man får tillräckligt med tid, men så kommer det alltid att vara. 


Tystnad

Vilken helg vi haft, det har absolut varit tufft att ha så mycket folk här på samma gång, det är inget jag föredrar i vanliga fall på detta sättet.. Men vi har definitivt haft det mysigt och det har varit jättekul att få träffa alla igen. 
Nu har dom alla rullat hemåt dock och jag kan inte med ord beskriva hur skönt det var att sätta sig ner i soffan och pusta ut efter att jag hade städat klart. Helt plötsligt var allt så lugnt.. Och tyst..

När jag håller på att dammsuga det sista och minst rummet (toaletten) så försvann plötsligt strömmen.
Om jag tyckte att det va tyst innan så var det inget jämfört med nu, vi hade kunnat höra en knappnål falla. Men ja,  guuuuud vad skönt! Nu har vi tänt massvis med ljus överallt för att hålla uppe värmen och få lite mer ljus, huuuur mysigt som helst. 
Den får inte vara borta allt för länge, men just nu kryper vi upp i soffan alla 3 och bara tar in tystnaden och lugnet, ett väldigt skönt avslut på en väldigt hektisk helg.


Just nu..


Helga

Stormen Helga är nu här och jag tycker det är så obehagligt när det blåser. Tycker inte om saker jag inte kan styra över och vädret är väl ett ganska bra exempel på det. Men det är som min kära kollega så fint sa idag: finns ingen mening med att vara bitter, vi lever bara en gång så varför lägga tid på att gnälla över väder som vi ändå inte kan göra något åt?!

Kloka ord från en klok tjej.

Men jag kan inte undgå att oroa mig lite ändå eftersom Daniels familj är påväg hit idag från både Skåne och Örebro. Jag har inte hört annat än att dom är påväg så jag hoppas det går bra.

I helgen är det dags för oss att fira mini-jul med Daniels familj, det ska bli jättemysigt. Det kommer vara fullt hus och massa lek och bus med livliga barn, det gäller ju att bara utvilad haha. 
Blir lite tyst här dom närmsta dagarna eftersom vi passar på att njuta av besöket, är inte ofta vi träffas allihop så man får ta tillvara på tiden man har tillsammans. 



Torsdag

När jag hämtade André på dagis idag så var han inne och åkte rutschkana i ett rum med dom äldre pojkarna.. Jag stod och tittade på honom en stund mitt i leken och förundrades över hur stor han blivit.
Han kommunicerar och försöker få alla att förstå vad han vill få fram trots att orden inte finns där ännu, han skrattar och har kul med andra, han tar hänsyn till människorna runt honom och tar sig fram på säkra ben.

Det tog en stund, men när han väl såg mig stå i dörröppningen och kika så sken han upp som en sol. Han fick tag på en stor blå kudde som nästan var lika stor som han själv, visa hur duktig man är måste man ju, han bar upp den och tog i för att visa hur stark han va och sen var det fullt ös. "Kolla, kolla" och pekar på rutschkanan för att sen springa dit och visa när han åker, om och om igen. Han var så stolt - och jag likaså.
Pausa tiden lite så jag hinner med, idag ska jag pussa, krama och gosa med min prins lite extra.


2 december

2 år sedan någon där uppe bestämde att du var menat för något större än livet på jorden med oss. 
Jag har varit och tänt ett ljus hos dig mormor, hoppas du ser hur fint det lyser upp eran sten. Jag är där alldeles för sällan och hälsar på er men jag ska försöka bli bättre på det, hade dock önskat att det hellre var hemma hos er, mer er, vid liv.. Ätit bullar, druckit saft, suttit i köket och pratat gamla minnen. Det hade varit underbart..

Livet är orättvist, men jag hoppas och tror att jag får träffa dig igen, min idol, förebild, min mormor!


Grattis

Världens bästa pappa, morfar och svärfar fyller år idag och det firar vi med hans val av mat: pannkakor!


Du ställer upp i vått och torrt, är alltid som en klippa att luta sig mot i stormen, har alltid glimten i ögat och nära till skratt och du har ett hjärta av guld. Min fina pappa, hoppas din dag varit alldeles underbar och att du är nöjd med allt, vi älskar dig ♡

Hallen

På kvällar dom senaste dagarna har jag börjat ta tag i den stora entrén. Väggarna har spacklats, slipats och målats vita och nu ikväll satte Daniel upp tapeten på fondväggen. 
Vi valde den välkända björktapeten från Rusta men det blev inte riktigt som jag tänkte mig. Behöver väl bara vänja mig lite skulle jag tro, men som det är nu tycker jag att det blev lite mycket träd..
Missförstå mig rätt, jag är nöjd för det är grymt mycket snyggare nu än innan, men jag tycker allt känns ovant fortfarande. Kommer säkert tycka det känns bättre när allt är klart och inrett så man får en bättre helhetsbild.


Mina favoriter

Jag har ju ett litet fotointresse och under årens gång har jag lyckats knäppa av några favoritbilder som jag tänkte dela med mig utav..
Vissa bilder är kanske inte de "bästa", men som jag skrev så är detta några av MINA favoriter, vissa pga hur ljuset faller, vissa för det som bara jag kan se, känslan bakom, vissa kanske för att motivet är något som ligger mig varmt om hjärtat, ja listan kan göras lång. Men jag hoppas att ni kommer njuta av dom lika mycket som jag gör.