Vad händer?


Just nu..


Kärlek! ♡

Födelsedag





Lyckad dag - lycklig kille

2 år


Idag är dagen D.. Våran kille fyller 2! 
Helt otroligt vad tiden flyger snabbt förbi, hur hände detta? Det känns som att jag missat massor, när blev han så stor?!

Vi har iaf haft en riktig mysdag, pappa slutade tidigt och köpte med sig go frulle/mellis från Conditori Nordpolen som vi smaskade i oss innan vi satte oss i bilen och rullade mot Lidköping. Hans present har ju varit fixad ett tag men vi ville komplettera det lite med smågrejjer så leksaksaffären var målet, och jodå, han blev överlycklig. 

Nu har vi bakat tårta och väntar in mormor, morfar och morbror som kommer och firar honom idag, då ska han få sina presenter och få äta tårtan han bakat! Han är så glad..

Skogsmys


Idag bestämde vi oss för att ta en promenad bort till skogen här hemma, den är jättefin och sjukt mysig. Tanken var att lulla runt lite och samtidigt se om vi kanske hittade lite kantareller så vi pälsade på oss gummistövlar och långbyxor (hatar fästingar och är livrädd för att det ska komma ormar eller andra läskiga djur), men mycket kantareller blev det inte.

Eftersom jag har foglossningar så gick det inte alls fort men vi höll ett lagom tempo både som passade både mig och André, tanken var ju inte en powerwalk utan bara en mysig stund i skogen så då passade det fint med ett lägre tempo.


Vi tycker det är viktigt med mycket frisk luft för barnen och att dom tidigt vänjer sig vid skogen och livet på landet. Vi valde trots allt att flytta ut på landet just för att vi ville att våra barn skulle växa upp i den miljön. Nu har vi skogen precis utanför dörren och självklart vill jag att barnen ska kunna vara ute och leka där när dom blir äldre, det är ju guld värt. 
Jag älskar att vara ute i skogen och vandra, den rena luften, alla ljud, energin man får av att vara ute i naturen! 
Det vill jag att mina barn också ska få växa upp med.. 


Det känns lite som om jag bara har "ordbajsat" fram det här inlägget, men nej, det fanns en tanke bakom det, hoppas det kom fram i all flummig text som blev. 
Summa summarum har vi haft en jättemysig stund i skogen alla 4, jag älskar min lilla familj och mitt mammahjärta fylls till bredden av kärlek varje gång jag tittar på min fyrbenta älskling och min son tillsammans. Deras band är få förunnat.. 

Just nu..


.. kvällsmys! Det här händer inte allt för ofta längre.

Pannkaksmys


Det är tur att jag har vänner som tar hand om mig och mina cravings, haha. Jag och André blev bjudna hem till min vackra vän Lotta idag, hon gjorde pannkakor, våra små grabbar har lekt och busat hela dagen och jag har fått gosa med hennes lille bebis! En perfekt playdate.
Kul att se när grabbarna kommer så bra överens också, visst va de någon sur min här å där när dom ville ha samma leksaker (som alla barn) men inget som inte går att lösa. Så duktiga!

Just nu..


.. fika och bus hos gammelfarmor, pianot är poppis! 

Nisse


Den här lilla godingen tar jag hand om i veckan, en liten kille som lämnats att dö av sin mamma, lille Nisse. 
Han har blivit omhändertagen av min svärfar med fru och har problem med ögonen, så jag tog med honom till veterinären och gjorde prover, visade sig att det inte bara var ögoninflammation utan också klamydia felis (en ögonsjukdom hos katter). Så nu har han fått ögonsalva och tabletter, förhoppningsvis blir han okej efter den här 3 veckors behandlingen. Tvätt 2 ggr/dag, salva likaså och tablett 1 gång om dagen i 3 veckor. Han fick en avmaskning av mig här i veckan också så det ska upprepas om några veckor med.
Nog ska den här lille parveln bli frisk igen!

Det svåra i min situation är ju mina egna katter hemma, denna sjukdomen är extremt smittsam bland katter, så jag måste hela tiden tänka mig för. Använder handskar när jag tar i honom, har kläder som jag använder bara med Nisse, duschar så fort jag varit i kontakt med honom och gosar inte med mina egna för tillfället. Allt för att mina grabbar ska hållas friska! 

Fina små djur, alla är värda en chans!

Varsågoda!


.. såhär ser det ut hemma på kvällarna när djuren ska ha mat. Alla 3 sitter fint och väntar utanför köket under tiden som vi häller upp maten i skålarna och fyller på nytt och gott vatten. Jag får panik när djuren springer runt benen på mig och är i matskålen innan man ens hunnit sätta ner den på golvet, så då får man ta tag i problemet. 
När vi säger "varsågoda" springer var och en till sin skål med mat, klart man kan lära katter precis som hundar! 

Det krävs tålamod och upprepning, ständig upprepning, men tillslut sitter dom där och väntar så fint. Duktiga djur.

Fikabesök


Lite vardagslyx när vi får fikabesök utav våra fina vänner efter dagis! Och snart är vi grannar också, och som om det inte var nog går vi båda med magen i vädret och väntar på bebis igen. På bilden ser ni våra stora knoddar som också är "jämngamla". 
Tänk va bra vi lyckades pricka in detta, haha!

Just nu..


.. shoppar födelsedagspresent till våran blivande 2åring. "Cykel" står på önskelistan!

Smoothie morgon

Vi startar dagen med varsin smoothie, apelsin och banan, både min och Andrés favorit!

1 banan
1dl naturell lättyoghurt
2dl apelsinjuice

As simple as that! 
Mums.



Vi ska sen spendera dagen på Överby köpcentrum i Trollhättan, behöver köpa lite smått och gott, bl.a nya patroner till skrivaren.

Just nu..


.. mys hos mormor och morfar i väntan på pappa! 

Vann spa


Vilken underbar dag! 
För några veckor sedan fyllde min kära mor 45 och i födelsedagspresent av oss fick hon en dag på spa, jag hade turen att få åka med som hennes sällskap och äntligen var dagen här.

Vi har verkligen bara slappnat av och unnat oss massa lyx. Badat i massa olika pooler, fått underbar massagebehandling, ätit god buffé och avslutade dagen med varsin pedikyr.. Lovely!
Det här kommer vi göra om igen så fort bebis har kommit ut och blivit lite äldre. 

Men tänk, trots det faktum att vi slappnat av hela dagen så är vi ändå tröttare när vi åker därifrån än när vi kom dit, komiskt.
Mamma var jättenöjd iallafall och det är ju huvudsaken.

Hästlukt ikväll

Vi har haft en mysig eftermiddag/kväll ute hos våra vänner. Pojkarna grejade lite ute i det blivande stallet och sen startade vi grillen i blåsten, men efter maten hade vinden lagt sig och vi fick en jättehärlig avslutning på kvällen ute i hagen med hästarna.

Jag tar varje chans jag får när det kommer till att få dofta lite häst, det luktar ju så gott! 

Ska iaf bli spännande å se hur stallet blir när det är färdigt, dom har ju det så mysigt där ute i skogen.


Just nu..


Familjedag...


... på Borås Djurpark!

Kameran var med, så bilder kommer. Men gud vilken mysig dag vi haft, och vi lyckades klara oss undan regnet hela dagen (det började precis när vi satte oss i bilen för att rulla hemåt).
Alla fina djur, behöver jag säga att våran grabb var helt lyrisk? Han som älskar djur, aporna, björnarna, lejonen och elefanterna var ju helt klart hans favoriter. 

Pga mina foglossningar blev det en kort men intensiv dag, men det passade hela familjen bra. André skulle ändå "sova middag" lagom tills dess att vi åkte hemåt och vi kände ändå att vi fått se allt. Var ju alldeles lagom med folk eftersom vädergudarna hade lovat regn så inga köer för att få komma fram och se.

Summa sumarum var det en magisk dag med mina 2 underbara pojkar, det här har jag längtat efter.