Hurtiga


Här sitter la vi vid Ryda spåret och väntar på Pappa, han är ute och springer och så fort han kommit i mål är det min tur att ta ett kort varv. Hemskt vad hurtiga vi är idag, men vi tänkte passa på när vi ändå skulle åt detta hållet. Ska hem till mamma och pappa och duscha eftersom vi inte har något varmvatten hemma än. 

Snart min tur, snart min tur! Hejja. 

Familjepromenad

Det är befolkat här hemma idag, man känner sig nästan iväg vart man än går just nu så vi har stängt in oss och djuren i vardagsrummet.
Arbetarna är här och fortsätter installera bergvärmepumpen och duschen, en elektriker är här för att dra lite nya kablar, sätta upp uttag och fixa jordfelsbrytare, sen har vi haft någon här från elbolaget som mätt upp vart våra elkablar går så vi vet vart vi inte ska gräva när vi gör avloppet på torsdag. 
Allt på en och samma gång..

Så för att slippa kaoset efter frukosten gav vi oss ut på en familjepromenad, 5km och vi försökte hålla ett högt och jämnt tempo hela vägen, kändes riktigt bra. Den sista biten fick André komma upp ur vagnen och traska lite han med, han tycker det är så roligt att gå och putta på vagnen och det är ju jättebra träning för honom. 


Duktiga lilla pojk. 
Nu ska vi vidare ut och grejja lite med traktorn, eller ja, Daniel ska grejja och vi sitter bredvid och suger åt oss av den lilla sol vi får. 

Barnrummet

Före:

Efter:

Just nu..


Måndag

Idag händer det mycket, bergvärmepumpen kommer och ska installeras, våran dusch ska ställas på rätt plats och installeras ordentligt, golv ska läggas i det nya "pannrummet" och Andrés rum ska målas blått. Sen får vi väl se vart dagen tar vägen, jag och Mimmi hann med en promenad förut och kanske att jag kan få till en joggingrunda i eftermiddag med. 

André har haft rajtantajtan under förmiddagen, bus, lek och babblar. 



Han tycker det är så kul att titta på de skuttande, sjungande och dansande figurerna. Låtarna sätter ju sig i huvudet på en själv också, så jag vet ju vad jag kommer gå och sjunga på hela dagen. 
Nu har han iaf somnat efter all lek, och jag passar på att ta det lugnt i soffan och kollat på några avsnitt av Once Upon A Time.

Gula faran

Ännu lite tillökning på gården:


Våran alldeles egna lilla traktor, så jäkla söt är han. En Massey Ferguson 135 industritraktor,
Det är alltså denna skönheten som Daniel och pappa var och hämtade igår, har precis varit ute och provkört den och jadå, den går så fint så. När solen kikar fram i veckan ska den få.sig ett bad och lite kärlek så kommer den va som ny sen. Vi är jättenöjda, nu kan Daniel grejja i skogen som han vill och vi kan skotta uppfarten på vintern, dem här skrutten kommer hjälpa oss med mycket. 

Godmorgon


Såhär kan de se ut när man äter gröt själv. Imorse var de inte mycket som dög för grabben, han skulle inte ha gröt, han skulle inte ha blåbär, han skulle inte äta, han skulle inte sova. Så mycket vilja i en sådan liten kropp, envis är han (undra vem han ärvt det ifrån)..

Vi sov över hos mamma och pappa allihop och har precis ätit frukost, senare ska vi hem och provköra lilla skrutten Ferguson 😉 
Alltså, den är.så.söt lilla traktorn, längtar lite tills jag kommer hem och kan få provköra den.

Fynd


Fyndade en hel del idag!
Förjäkla nöjd.
Sommaren är räddad..

Shopping



Nya kepsen är på idag, och vi gav oss inte efter marknaden utan åkte vidare mot Trollhättan och rean! Sitter och tar en liten paus så att vi orkar springa vidare med armbågarna ute, idag är vi på hugget.


Påväg

Hej hopp!
Nu rullar vi strax mot mamma för att duscha och göra oss iordning, sen vidare in till Vara och gå en sväng på marknaden, är ju jordgubbensdag idag.


Pappa har redan varit här och hämtat Daniel, dom ska rulla ner mot Skåne för att hämta hem våran lilla traktor, så då blir det ännu lite tillökning på gården. Men en Ferguson slår väl aldrig fel 😉

Godnatt

Hittade mycket snyggt på shoppingrundan, och vilken rea de va! Överallt..

Lite smått och gott till mig själv och sen en hel del kul till André. Denna snygga dressen är ny förövrigt, så häftig! 


Och med den bilden signar vi ut för dagen, imorgon ska vi upp tidigt och åka åt varsitt håll. Men det bästa av allt är att Daniel nu har SEMESTER!


Födelsedagsfirande


GRATTIS MORMOR 😍

Massa bus och lek i väntan på maten, fläskfilé och rotfrukter ska det bli (kan nog vara en utav mina favoriträtter) mumsigt mumsigt.

Tandläkaren

Ska alldeles strax till tandläkaren med André för att kolla så han inte slagit i något och för att se så det läker i munnen på honom. Stackarn lyckades göra en faceplant i golvet igår när han hade lite bråttom, så lika bra att kolla upp det för säkerhetsskull. 

Idag fyller min kära mamma år så kvällen kommer spenderas där med god mat och trevligt sällskap! Och mellan tandläkarbesöket och födelsedagsfirande vankas de shopping.

Det är dagens schema.

Tillökning

Vi har tydligen fått tillökning här på gården..


En silvrig donna har fått en plats med de andra 2 vrålåken. Bara lilla corsan som fattas på bilden, och så får vi ju inte glömma Daniels gamle Mazda, men de är ju som han själv säger, den räknas ju inte.. 

Nytillskottet är iaf en Saab 9-5, -04. Spontanbil från Daniels sida, och hur framtiden ser ut med alla bilarna får vi se, vi funderar och funderar. 

Resultat

Före:


Efter:


Egentid

Ja men som tjej behöver man ibland lite egentid, man behöver få rå om sig själv, göra något för bara mig.
Det har jag gjort idag!

Snälla morbror Tommy åkte direkt hem från jobbet för att ta hand om André på eftermiddagen och jag åkte vidare till Julia som skulle fixa mina djungelbryn. Det var magiskt, skönt att äntligen få känna sig lite fräsch i nyllet och så fick jag en grym sminkning efteråt, hon är så otroligt duktig den där tösa. Här hemma är jag nöjd om jag får tid till att raka halva benet på ena sidan och ta bort de värsta mcDonalds stråna mellan ögonen.



Känner mig så jäkla snygg!
Före och efterbild på brynen kommer senare.
Ett stort tack till duktiga, fina, rara Julia!

Standard

Och som vanligt startar vi dagen med lite kel, gos och mys.



Det är tur att vi har så snälla katter som går med på det mesta, annars hade André legat risigt till jämnt. Det bästa han vet är att springa efter katterna, han tjuter av lycka när han kryper runt och jagar dom, och jag tror faktiskt att dom tycker det är lite underhållande ibland med!



Trunkie

En av Andrés doppresenter kom fram idag då han varit lite för liten för den innan. 
Han har börjat springa omkring här hemma nu, så fort han har något att hålla i som går att putta framför sig så går han, tyckte det passade jätte ta att plocka fram denna tigerväskan/bilen på hjul då. Han tyckte det var grymt roligt och har sprungit runt mer idag än någonsin innan!
Det går undan, och i det här tempot kommer han gå innan han fyller 1.





Träning

Jag har precis varit ute på min andra riktiga joggingrunda sen graviditeten, jag är jättenöjd med min insats idag, att bara ta sig igenom hela rundan utan stopp gör mig stolt. Har inte varit ute och sprungit sen jag fick veta att jag var gravid, lägg till dålig kondition, flodhästkroppen, inga muskler varken i mage eller rygg att bära upp all övervikt med. Men jag tog mig fram och jag tog mig i mål, så första steget är taget, nu gäller det bara att fortsätta kämpa. Mina matvanor gick i stöpet efter midsommarhelgen så det ska tas tag i igen också, letar lite nya recept och inspiration till kalorisnåla rätter. 

Efter mitt träningspass bytte jag av Daniel här inne med André och han gick ut och tränade med resten av pojkarna som ska köra tough viking tillsammans. Dom är så jäkla duktiga! 

Fest i hela huset

Här hemma dunkar vi musik och dansar i vardagsrummet, en annorlunda men rolig start på morgonen.

Vi har ännu inget planerat för dagen men en promenad med Madelene och Elida är det snart dags för, alltid lika trevligt. 


Arg

Ja.. Vilket folk de finns.
Jag och C ska ut på promenad med hundarna i skogen, vi parkerar med bilarna uppe i skogen på skogsvägen och när vi precis ska börja gå möter vi en man på cykel som svär åt oss och anser att vi är idioter som parkerar i vägen för honom (funkar utmärkt att ta sig fram bredvid våra bilar), tilläggas ska väl också att han vinglar fram på cykeln med ciggen i munnen samtidigt som han mumlar och svär, vi båda tyckte han verkade full och obehaglig så vi gick vidare och fortsatte våran promenad samtidigt som vi ser att han stannat och blänger på bilarna. 
När vi kommer tillbaka och ska packa in hundarna ser vi världens fetaste repor på Cs bagageluckan, när vi sen kollar över båda bilarna ordentligt hittar vi en till på min bagagelucka dock mindre, samt repor från skor längs med hela sidan på båda bilarna.
Så jäkla tråkigt att folk inte kan ha vett nog att låta andras saker vara. 2 förstörda bilar..


Dagis

Blev en stressig morgon med snabb frukost och göra oss iordning för att åka till Dagis, så går det när André tar sovmorgon.
Vi har varit på inskolningsmöte för att få veta lite mer om dagiset och få möjlighet att kolla runt lite och kunna börja planera inför inskolningen. 
Usch, när blev han såhär stor? Dagis..

Han skötte sig jättefint med alla andra barn som var där iaf, ville gärna vara med och kika och delade med sig av leksakerna, väldigt försiktig dock men så är det ju med de flesta barn när något är nytt.
Det känns oerhört vemodigt när jag tänker på att jag bara har en månad kvar med honom hemma innan jag börjar jobba igen  och det är Daniels tur att vara pappaledig. Ska ta tillvara på den sista tiden och bara njuta av min plutt.

Barnrum



Det här har jag lekt med nu på kvällen, grundar väldigt lätt på en utav väggarna i Andrés blivande rum, målat garderoben, målat lister och tapetserat en vägg med cover-up. 

Bergvärme

Jag ger upp.. 
Nu har jag varit ute och försökt starta den där stackars gräsklipparen flera gånger idag, mina armar värker och svetten rinner, André sitter bara och skrattar åt mig och jag kan inte med att fråga grävarna om hjälp att dra i ett snöre.. Plus att det precis började ösa ner där ute.

Grävarna ja. Vi har ju fått borrat för bergvärmen som ska installeras här och idag är dom här för att gräva ner slangar från hålet till huset och nästa måndag kommer pannan och ska installeras. Sen så ska vi börja riva skorsten! 

Gräset tar jag mig an när Daniel kommer hem, jag har svurit tillräckligt idag.

Glad morgon

Såhär glad kan man vara när man får äta gröten själv på morgonen, och jag är nöjd sålänge han drar på läpparna, dagen kan inte starta bättre!


Myskväll

Nu är vi hemma från kalaset och ska satsa på en riktig myskväll, André ligger med sin välling och ska i säng sen blir det film och gott för min och Daniels del. Vi är helt slut båda 2 efter den här helgen.


Påväg


Nu ät vi kalasredo och påväg till församlingshemmet, mannen i mitt liv 💙

Min man kan


På frukostbordet idag stod det nybakade frallor som Daniel bakat när han vaknade. Han är så duktig i köket och jag har sån lyx att bli bortskämd på detta sättet. 

Idag åker Robin hem och vi ska iväg på kalas senare under dagen, min farmor fyller 75 imorgon och ska fira det lite med släkten idag.
Fram tills dess ska vi passa på att bara va, 👍

Cruising

Det har varit en mysig kväll i m3:an med min bästa vän, tråkigt dock att våra festplaner gick i stöpet, men det blev ju bra ändå!






Just nu..


Bildbomb!














Dagen efter

Pojkarna ligger utslagna alla 3..


Midsommar igår blev lyckat, jag hade jättekul och det verkade som att resterande också hade det. Massa olika lekar som irländsk julafton, fotboll, plocka äpplen i vatten, skottekärre-race och mycket annat! Det jag gillade mest var att vi alla va samlade, hela gänget, alltid lika mysigt. 

Idag blir det en lugn dag som kommer avslutas med lite cruising i lysekil.

Snart



Allt är på plats, nu väntar vi bara på folket.

Ladugården

Ladan är nästan klar, köttet ligger i marinad, potatis står i vatten och Robin är här! 
Imorgon  smäller de.. 

Gick smidigt att göra iordning idag, folket har åkt och vi ska börja bygga dusch så vi har något att tvätta av oss i till helgen. Dom är så duktiga..


Nu är dom äntligen hemma båda 2 mina sambosar! Allt är som det ska va 😍

Trött kille


Städ, städ, städ

Det är vad min dag kommer bestå utav.. Andrén har tagit sovmorgon och sover fortfarande så det ger ju mig lite tid till att hinna köra ett röj innan han vaknar.

Ikväll kommer Robin hit för att stanna hela helgen och fira midsommar med oss, det ser vi fram  emot, har inte träffat honom sen Andrés dop!
Och som vi sa igår så kommer Tompa, Emelie och Budda i eftermiddag också och gör iordning inför morgondagens bravader.



Midsommarshopping

Har varit i Vara med Tompa och Emelie och handlat mat inför midsommar, det blev en del..


Står 4 lika stora matkassar till innanför de som syns på bilden!
Känns som att vi kanske får lite mat över, haha.
Vi passade på att provköra nya Opel Astra opc när vi ändå skulle ut och åka, (smygreklam)
Efter det åkte vi hem till oss igen för att packa in allt, imorgon fortsätter vi med städ ute i ladugården och förbereder mat och aktiviteter. Midsommar kommer alltså firas ute i våra ladugård med ett gäng goa vänner, mat, dricka och roliga lekar. Kan ju knappast bli bättre 😊

Nu är vi påvägen till mamma och pappa för att hämta Andrén,  han har varit dör och busat under kvällen  istället för att sitta i en bil med oss, lite roligare för honom.  


Samsung s6

Nu hoppar jag av appletåget för ett tag och provar på det här med Android,  för idag fick jag äntligen min nya samsung galaxy  s6 på posten.
Den är grymt fin, men som den iphone älskare jag är får vi väl se hur jag ska lyckas med denna. 


Ogräs

Ska jag rensa ogräs kan jag lika gärna göra det med stil!


Rosa, varför inte.. André är ute med mig och hjälper till.




Tisdag

Morgonen var lugn och mysig, André va uppe tidigt idag så efter frukost slängde vi oss i soffan och blundade en liten stund till. 

Vid lunch åkte vi till Vedum för att ta en 30 minuters powerwalk med Carolina innan vi fortsatte till Vara och BVC, det var nämligen dags för 10 månaders kontrollen.
André va duktig, klarade pincett-testet och motorik-testet galant, sen satt han och lekte under tiden som vi pratade. Väga och mäta är han ju så van vid nu så det var inga problem, han följer kurvan och växer så det knakar. 

Nu är vi hemma igen och André sitter och gosar med Mimmi, dom två får mitt hjärta att smälta!







Kvällspromenad

En mysig kvällspromenad med min fina tjej! Och hon skötte sig exemplariskt ela vägen.. Så underbart!

Jag reflekterade över en sak tidigare idag, som jag inte sett eller kanske inte tänkt på innan. Mimmi börjar bli gammal.. Usch, det var hemskt att behöva inse de. Den annars så otroligt pigga hunden vi haft lunkade nu istället fram i ett väldigt lugnt tempo när vi va ute i trädgården, valde att ligga och titta på oss istället för att springa omkring och upptäcka världen. Hennes markanta vita prick på hakan har nu istället blivit en grå stor fläck som sträcker sig runt hela munnen och hakan. Hon rör sig mer klumpigt och "labradorlikt" än smidigt och "border-collielikt", och hon har en tendens att bli lite stel i höfterna ibland.. 
Nu får jag det kanske att låta som att hon är 80 bast och gammeltant, så är inte fallet!
Hon är bara 7, men som den fyrvägskorsning hon är, är jag också mycket väl medveten om att jag inte har en aning om hur länge vi kommer få ha henne hos oss. Idag var ett sånt uppvaknande, ta till vara på tiden ni har med era älskade husdjur, den är alldeles för kort! 
Jag kan inte tänka tanken på ett liv utan Mimmi, hon är min stöttepelare, min bästa vän, mitt hjärta och min familj. Hon har liksom alltid funnits där..
Så nu tänker jag gosa ner mig i hennes päls och mysa lite innan det är dags att sova!




Bus



Jag vet någon som är glad över att ha en lek-kompis!
Dom är så goa mina fina hjärtan..

Foto

André sover middag och jag passar på att finslipa massa bilder! 
Det tar sin tid att gå igenom 2 fulla minneskort med studentbilder, men korten från Mellby börjar det minsann bli ordning på nu. 
Så jäkla stilig kusin har jag, och riktigt duktig framför kameran.


Jag är en sån person som älskar avslappnade bilder, vill inte ha en stel pose. Jag försöker prata med dom, eller som i detta fallet står Daniel bredvid och skämtar lite, tycker det spontana leendet är finare än ett påklistrat, åtminstone på andra än mig själv 😉

10 månader



Tänk att jag har fått vara din mamma i 10 månader idag.. I 10 månader har vi fått ha dig hos oss, det är dom 10 bästa månaderna i mitt liv, vilken lycka ❤️

Tvättstuga




Igår hann vi med att slipa, måla väggarna 2 gånger och ställa in tvättmaskinen. Idag ska pappa komma hit och hjälpa oss med alla jävla sladdar och sen ska vi få iordning på rummet där våran nya panna ska stå till bergvärmen. Det ska borras nu i veckan så snart är ännu en punkt avbockad på våran lista. 


Just nu


Mot mormor och morfar!

Söndag, söndag, söndag



Ja.. Nuförtiden ska han testa ALLT! Och det här gick ju bra, tills han märker att det inte kommer något (eftersom han inte vinklar glaset) då blir han arg. Han har ett temperament våran grabb, undra vem han fått de ifrån.. Haha!
Men han är duktig, och han försöker, vilket är kul att se.
Just nu ligger mina pojkar i soffan och myser, André ska egentligen sova middag men han verkar mer intresserad av att bara ligga i soffan och chilla med pappa, jag förstår honom, det är alldeles för varmt idag för att kunna sova. 


Alldeles strax ska vi vidare till mormor och morfar för lite söndagsmiddag, as usual 😍

Fyndat

Åh vad bra jag har de, så fin familj! Fick sovmorgon även idag då Daniel gick upp med André imorse, tusen tack älskling ❤️

Efter lite frukost började Daniel grejja i tvättstugan och André skulle sova lite frukost, så efter att han somnat passade jag på att gå igenom korten från studenterna, (kommer eventuellt upp något senare i veckan)

Klockan 11 åkte jag iväg till Mallgrodan för att fynda lite barnkläder, de firade 5 år så fanns många fina erbjudanden. Kom hem med 1par finbyxor, 3 t-shirtar, 4 shorts och 3 klänningar till en kompis lilla tös, allt för 150kr 👍 
Sen köpte jag också en ny napphållare för 40kr av en tjej som sydde själv. Jättefin, hade kunnat köpa hur många som helst! 




Tvättstuga






Vi har målat delarna där tvättmaskin och duschkabin ska stå med betongfärg, samt gjort iordning golvet dör duschen ska vara med flytspackel eftersom det var stora hål i betongen där. Daniel har tvättat av väggarna och spacklat de ställen som behövts.

Lördagmorgon

Eftersom André sov hos mormor och morfar så tog jag och Daniel lite sovmorgon innan vi åkte dit för att hämta våran lilla grabb. 

På hemvägen var tanken att vi skulle stannat i Vara och ätit frukost på nordpolen, men herregud vilken kö det var, så efter att ha stått där en stund bestämde vi oss för att åka till Ica och handla med oss något hem istället. 
Så nu sitter vi här och har ätit lunch istället för frukost för klockan sprang iväg och strax ska vi börja spackla och måla i grovköket. Vi har ju fortfarande ingen dusch och för att få in den behöver det fixas en del först, det är helgens planer, att få gjort så mycket som möjligt iaf. 

Det här är vad jag tittar på just nu.. 

Lisa Holm

Jag och Daniel satt kvar i bilen och lyssnade på radion.. 
Tysta, och med tårar i ögonen båda 2.
Lisa Holm är hittad, död..

Det har varit ett stort sökpådrag efter försvunna Lisa, en 17 årig tjej med hela livet framför sig. Hela Sverige har berörts av denna lilla tjej, det har delats på sociala medier, folk har varit med missing people och sökt, polis, militär, ja allt man kan tänka sig. 
Av någon anledning har det här berört mig otroligt mycket, Lisa har berört mig, därför sitter jag här nu med tårar i ögonen och gråten i halsen och skänker en tanke åt hennes nära och kära. Alla hade hoppats på ett lyckligt slut..

Jag gråter också över vilken hemsk värld vi lever i, och alla dess sjuka människor. Människor som väljer att ta någon annans liv, en 17 årig tjejs liv. 
Är det den här världen jag ska låta min son växa upp i? Jag blir rädd när jag ser vart mänskligheten är påväg. 

Vila i frid Lisa Holm 🌹




Hemfärd

Nu rullar vi hem från Mariestad och sista studentfirandet för i år, mina kusiner va så fina och så lyckliga! Och vilket väder det blev, måste varit närmare 28grader ute när vi stod i parken och kollade på alla traktorer. 
Jag hade fått i uppgift att vara fotograf idag och det blev en hel del fina bilder, både i Mellby och Mariestad. Det är roligt när ens hobby uppskattas så mycket så man får sånna här hedersuppdrag. 

Nu är vi iaf påväg till mamma och pappa för att lämna av en trött André, vi själva ska vidare hem till Tompa och Emelie en sväng där vännerna är samlade och har arbetat i stallet hela dagen. 




Studentkort

Studentkort i Mellby - check!

(sneakpeak)

Schemat för dagen

8.00 Frukost
9.00 Handla
10.00 Duscha hos mamma och pappa
11.00 Ta studentbilder i Mellby
14.00 Student i Mariestad (fota)

🌸

Trollhättan

Efter en hel dag i Trollhättan med springande i affärer är både jag och André helt slut.. Äntligen hemma! Och jag hittade tamejtusan ingenting.. Fick köpt 2 presenter och sockar til André, efter 4 timmar på ett köpcentrum. 
Tanken var ju att hitta något roligt att ha på sig på nästa studentfirande imorgon, men icke.. 

A får lov att vara uppe en liten stund till trots att klockan är över 8, jag tror nämligen att han har en hel del spring i benen att göra av med efter att ha suttit i en vagn eller en bil större delen av dagen, och sen måste han ju hinna få leka lite med Pappa innan sängen.
Jag ska packa och göra iordning så mycket som möjligt inför imorgon, kommer bli en stressig dag. 

Mysmorgon

Det här tittar jag på just nu..


Bättre start på dagen kan man inte få!

Student

Nu är vi påväg hem från ett lyckat studentfirande för min kusin! 


Fyfan va du är bra! Ta de lugnt ikväll (haha, näää).

Mer bilder från studenten kommer när jag lagt in allt i datorn, fick lånat med mig Fias kamera då min gått sönder, så jag fick allt knäppt några bilder! 

På plats

Stressad, försenad och virrig va de ja 😉




Men min tuffing glider fram med stil på gatorna bland allt folk 😎

Morgonen

Anticimex kom och knackade på dörren strax efter att André ätit upp sin frukost, de skulle kolla lite på några hål vi har i teglet i huset där det kryper in massa bin. Han sprutade iaf in lite pulver och tejpade igen hålen sålänge så får vi se om det hjälpte. Är dom kvar i slutet av veckan så kommer han tillbaka. 
När han var klar passade vi på att ta ut vagnen och gå en powerwalk, klockan var ju ännu inte så mycket, 5 km hann vi med.
Precis när vi kom på sista raksträckan hem fick Mimmi syn på rådjuret som stått och tittat på oss i åkern länge (tur att kopplet va på), hon blev helt galen. Hoppar, drar, flyger, tjuter, skäller så otroligt ljust och skrikigt så man får ont i huvudet och är grymt uppspelt. Man kan tro att hon är jakthund ibland.. 
Ja, då gäller det att vara stark iaf, och i dom lägena är jag otroligt glad över hennes vgw sele 👍

Nu sitter vi ute och varvar ner innan vi ska in och göra oss kalas fina och åka iväg på student, ska hinna in till Vara för att göra lite ärenden först och klockan tickar på, har en känsla av att det kommer sluta med att jag yrar runt stressad, försenad och virrig!




Just nu




Katter och grovköket

Ute och myser i det fina vädret..
Chippen stannar fortfarande inne men Bruno var snabb ut.


Daniel och pappa håller på att tomma grovköket och slänger ut duschen så att vi kan måla och göra iordning och få in den nya duschen sen. Så för tillfället står vi utan möjlighet att duscha, haha! 
Jaja, tur att vi har föräldrar som inte bor allt för långt bort. 

Cool

Är man tuff så är man..


Nu har vi äntligen varit och beställt en köksfläkt som kommer på torsdag, kaklet är köpt och ska bara sättas upp, och sen är nog tamejtusan köket "klart"! (Förutom smågrejjer som kommer att pillas med lite då och då).


Blåtiror

Usch vilken morgon.. 
André lyckades skalla bordskanten riktigt ordentligt när han skulle sätta sig ner, nu när han själv känner sig säkrare så blir han lite för stressig i det han gör och därmed går det inte riktigt som han tänkt. Så nu sitter han här med sin första blåtira och ser allmänt bad ass ut, jag själv har precis lugnat mig efter att ha haft hjärtat i halsgropen. Det var en ordentlig smäll.. Men men, han är ju på benen igen som om ingenting hänt, något försiktigare men det har han väl glömt om någon minut igen.

Snart kommer Madelene och lilla E hit på en liten snabbvisit innan dom ska vidare! Ska bli trevligt att träffa dom igen, var ett litet tag sen nu, kommit mycket annat emellan. 
Så jag ska slänga fram dammsugaren och ta ett varv innan dom kommer nu!

Kvällspromenad



Lite egentid med min fina lilla tjej såhär på kvällskvisten! 

Kattäventyr

Påvägen hem från Lidköping stannade vi till på restaurang Milano för att hälsa på min fd chef och arbetsgivare, long time no see men alltid lika trevligt. Meningen var att jag bara skulle svänga in och säga hej, men eftersom vi kom strax efter lunchrushen och André började bli hungrig så satt vi ner och åt lunch med allihop, det blev en timme eller 2 med mycket prat och André hade jättekul (jag med självklart).

Hemma sen lyckades vi tajma Daniel ganska bra, så vi tog fram vagn och gick ut i det fina vädret under tiden som han gick ut och sprang. Dörren stod öppen och katterna fick på sig selar så de kunde gå ut om dom ville.. Det tar emot, men är nog på tiden att jag låter dom få lite mer space. 




Ungefär såhär kul tyckte dom att det va med sele.. Ser ni Chippens blick på sista bilden "gå och dö"..
Men ska dom nu bestämt gå ut så ska dom tamejtusan få lära sig vart de får gå och vart hemma är! Så dom får allt stå ut med sele och koppel i sisådär 3 veckor till, punkt slut.


Men tydligen tappar man förmågan att gå när man har sånt trams på sig, så jag fick glatt sitta på trappan och vänta.




Bruno va först ut!





Han tyckte det va väldigt kul att va ute, gick runt och kikade i hela trädgården, dock var han väldigt nyfiken på skogen hela tiden, så fick försöka hålla honom därifrån. Men annars var han jätte duktig, och Mimmi gock med runt och visade honom lite roliga grejjer. 
Chippen däremot...


Han ålade sig på mage över tröskeln och ut på trappan..




Gick ner för trappan, kollade lite.. Vände och gick in igen. Han tyckte nog att det här bara va dumt trams, "gå ut? nej tack, det verkar jobbigt.." 
Sen låg han innanför dörren och bara kollade, well well, helt och hållet hans val. 

Roadtrip

Vi gick upp, åt frukost och gav oss ut på morgonpromenaden. 
Nu har vi landat hemma en snabbis för att få i oss mellanmål och byta om för att åka vidare till Lidköping, nästa hållplats blir byggmax, där vi ska köpa lite färg av olika slag. Mestadels till Andrés rum!

Det är skönt när man känner att man får en produktiv start på dagen och solen värmer på ordentligt ute, jag tror faktiskt att jag festar till det med barbent idag.

Måndag




Bildbevis


❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Söndagsmiddag

Mamma och pappa har precis varit här och ätit söndagsmiddag i vanlig ordning, nötfärsbiffar blev det idag. 
Och André avslutade kvällen med att ställa sig upp och stå all by himself! Duktiga, duktiga pojk, så otroligt stolt över honom, att han vågar släppa.

Tidigare idag var vi och kollade in elljusspåret här i trakterna, jättefina vägar och mysigt landskap. Dock lite kort.. Men alldeles lagom för mig att jogga nu, skönt att äntligen ha hittat ett ställe närmare här hemma. 

Just nu sitter jag i soffan och kikar på färger till Andrés rum, min tanke var att försöka få målat där inne innan midsommarhelgen då vi får långväga gäster som ska sova över. 



Herregud, finns för mycket att välja mellan.. 

Bästa jag vet






Dessa gullungarna gör min dag, deras band får mitt mamma-hjärta att slå volter ❤️
Godmorgon!

Köket

Lite före och efter bilder:








Barstolar

När jag var i Lidköping i veckan sprang vi in på MIO och kikade runt. Hittade snygga barstolar som jag tror hade passat fint hemma i köket:


Om någon har dessa liggandes hemma och vill bli av med är det bara att komma och dumpa dom hos oss, haha!

En oplanerad lördag

Idag har vi inte mycket planerat, vi ska iväg på kalas ikväll och förutom det är det ganska lugnt..

Vi har precis vilat lite i soffan alla 3, så mysigt när vi kan bara vara tillsammans hela familjen, händer inte allt för ofta när vi har så mycket på gång här hemma. 
Daniel pratar om att gå ut och leka med motorsågen, finns tydligen ett äppleträd i trädgården som är dött och ska ner säger han, jag tror bara han säger det för att få en anledning till att gå ut och såga lite. Jaja, vi har tillräckligt många äppleträd ändå, så ett mindre gör mig inte så mycket. 




Fredag

En bil är städad, har hämtat Daniel på jobbet, handlat och är klar med städningen.. Nu väntar vi bara på sällskapet och sen är det dags att starta grillen. Hemmagjorda hamburgare står på menyn! Daniel är en riktig hejjare på just de, lyckas alltid få dom så jäkla goda 👌

Under tiden vi väntar på Nathalie och Christoffer så är Daniel och André ute och klipper gräset (som vanligt) och jag sitter ute i solen och njuter såmedans den är framme, så skönt!


Halvsleten och jävlig kände jag för en stor, mysig oversize klänning, och mina 1 år gamla oanvända pjux som äntligen passar igen efter graviditeten fick lov att invigas. Älskar den somriga färgen!

1/3

Nedervåningen klar och innan jag tar mig an sovrummet och garderoben så får 1 av våra 3 pärlor lite kärlek, eventuellt att jag hinner med opeln också nu när den står här hemma. 
Mimmi håller mig sällskap och är nöjd över att få ligga ute och sola lite i gräset! 




Dagen planerad

Godmorgon!
En väldigt simpel men planerad dag idag.. Städa, gå ut och gå, handla och sen får vi besök av min kusin och hennes pojkvän. Ska bli trevligt, men finns ju en del att göra tills dess. 

Andrés energi smittar av sig och jag hoppas att det fortsätter så resten av dagen, om jag hinner ska jag försöka få städat och tvättat bilen också. Bara att dra igång..





Hemma

Nu har vi landat hemma efter en heldag med våran fina Jennifer, vi har bara chillat och umgåtts, vilket var behövligt! 


Kom dock hem till ett bombnedslag.. Mimmi hade gått mayhem på soptunnan här hemma, så det första jag fick göra var att dra på mig handskar och börja plocka. Vidrigt.. Men men, nu är det rent, André är i säng och jag kan äntligen sätta mig ner med Daniel och äta! 

Påväg till..

.. Jennifer för att kika in deras nya lägenhet och mysa!




Kati chikitsa

Eftermiddagen och kvällen har bara flugit förbi! Efter jobb kom pappa hit och hjälpte oss att fixa iordning det sista skåpet i köket, va lite problem med kablar och annat, men nu är det fixat. Jag smet dock iväg in till Vara för att utnyttja min morsdagpresent, en Kati chikitsa behandling där man får "massage" på ryggen med glödheta örtknyten och lite olja osv. Det fick igång blodcirkulationen ordentligt och var otroligt avslappnande. 

Väl hemma nattade jag André och fixade iordning lite käk, idag blev det kotlettskivor, sallad och aromat (ja, jag är en aromatälskare). 
100g kött
20g spenat
80g tomat
30g gurka
Alldeles perfekt! 




Banan och kiwi

Vilken sovmorgon jag fick idag! 8.30 satte sig André upp i sängen och hojtade på mig, han vet verkligen vad mamma behöver.

Idag testade jag en ny smoothie till frukost, kiwi och banan. Lika simpel och enkel som de andra och med endast 142kCal. Helt okej, jag är inget big fan av kiwi, men den var som sagt helt okej.. 


1 kiwi
1/2 banan
1 1/2 dl lättmjölk

Hurtiga

Jag trodde faktiskt aldrig att det här skulle hända, men jag fick med mig Daniel bort till Ryda skogen! 
Vi tog en powerwalk på 5km spåret (i Daniels tempo, mina korta ben fick arbeta), sen sprang Daniel samma runda och jag joggade 2,5km spåret med barnvagnen. Nu är jag helt slut! Ska ha med mig honom fler gånger..
Svettiga och blöta av regnet är
Vi nu påväg hem för att laga käk.
Men satan vad duktiga och taggade vi känner oss!




Lunch och städ

Hade helt glömt av att byggarna skulle komma i eftermiddag och kolla på taket, så jag får väl helt enkelt börja städa iordning lite. Är fortfarande kaos efter köksmonteringen, men det ska de bli ändring på..

Lunchen har precis landat i magen, bananpannkaka blev det idag, så jäkla gott! Och det är nog det lättaste som finns att laga också, perfekt för mig som tycker det är grymt tråkigt att laga lunch 👍




Nuså!

Åh va skönt det var att få sova lite till, känner mig som en helt ny människa! 
Och så mysigt med min lilla knodd som kryper ner och gosar in sig i famnen..

Nu är vi pigga och redo för dagen iaf! Näst på schemat står tvätt och flyttlådor.




Busig son, trött mamma

Idag är jag av någon anledning otroligt trött 😴
Omotiverad och slö, skulle kunna tänka mig att bara ligga nerbäddad i soffan hela dagen i detta pissvädret. 
Det är väl typiskt att Madelene, som alltid får med mig ut på promenader trots regn, åker hemifrån hela veckan när det är kasst väder. Nu hittar jag bara ursäkter.. Har ändå lyckats ta mig ut någon gång under dagen i veckan så lite stolt är jag, men det har tagit emot. 

Jag tror bestämt att vi tar en slappmorgon idag, myser ner oss i soffan efter frukost och somnar om lite och så tar vi tag i dagen efter de, känns välbehövligt. Tror inte André säger emot!
Han är så givmild och delar med sig av sitt kex till Mimmi (som älskar dessa stackars smörgåsrån lika mycket som André).. Mina sötnosar.




Planering

Tompa och Emelie har varit här och ätit kvällsmat och planerat inför midsommar. Kommer bli en otroligt bra kväll med våra fina vänner med bus och aktiviteter, hoppas på att alla kan komma, hade ju varit helt amazing.

Kentha kom hit och hälsade på en sväng också, alltid lika trevligt.

Nu sitter vi i soffan dock och ska bara a det lugnt resten av kvällen. Kommer eventuellt lite före/efter bilder om en stund. 


Tydligen har vi fått en skafferikatt..

Lunchpromenad

Bilden har jag snyltat av Carro!


Välbehövd lunchpromenad, efter helgen blir jag så lätt lat och väldigt bekväm av mig så det var tur att min vän drog med mig ut för nu är jag på spår igen, supertaggad!


Morgon

Det är kaos här hemma och jag vet inte vart jag ska börja. Vardagsrummet är fullt med alla köksgrejjer, golvet är skitigt efter alla papplådor och monterande i helgen, och det ligger skräp överallt. Paniiiiiik..
Jag får väl ta fram dammsugaren och börja där, så André kan vistas på golvet igen. 
På tal om André, vilken liten djurälskare vi fått. Imorse var det Chippens tur att få sig en bamsekram och mys.


Det är tur att vi har så otroligt snälla djur!