Riva vägg

När vi kom hem från jobb och dagis var vi bara inne och bytte om för att åka iväg och handla mat, tänkte att jag lika gärna kunde åka in till Vara och kika runt lite när jag och André ändå har order om att hålla oss ur vägen hemma när dom river. Ringde iaf till Madelene och hon följde med och höll oss sällskap inne på Ica och på en promenad runt Vara i blasket så med blöta och kalla fötter begav vi oss sen hemåt.. Rakt in i ett kaos!

Men gud va bra det blir, känns så mycket större när vi öppnade upp mellan duschrummet och tvättstugan.
Dom gör ett riktigt bra jobb.


Hela hallen och duschrummet är inplastat för att hålla dammet på ett ställe, men tejpen i taket lossnade och nu är det sketet överallt men vill man få det fint så.. 

Snö

Jag är absolut inget fan av snön.. Det är blött, kallt och jobbigt. Ska det va så får de va på julafton och sen kan det kvitta.

Men däremot vet jag en som blev galen av lycka när snön kom..


Hon hoppade och studsade som en tok när hon kom utanför dörren. Daniel kastade lite snöbollar till henne och hennes gulliga harskutt får mig att gilla snön lite mer, haha. 
Finns film på min instagram @susannafalk för dom som vill se.
Nu kan man väl ändå säga att vintern är här, hur länge den stannar är dock en annan fråga.

Överraskning

Alltså, min man han kan!
När jag kommer in genom dörren inatt efter ett jobbigt arbetspass ligger det en lapp precis innanför..

"Finns en överraskning till dig i soffan"

Tar ett steg in i hallen och kollar in mot vardagsrummet.. Jag tror jag stod med hakan nere vid knäskålarna i säkert 5 minuter innan jag sprang upp till den där underbara, snarkande grabben i sovrummet och hoppade och studsade i sängen!

"DU HAR KÖPT EN NY SOFFA ÄLSKLING!!!

Jag var överlycklig och han svarar halvt sovandes: "mm.. Jag vet.. kan vi sova nu?"


Han är bäst! Min fina underbara Daniel ♡

Julpynt

Nu när vi varit iväg och julpyssla lite och fått sån där "julfeeling" så blir jag väldigt sugen på att köpa massa nytt julpynt. Har ju inte så mycket här hemma och började följa nettose på instagram för någon dag sen, där har dom börjat få in mycket gulligt pynt som jag är sugen på. 
Måste åka dit och ta mig en titt någon dag när jag har tid, är så mycket annat som kommer iväg oftast. 


Söndagshäng

Jag måste ju nämna att vi är oerhört bortskämda när det gäller barnvakt och annat också, mina kära föräldrar ställer ALLTID upp och vi är så glada över att vi har dom nära jämnt, kan inte tacka dom nog.

Vi har fått mat på bordet hela dagen och både jag och Daniel har fått sova när dom tagit hand om André.
Vid middagen hade vi alla börjat piggna till iaf och tydligen tyckte André att alla runt bordet skulle få mat:


Han är givmild våran lille!
Söndagsmyset slutar inte här, mamma och pappa hjälper oss att komma hem och få hem bilarna, fikar lite och ikväll kommer Tompa och Emelie för att äta pizza och kolla solsidan. Perfekt avslut på en perfekt helg!

Vilken kväll

Natten var helt amazing, den perfekta festen!
Alla var på topp, dansade, skrattade, spelade, shottade och umgicks. Inget blev för mycket, när vi kollade klockan va den helt plötsligt 2, vad hände?! Och ändå hade jag kunnat hålla igång lika många timmar till, jag hade så kul och var nog inte i säng förrän vid 4. Så ja.. Jag mår definitivt som jag förtjänar idag för det va längesen jag drack såhär mycket så nu ska jag krypa ner i sängen en stund till och bara sova.

Jag låter mina flummiga mobilbilder tala för själva, den här kvällen kan jag leva på länge.
















Julkänsla

Vilken dag, jag och André startade morgonen själva när Daniel fick sovmorgon. Sen drog vi igång med alla måsten innan vi åkte vidare till Mariestad för att julpyssla med en del av släkten. Vi har haft som tradition att ha lite "inför-jul-mys" med min faster varje år då vi bakar och pysslar, men detta året hakade fler i släkten på trenden och vi har haft det jätte trevligt. Gjort julkransar, ätit gröt och skinka och fikat..

Varför spenderar vi inte mer tid med våra nära och kära på detta viset? Jag har så lätt för att ta dom jag älskar för givet i tron på att dom alltid kommer finnas där, men tänk också vad många som kanske inte har det jag har, en stor underbar släkt som står mig så nära, för mig är det en självklarhet och för andra inte. Jag är lyckligt lottad och behöver lära mig att ta tillvara på det mer - att uppskatta livet.


Just nu..


Fredag

Fredagskänslan.. Den är helt underbar men något frånvarande idag. 
But still friday!

Kvällen blir lugn eftersom morgondagen är fullproppad med nöjen, lite lugn helg måste man ju få ha så förutom att vi ska grejja lite hemma blir det troligtvis soffläge och mys.

Tillägg: kvällens irritation.. Jag har precis fått över ALLA bilder och filmklipp från telefonen till datorn med hjälp av dropbox, det har tagit mig VECKOR!
När jag skulle tömma telefonen första gången kopplade jag in den till datorn som jag gjort med alla tidigare telefoner i tron om att det bara skulle vara att dra över allt innehåll, men icke, datorn hittade inte telefonen, försökte med allt, Tompa som är otroligt teknisk satt också och försökte men utan resultat. Tillslut ringde jag samsung och dom bad mig göra allt det jag redan försökt med och tillslut kom dom fram till att jag kommer behöva nolla telefonen och fabriksåterställa den så skulle den laga sig själv(?).. Så jag fick glatt sätta mig och börja skicka över några bilder i taget av alla mina 2000. 
Nu idag var jag, som jag tidigare nämnt, äntligen färdig och tog steget att fabriksåterställa den, startade upp den, kopplade in till datorn och.. Inget.. Datorn hittar ingen telefon. 
Jag ger upp.
Saknar Iphone, så simpelt, så jag.
Jaja, jag får bita i det sura äpplet och stå ut med Samsung i ett par år till.


Jobb

Äntligen har jag varit tillbaka på jobbet igen, kan hända att det blev en dag för tidigt men jag orkade verkligen inte sitta hemma en dag till och jag känner mig mycket bättre än innan.
Men däremot känns det skitkonstigt att veckan snart är slut redan.
Imorgon vankas inventering på jobbet, så jag får väl citera min kära pojkvän och säga "då kan man räkna med mig".

Något vettigare än det här har jag inte att skriva, så have a nice day, cause I will! 


Sjukstuga

Jag är på bättringsvägen och hade hoppats på att kunna jobba idag, men när jag gick upp imorse fick jag ändå ringa och sjukanmäla mig en dag till, efter många om och men.. Tycker inte om att vara dålig och tycker definitivt inte om att vara hemma från jobb och måsten så denna gången tänker jag göra rätt och vara hemma tills jag faktiskt är FRISK så jag slipper sitta här inom en vecka igen. 

Det betyder ju att jag får hoppa över dagens aktiviteter i eftermiddag också, så typiskt eftersom onsdag är "min" dag, den dagen då jag får komma hemifrån och vara bara Susanna lite.
Men att åka och simma när man är förkyld är väl grymt korkat så nä.. Det blir inget med de.
Så jag bäddar ner mig och stänger ner tills dess att jag kurerat mig, ha en riktigt bra dag!



HLR

Nu äntligen har vi varit iväg på en Hjärt och LungRäddningskurs med inriktning på barn, det känns skönt att ha kunskapen om hur man kan göra om den otänkbara olyckan skulle vara framme. Vi har möjligheten att rädda ett barn. 
Jag är glad att vi gått den och det var absolut värt varenda krona, jätteduktiga ledare från RescueTeam Skaraborg.
Har du barn? Gå! Har du inte barn? Gå ändå!
 
Jättebra upplägg på kursen då dom valde att dela upp allt i små delar så att man lättare kunde ta till sig, hann ställa frågor och diskutera vissa ämnen och sen i slutet la vi ihop allt vi gått igenom och man kände att man har koll på det som behövs. 
 
Min pappa och lillebror var med på kursen och mamma satt hemma hos oss och nattade André men när vi kom hem bestämde han sig för att han skulle vakna igen och kolla på fotbollen med Daniel. Så nu sitter vi här och kikar, mina ögon går i kors och jag är helt slut efter att ha varit iväg ikväll. Känner inte att det va riktigt rätt val med tanke på förkyldningen såhär i efterhand kanske..
 
 
 

Söndagshäng

Kvällen igår blev lyckad, jag tycker om att umgås med vårat gäng, det är helt klart som en andra familj. Kvällen bestod av mat, dryck, absint, "jag har aldrig" med mycket knepiga och roliga påståenden och en å annan spya. Precis som det ska va, askungen Daniel kom hem med endast 1 sko också, hahaha.

Idag har det varit riktigt söndagshäng hemma hos mamma och pappa, pizza, mjukiskläder och en allmänt slö och go söndag. Precis som det ska va såhär dagen efter..


A gick runt och lyssnade på musik, vi fick fina dansföreställningar av honom ibland.


Mor och dotter

Nu är vi utklädda och redo för P-A-R-T-Y, bilen rullar alldeles strax bort till Kenth där folk och god mat väntar. 
 
Dagen i Trollhättan har varit jättetrevlig, strosat runt med mamma och André, fikat och busat. Mysigt! Skönt med lite mor och dotter tid ibland och varför inte göra det vi gör bäst? Shoppa!!
 
Min kära mor och jag ♡
 
 
 

Just nu..


Dagens

Dagens André:
 
 
Jag, mamma och André ska åka till Trollhättan och kolla på halloween kläder medans grabbarna är hemma och mekar bil. Ikväll ska jag och Daniel nämligen iväg och partaja lite med våra vänner och eftersom vi inte firat halloween än så gör vi det ikväll. Ska bli kul och jag ser verkligen fram emot de, dock börjar jag få ont i halsen från gårdagens simning, hoppas att det bara är en liten bieffekt av gårdagens kallsupar. Håll tummarna!!

Regn

Vilket väder vi haft idag! Spöregn, strålande sol och en underlig "dimma" samtidigt som en dubbelregnbåge gick precis över oss. Jättevackert..
 
 
Sufia hade tagit med sig mat från Esti hem som vi smaskade på och när jag inte sprang efter en övertrött och busig André hann vi kolla in deras nya hus och snacka lite skit. 
Nu har vi landat hos mamma och pappa i väntan på att alla ska komma hem så vi kan åka och simma.

Just nu..


Fredagens aktiviteter

Idag blir det en fullspäckad fredag:
 
- packa
Hela helgen ska spenderas hos mamma och pappa, så ska försöka få med mig allt idag. Stackars lilla corsan kommer att vara packad från topp till tå.. Barnstol, barn, vagn, hund, väskor till mig och Daniel, André och Mimmi, leksaker, madrass, resesäng, sängkläder, uppblåsbar madrass och övriga saker.
 
- åka till Sufia och Ester och luncha
Va ju sååå längesedan vi träffades, det kommer bli kul att träffas igen och låta barnen busa lite.
 
- simma med mamma
Som alla andra fredagar ska vi åka och plaska i badhuset.
 
- hem till mamma och pappa
Där ska vi spendera kvällen med tacos och god dricka.
 

Pizzatorsdag

Pizzatorsdag och en bra helg väntar! 
Tycker att veckan har gått ovanligt fort och jag har lyckats få iaf en timmes extra sömn innan jobbet på dagarna förutom idag. 
Jag har vridit och vänt på mig länge nu men får ingen ro så jag gör något vettigt av tiden och städar lite istället, skönare att börja helgen med ett städat hus när jag kommer hem inatt.
 
 
Dessa 2 blev glada över att jag kom hem inatt iaf 😍 mysigt när dom möter mig i dörren och nästan flyger upp i famnen, då känner man sig saknad och älskad!

Kvalitetstid

Innan dagis idag åkte vi till våra kära vänner Madde och Elida och tog en promenad, det va faktiskt riktigt längesedan jag var ute på en riktig promenad så det va skönt att få röra lite på sig. Efter promenaden stod vi och tjöta de lite och André fick sträcka på benen innan vi rullade till dagis.. Ja, självklart hittade han den största vattenpölen och som alla andra barn skulle han dit och plaska (utan varken regnkläder eller gummistövlar) så vi fick glatt svänga förbi hemma och hämta lite nya kläder innan vi åkte vidare.
Dessa barn, haha!
 
 

Dagisschema

Denna veckan jobbar jag sent skift och jobbar då mellan 15.00-00.12, då brukar jag lämna André på dagis klockan 14.00 och åka därifrån till jobbet. Dock har vi alla i familjen känt att något behöver ändras just dom veckorna, jag har försökt så gott det går och blundat lite för verkligheten men nu måste jag erkänna för mig själv att jag behöver mer än 3 timmars sömn per natt om jag ska orka jobba OCH framförallt orka vara människa och mamma. För André vaknar ju fortfarande halv 6 på morgonen och jag brukar kunna somna vid halv 3 om jag har tur.
 
Så nu har vi diskuterat med dagis om en lämplig tid att lämna för att det ska bli så bra som möjligt för André och så att jag hinner hem för att sova en timme eller två innan jobbet. 
Måndagen kommer se ut som vanligt, men tisdag, onsdag och torsdag kommer jag lämna honom tidigare och fredagen är han hemma med mig eftersom jag är ledig. Vi ska testa detta ett tag nu för att se om det blir något bättre för min del, om inte så får vi sätta oss och kolla på schemat igen, men vi håller tummarna!
 

Helgens kamerabilder

Det blev som sagt inte många, men de få jag fick knäppt kan jag lika gärna dela med mig utav.
Är ju alltid lite roligare att titta på "bra" bilder jämfört med mobilbilder.
 
Jag tycker det är jättekul att fota och får infall ibland, önskar bara att jag tog med mig kameran oftare och använder den istället för telefonen. Jag ska helt klart börja tänka på att ta med den och sen får vi se om jag lyckas med det eller ej.
 
ENJOY!
 
 
 
 
 
 
 

Påväg hem

Nu har vi lämnat Örebro för denna gången och ska vidare hem till mamma och pappa för att fira pappsen och hämta hem Mimmi, sen ska vi åka förbi Daniels pappa också och fira honom innan vi kan landa hemma i soffan.
 
Helgen har varit jättemysig och behövlig, men nu är det skönt att vara påväg hem till vardagen också. Kameran var med, men blev inte allt för mycket taget, ska kolla igenom och sen får vi se om det kommer upp något här. 
 
Ha en trevlig söndag och glöm inte av att njuta av det fina vädret!
 
 

Farsdag

En dag då vi får möjlighet att visa lite extra kärlek till dom vi kallar pappa, i mina ögon är ni fantastiska. De 2 jag kommer ge extra uppmärksamhet idag är pappan till mitt barn, Daniel, min andra hälft och en av de finaste människorna som vandrat på denna jord och självklart min underbara pappa som alltid ställer upp, i vått och torrt!
 
Ni är värda allt och lite till ♡
 
 
 

Just nu..


Lördagsupdate


Kan knappt förstå det själv, men ja, jag tyckte han va söt. Säg hej till Messi, en ökenråtta!
Jag ska erkänna att jag fick en mindre hjärtattack när barnen först kom fram med sina nya husdjur men efter att ha kollat läget på håll så vågade jag tillochmed hålla i dom.

Idag har vi varit ute och åkt hela dagen, ute och gjort ärenden och sen varit och kollat i butiker på Marieberg.
Väl hemma igen väntade kusinernas farmor och farfar, så lite kaffe och fika slank ner.

Ikväll ska vi äta god mat och bara umgås för imorgon bär det av hemåt igen.
Hoppas ni har en bra helg!

I bilen

Underbara fredag, äntligen! 

Efter många om och men i sista minuten är vi nu påväg till Örebro. Som vanligt är jag kass på att packa i tid så när jag kom hem från jobbet började jag och A slänga ner allt vi behövde ha med oss, av någon anledning blir det alltid så mycket grejjer när vi ska någonstans, men iväg kom vi iaf. 
Vi har precis lämnat av Mimmi hos mina föräldrar och katterna tar Daniels pappa hand om så nu behöver jag inte tänka mer idag, bara sitta i passagerarsätet och låta bilen rulla åt rätt håll. 
Hela helgen ska gå till att umgås och mysa med Daniels syster och hennes familj, det kommer bli toppen.

Det var faktiskt riktigt längesedan vi träffades nu och ännu längre tid sen vi senast va uppe hos dom. Ibland springer tiden iväg och det känns som att så mycket hann hända under tiden jag blinkade, hjälp..


Ferdinand


En ny Ferdinand.. Luktar på blommorna! 

Daniel jobbade över idag så jag och A passade på att åka till Lidköping för att köpa lite lampor att hänga i fönstret till jul, sist jag julpyntat ordentligt bodde vi i en 2:a mitt i Vara så utbudet här hemma är inte så stort. Eftersom vi firade våran förra jul i Kläppen så blev det inte så mycket med pynt hemma då. Men i år så jäklar, då ska det kännas att det är jul! Därav börjar jag hamstra redan nu, haha.

Här hemma är det full fart nu när Daniel kommit hem igen, va härligt att höra allt skratt!


Bonde söker fru

André är i säng, chipsen är framme, dippen är blandad och colan är kyld.. Nu väntar jag bara på sällskapet. 
Det är ju onsdag och självklart ska vi sitta bänkade framför tv:n klockan 8 och kolla på Bonde söker fru, finns inget bättre. Så kul att ha något att längta till mitt i veckan, jag brukar inte alls tycka om sånna här program men av någon anledning har jag verkligen fastnat för just detta. Att vi har en liten tradition nu gör ju inte saken bättre, då är det ju inte bara programmet man längtar efter utan hela paketet. 


Här ser syns lite utav dom nya filtarna och de nya fräscha blommorna!
Mysbelysning, myskläder och myshörna. Man får lyxa till det lite när pojkvännen inte är hemma, haha. Men nu rullar Carolina in på gården, nu är det dags!

Kattmys


Nämen, sedär.. Till och med Bruno har mjuknat och går med på att få lite kärlek, vart tog bittra-bruno vägen?

Den här veckan kommer gå i ett, planering, jobb, funderingar och till helgen åker vi iväg. 
Efter jobbet åkte jag direkt till Vara för att handla mat och gott till kvällen, Daniel är på jobbet och inventerar idag så min och Carolinas onsdagsdejt spenderas här hemma. Svängde in på Netto och köpte 2 utav filtarna jag kollat länge på så nu ligger dom äntligen i soffan och gör sig fina. Dammsugaren ska fram och sen ska lilleman i säng så jag får glatt börja grejja nu.

Tacokväll

Kvällen har spenderats i goda vänners lag, våran uppskjutna tacokväll blev istället av idag.
Så gott och så otroligt trevligt, det här är vad jag kallar vardagslyx, barnen lekte så fint och vi föräldrar fick tjöta.
Tänk att vi hade turen att lära känna dessa underbara människor, vi köpte vårat hus av dom och det är också våra blivande grannar, behöver jag säga att jag längtar?!



Just nu..


Just nu..


Söndag

Bilen rullar snart till mormor och morfar i vanlig ordning, käk och tjöt som alla andra söndagar. Jag och Daniel ska ta en tur till hans jobbarkompis för att kolla på en garageport först dock. Svårt att få in bilarna i garaget utan en port, haha.

I eftermiddag ska vi baka lite inför kvällen när Tompa och Emelie kommer hem och kollar på solsidan, mys-söndag! 
Mycket mer än så blir det inte, kan erkänna att jag är lite seg efter gårdagen (börjar bli gammal).


Nya blommor fick pigga upp lite hemma igår!

Mysfrukost

Godmorgon alla morgonpigga!
Jag och min lilla grabb har en riktig mysmorgon för oss själva när pappa sover, lite mor och son tid, så härligt trots den tidiga morgonen.


Kan erkänna att när det kommer till att gå upp på morgonen så drar jag mig så länge det bara går, fastän jag vet att den där lilla filuren som står i sin säng och ropar på mig inte har planerat att somna om igen. Men så fort jag lyfter upp honom och han slänger armarna runt halsen och glatt hejjar på mig så blir jag genast klarvaken, då är inte sängen så lockande längre.

Nu ska vi bara invänta pappa innan vi tar tag i dagen på riktigt men fram till dess chillar vi i pyjamas med tända ljus och tecknat på tv, toppen!