Hej då..

.. Säger vi till Norra vånga! 
Har trivts som fisken i vattnet här, och trots att vi bott mitt ute i ingenstans åt helt fel håll så har jag ändå tyckt om att vara lite avskild från verkligheten. 
Jättemysigt hus och otroligt goa hyresvärdar, är grymt glad över att vi tog beslutet att flytta hit ändå. 
Nu har vi iaf städat klart det sista och beger oss till vårat blivande hus. 

Tack för detta fina året!




Just nu


Är på banken och ska förbereda massa papper inför morgondagen.. Spännande! 👏

Shopping

Landat i soffan och letar efter lite klädpaket i köp och säljgrupper till André, han växer ju så det knakar. Fick lite nytt i garderoben idag till honom när jag och Sufia var och gjorde Lidköping osäkert med barnvagnar och bebisar!
Men det räcker ju inte på långa vägar, har tidigare lyckats ha en storlek större hemma hela tiden så att jag inte en dag behöver komma på att han inte har några kläder.. Fram till nu.. Så det resulterade som sagt i en liten shoppingdag. 👍

Chips, dipp & mockingjay

Vi har haft en riktigt slapp kväll, när vi var och handlade kom vi fram till att vi fortfarande inte sett den nyaste "hunger games" filmen.. Sagt å gjort, en spontan film och myskväll stod helt plötsligt på schemat. Och på något sätt kändes det otroligt välbehövligt. 
Vi hyrde (ja ni läste rätt, HYRDE!) film, slängde fram chips och dipp och rotade fram DVD spelaren som vi aldrig trodde att vi skulle använda igen. 
Jag hängde inte alls med på hur filmen började, men kom ganska snabbt på varför.. Somnade ju när vi kikade på 2:an så har ju knappt sett den.
Men i övrigt tyckte jag att filmen va bra faktiskt. Höll mig vaken, och det är alltid ett plus!
Nu ska jag lägga huvudet på kudden bredvid Daniel och somna som en stock! 🌙




Pose




Grillkväll

Oj va skönt det var att lägga sig i sängen! Längesen jag var såhär trött..
Idag har jag multitaskat på hög nivå, städat och röjt lite i huset inför kvällen samtidigt som jag har försökt hålla André sysselsatt (vilket inte är det lättaste nuförtiden, energiknippe!!), snabbvisit av Sufia, duschat, snyggat till mig lite (händer ju inte alltför ofta så en får ju passa på), och diskat berget med disk (saknar min diskmaskin).. 

Sen på eftermiddagen kom Tompa, Emelie, Budda, Kentha och Tummen hit. Gjorde hemmagjorda hamburgare på grillen och drack lite gott, förjävla trevligt.
Och den här stackaren har jag väntat länge på, idag var det äntligen dags!


Lika god som jag minns den 😍
Så ja gott folk, här är det nuförtiden mjölkfritt, slut i fabriken. 
Lite sorgligt och halvt ångestladdat, är ju ändå en del av mig som försvinner.. Men jag känner ändå att jag haft en bra övergång, det har gått lagom fort och jag har hunnit anpassa mig i mitt tempo. Men som sagt, ändå grymt sorgligt. Det blir inte alls samma sorts närhet och jag saknar det. 
Självklart är det skönt på sitt sätt också, jag får helt annan "egentid", och känner en annan typ av trygghet när jag vet att det inte bara hänger på mig. 

Idag skötte tex. Tompa kvällsmatandet, och det gick minst lika bra som när jag eller Daniel gör de. 
En lugn och fin kväll med fint folk.

Tratt Mimmi


Den här damen och hennes tratt alltså.. Det gäller satt flytta på sig när hon kommer, för hon stannar inte för någon eller något.
Men att man kan va så go trots att man har ont, det är ju helt magiskt! Hon har stenkoll på André, låter honom klämma och känna, leker tittut med tratten, försöker pussas genom plasten. Ah dom är alldeles för söta.. Och hon är som vanligt för snäll. 
André är iaf väldigt nyfiken på den där plastgrejen, och det är skönt att se när Mimmi låter honom få kika på den. 
Min fina familj, så lyckligt lottad. 


Våffeldagen

Och ja, vi äter våfflor här hemma också!

Min pappa och lillebror är här och äter kvällsmat med oss, dom har varit barnvakt en sväng nu på eftermiddagen när jag och Daniel åkte iväg till sjukhuset och kollade läget. 

Annars har dagen varit oerhört lugn med tanke på Mimmi. 



<3


Mitt hjärta smälter..

Godkväll!

Mimmi är hemma igen, pigg och glad och framförallt frisk! Vi är så otroligt lättade..
Operationen gick bra, men blev jobbigare och längre än veterinären hade tänkt, Mimmi blödde tydligen otroligt mycket och det gjorde de hela krångligare. Men allt löste sig tillslut..
Hon blev så glad när jag kom, men hon såg ändå ut att trivas bra där borta. 
Hon har fått tratt på huvudet (som hon tydligen är en hejare på att ta av sig) och den är inte alls rolig, slår i den precis överallt. Men är ju bara 7 dagar hon ska stå ut med den.. Lugna korta promenader, inget bus, inget spring, inget lek på 3 veckor. Hon lär ju krypa på väggarna här hemma. 



Ikväll kom iaf Tompa, Emelie och Kenth förbi och åt middag/kvällsmat. Tacopaj stod på menyn, grymt längesedan och oroligt gott. En väldigt trevlig kväll också. Nu ligger vi i sängen, alla har redan slocknat, Mimmi ligger på ena sidan om mig och snarkar, Daniel på andra sidan och André vid fötterna. De hade kunnat starta en kör 😉
Dags för mig att blunda också.. Jag va tröttare än jag trodde, godnatt! 🌙


Väntar..

Vi klev upp tidigt imorse (fick väcka André) och packade ut Mimmi, bebis och vagn i bilen, åkte till mamma och pappa och hämtade upp lillebror. Sedan bar det av till veterinären..
Jag är så nervös, håller tummarna för att allt ska gå bra!

Under tiden vi väntar på att Mimmi ska bli klar så kikar vi runt i butiker! 


Så jäkla snygga😂😍

Älskade hund

Idag har vi varit hos veterinären med Mimmi och röntgat henne..
Det visade sig att hon har livmoderinflammation, vilket vi misstänkte när vi åkte in med henne.
Imorgon åker vi tillbaka för operation.. Det gör ont i mig att veta att hon är sjuk, att hon inte mår bra och att hon kanske har ont men inte visar något.. Kära, dumma lilla hund, varför säger du inget?
Men efter besöket hos vet. idag så känns det iaf bättre än vad det gjorde igår när vi satt här hemma och skrämde upp oss själva och varken visste ut eller in. Bästa sättet att få bort inflammationen är att kastrera henne, så det är vad som kommer hända imorgon. Tydligen så är det väldigt vanligt att tikar som börjar bli till åldern får detta, hade jag inte en aning om förrän jag började läsa om de i helgen. 
Mimmi har varit oerhört stressad den senaste veckan, vilket vi trodde hade med flytten att göra, men nu i helgen började hon slicka sig otroligt mycket i bak och det var då vi började reagera. Igår fick hon flytningar och då hade jag redan läst om livmoderinflammation och drog en egen slutsats om att det kan vara det som är felet. Symtomen stämde förutom de faktum att hon var pigg å glad och åt å drack som vanligt. Idag blev flytningarna mer som variga klumpar så vi ringde direkt imorse och fick komma in och röntga. Och visst va de inflammerat. Men veterinären sa att de faktum att hon fortfarande "mådde bra" va positivt och gjorde det lättare att få henne frisk. Så nu håller vi alla tummar och tår för att morgondagen går som den ska och att vi får hem en frisk men groggy hund.
Mitt mamma hjärta är trasigt och jag är grymt orolig, min bästa vän, min skatt, mitt fina hjärta, nu ser du till att bli frisk 💖

Framsteg

Idag har vi varit och städat och packat i det gamla huset, övervåningen är i princip klar, skönt att komma någonstans. 
André överraskade med att ställa sig upp i spjälsängen alldeles själv, och jag lyckades knäppa det på bild! Så otroligt kul när man hinner föreviga det. 


Han växer för fort..

Ringde lite dagis samtal igår, har börjat planera jobb och pappaledighet nu också. Usch, jobbigt att tänka tanken på att lämna bort honom så. Min lilla prins 💖

Vi gillar olika!


#rockasockorna dagen idag, pappa och André kör på! 

Promenad, städ, myskväll med mina grabbar och fredag! Kan inte bli bättre ❤️




Skorv

Idag har vi varit och försökt packa ner massa skit ifrån hyreshuset på dagen, tar ju sån satans tid..
Fick med oss mycket men är fortfarande mycket kvar!

André har kvar lite mjölkskorv från sist vi tog bort de, så vi har slängt i lite salesylsalva i hårbotten på honom nu på kvällen. Passade på att fixa frissen 😉



Morgonmys

Godmorgon!
Katterna kom hem igår och jag är grymt imponerad. Dom har skött sig så otroligt bra, bilfärden gick bättre än väntat, lite prat i vanlig ordning men annars ovanligt lugna.. När de kom hem traskade båda ur burarna och gick iväg som om de alltid bott här?! Inga frågetecken någonstans.
Chippen trodde jag väl inget annat om, men Bruno som alltid annars är så feg har gått och blivit riktigt kaxig. Helt andra katter.. 
Mimmi verkar något lugnare över att ha alla samlade igen, men hon är fortfarande oerhört stressad över situationen. Hon känner sig inte riktigt som hemma än, det märks. Hon är väldigt fäst vid sin säng.. Men det blir väl snart bättre.

Lite morgonmys!

Katterna på G

André sov som en stock efter promenaden så han fick stå kvar ute i vagnen i det fina vädret. Jag tog fram skurmoppen och dammsugaren och gjorde ett jävla röj i huset, skrubbade väggar och golv för att senare idag kunna hämta hem katterna också (tur att vi har en så snäll hyresvärd som tagit hand om dom nu när veckan inte blev som planerat)
Känner mig riktigt nöjd, och faktum är att jag helt plötsligt tycker att det är helt okej att bo i renoveringskaoset, bara det blev lite ordning. Äntligen kan André vara på golvet, hela familjen kan bli samlad igen när vi hämtar katterna och det ser nästan ut som ett hem!

Jag längtar efter våra huliganer.
Dom kommer få de så kul här!

Vår


Även idag tog vi en svängom, underbara vår! Helt fantastiskt väder, vilken energi man får. 🌸

Promenad och pizzadejt


Det va ju alldeles perfekt promenadväder ute, så jag och André tog på oss och drog med oss Mimmi på en riktig långpromenad, skönt att rensa tankarna lite och bara gå. Var ute i lite över 1 timme och André sov som en stock hela promenaden och när vi kom hem, så jag parkerade vagnen utomhus och satte mig på en stol i solen! Och bättre blev det när jag hade min kära vän i örat under tiden. 
André vaknade precis så han ska få lite mat och sen åker vi in till Vara på pizzadejt med Carolina.


Majskorvar

Den här killen och hans majskorvar alltså.. Kära faster som lärde honom hur gott det va.
Jag och André går och plockar lite i huset idag, ska nog bli ett hem av det här snart med.



Just nu..


Äntligen hemma hos våran skrutt!


...

Ta vara på livet! 
Vad som helst kan hända, ta aldrig något förgivet.. Det har varit 2 oroliga dagar. Vi håller alla våra tummar och tår och hoppas på positivare besked i veckan. 
Dagarna har spenderats på sjukhuset, med några pauser från väntrummet för att rasta lilla Ludde!




Namngivelse

Idag har vi tagit en paus från flyttandet och åkte på namngivelsekalas för våran kära lilla Ester!
Jättetrevligt verkligen, mat, supergott fika, trevligt sällskap, roliga aktiviteter. Two thumbs up! 👍👍
André hittade sig en lekkamrat, dom va så söta mot varandra, kramades, busade, "pratade", härmades. André har ju bara träffat bebis som är yngre än honom så jag tror han tyckte det va kul att leka med någon äldre. 
Men André skötte sig bra så jag är Bode nöjd och stolt.
Vi hade en grymt trött grabb med oss hem iaf.


Flyttar

Fredag, fredag, underbara fredag!
Daniel är ledig ifrån jobbet idag, flytt av möbler står på schemat, pojkarna är redan igång. Lillebror och hans kära vän är här och hjälper till.
Jag och André sitter i soffan och klämmer i oss lite mellis innan den försvinner ut i släpet och vi får sitta på golvet.
Har lite svårt att se hur vi ska klara av att bo i det här kaoset, men det löser sig. 
Första natten i nya huset blir inte förrän imorgon så sängen får stå kvar en dag till.
Nu säger dom att vi får lyfta på rumporna här, annars åker vi med ut.
Bäst att lyssna 😉


Fredag 13:e idag, håller tummarna för att allt ska gå som planerat!

Godmorgon, godmiddag, godkväll




Dagen

Dagen har bara flugit förbi!
Daniel slutade tidigare idag så vi åkte ut till huset redan på förmiddagen, påvägen dit hörde Madelene av sig och skulle gå en sväng med barnvagnen så jag, André och Mimmi hoppade på den idén när det var så otroligt fint väder. 

André fick spendera eftermiddagen hos mormor och morfar, han tycker ju att det är så tråkigt att bara sitta och titta (förståeligt med så mycket energi i kroppen). 
Det hade varit full fart på honom hela kvällen, och inga sura miner denna gången. Skönt att det går bättre och bättre. Han sov som en stock när vi hämtade honom på kvällen.

Så med tanke på dagen fick vi en hel del gjort i huset, sovrummet börjar ta form och är nästintill färdigt.. Golvet ska läggas, garderob och fönster ska målas, 2 lister ska upp och sen är det klart! 

Före:



Under renoveringen:




Efter:


Vi är otroligt nöjda med slutresultatet! Blev mycket bättre än vad vi tänkt, kommer stortrivas här inne ✨

Sneakpeak




Mysdag

Morgonen och förmiddagen har bara bestått av mys..
Välbehövligt efter en jobbig vecka.
Så skönt att bara krypa ner i soffan med André. För tillfället ligger han i mitt knä och sover, kan ju knappast bli bättre.

Idag ska jag ta tag i lite måsten, göra adressändring, skicka iväg lite post och städa lite lätt här hemma. Sen bär det av till huset i vanlig ordning. 

Köket




Det tar sig..

Äntligen!

Nu kommer dom!
Mina bebisar, som jag saknat dom idag. 
Tur att vi har morbror Tommy som ställer upp och kör.




Ännu en dag i huset

Idag är André hos mormor och morfar under tiden som jag och Daniel renoverade. 
Hittade en söt kossa till honom när jag var och handlade lite mat, så den sitter här i fönstret och väntar på honom.


Renovering




Hela dagen har vi varit i huset och spikat, skruvat, sågat, spacklat, målat.
Trötta i huvud och kropp går vi och lägger oss och laddar inför ännu en dag imorgon med renovering!

Avstyckning


Nu är det nära! 

Fullt upp

Vi landade bara hemma och hämtade upp Mimmi och sen åkte vi vidare till min kära vän Sufia. Det va ju så otroligt fint väder så vi tog bebisar och hundar med oss på en lång promenad, skönt med extra energi!


Efter promenaden barnet av för att släppa av Mimmi hos min mamma och pappa och sen vidare för att hämta upp Daniel och åka och shoppa lite gipsskivor, färg och annat smått och gott till huset. 


Läkarbesök

André har sedan han låg i magen haft ett vidgat njurbäcken på vänstersidan. Det har resulterat i en hel del ultraljud och läkarbesök, mest för att se så det inte blev större. Ett vidgat njurbäcken innebär att ingången till njuren är större än vad den ska vara och bakterier har lättare att ta sig till njuren. 

Idag var vi hos läkaren igen för att få besked om det förra ultraljudet..
Och våran fina lilla pojk är nu frisk!! 
Njurbäckenet har växt ihop så det anses inte längre vara någon risk! Vi är så glada.




Just nu..


Påväg till läkaren!

Köket


Väggar och golv är rensade, och under tiden kom vi fram till att det får bli renoveringsgips på 2 av väggarna. De var inte alls så fina och varken jag eller Daniel är några proffs på att spackla så imorgon åker vi och handlar lite. 

Skogspromenad

När vi kom till huset idag så gick vi ut och kikade i våran skog bakom huset. Det va grymt fint väder och var helt magiskt att se solen lysa upp mellan trädtopparna, så svårt att förstå att allt detta snart är vårat. André satt i bärsjalen hos pappa och såg ut att njuta minst lika mycket som oss.



Jag är så lycklig!

Frukost

Vi vaknade pigga och glada idag, så vi drar till med en blå frukost idag!


Såhär ser Andrés frukost vanligtvis ut:
Gröt, lite gott på eller efter (idag blev det hallon/blåbär), droppar och vatten! 

Kök




Lite dåliga förebilder, vi var för snabba med att börja riva. Köket skall renoveras iaf, så vi har börjat med att riva ut de mesta.väggar, golv, hyllor osv.. 


Känns skönt att åka härifrån och veta att vi kommit en bit på vägen åtminstone. 

Full fart framåt


Är i huset och pillar lite, André är något uttråkad. Men nu för tiden är det full fart framåt som gäller. 


Pellets


Jag och lillebror åkte och hämtade det näst sista lasset med pellets till hyreshuset idag. Grymt bra träning, tungt som attan men det måste göras så man kommer inte ifrån det. 
Och att köra med släp går bättre och bättre 👍

Växer för fort..


Och helt plötsligt äter han mellis själv.

Mat


Spaghetti och korv blir helt plötsligt lite roligare att äta! 
Jag måste ju börja testa roliga maträtter redan nu så jag har ett lager med ideér tills André blir lite äldre. 

Plums ner i kastrullen!

Drinkkväll

I fredags va André hos mormor och morfar och busade, jag och Daniel var på drinkkväll med kära vänner.
Alkoholfritt för mig dock, trevligt var det, men man ska nog inte vara nykter på en sån fest som sagt, haha. 
Det va kul att bara få komma ut och umgås, släppa bebisbubblan lite! 



Nycklar

Nu ÄNTLIGEN! 
Nu har vi nyckeln i handen, nyckeln till vårat blivande hus. Snart är det på riktigt.. Vi är så glada.






Just nu..




Paket

André fick paket på posten häromdagen:

En hoppkossa från fina, underbara tant Carro, den kommer bli rolig när han blir lite större. Så otroligt söt också, leker inte han med den så lär jag göra det.



Morgonstund


Mina pojkar tar en powernap 😴