?

Vad hände med dagen? Jag vet inte.. Dagen har flugit förbi och jag kan ärligt talat inte svara på vad vi har gjort idag, vi som skulle hinna med så mycket här hemma. 

Vi har åtminstone fått matsalsbordet på plats och slängt ut de gamla bordet vi hade, så nu ser det vettigt ut i vardagsrummet och matsalsrummet. Saknas dock riktiga stolar men annars börjar allt ta form sakta men säkert. 

Ikväll blir det tydligen lite grill och fint sällskap av våra vänner, spontant är helt klart bäst! Så ja, huset är städat, maten är handlad och vi väntar bara på sällskapet. 
Tyvärr blir det ingen bild idag, mitt minne på telefonen är tydligen fullt och min dator hittar inte telefonen av någon anledning, jag förstår ingenting och har gett upp, väntar på proffshjälp. 
 

Trött

Lite sömn inatt, hade en liten parveln som bestämde sig för att vakna när vi gick och la oss, det tog några timmar men efter mycket vaggande, kliande på ryggen, välling och gos i våran säng kunde jag äntligen flytta över en sten sovande André till sin egen säng..
Vi har varit otroligt bortskämda, för det händer inte ofta, men man är så van vid nattsömnen så när vi väl får en sån här natt så känns det.

Trots nattliga äventyr vaknade han tidigt imorse, så jag fick glatt hoppa upp och göra frukost, pappa sover fortfarande, det kan han behöva! 

Känner själv att mitt humör troligtvis lär vara som en bergochdalbana idag, grymt trött, men ska göra mitt bästa för att hålla det på topp 👍


Bild från Grebbestad! Jäkla sötkorv den där..

Hej då skorsten

Tompa och Emelie har varit här hela kvällen och umgåtts, grillade lite, tjöta skit och rev skorsten, en helt vanlig torsdag på schlätta liksom 👌


Haha, dom är ju effektiva iaf, och fulla av ideér
det kan  man inte säga något om. Jag och Emelie höll oss på plan mark med varsin cider i handen när André hade somnat, passade oss bättre. Och ja, att han lyckades sova i den ljudnivån är jag imponerad över, han brukar inte ha problem med ljud annars heller, somnar han så sover han som en stock, men detta var ändå ordentliga smällar. Skönt med en unge som sover (peppar peppar).

Vi har fått gjort mycket idag och ska fortsätta imorgon så alldeles strax blir det sängen för oss.

Renoveringsdag

André är hos morfar och busar idag och vi passat på att måla och göra klart massa påbörjade grejer här hemma när vi är barnfria.

Änsålänge har vi fått gjort en hel del:

♢ Monterat ny kökskran
♢ Målat klart garderober i gästrum
♢ Ställt duschen på plats
♢ Satt upp lister i hallen
♢ Börjat måla det blivande tvättrummet

Nu har vi precis slängt i oss lite snabb lunch och jag ska alldeles strax fortsätta göra iordning i Andrés rum, alla kläder ligger på sin plats i garderoben nu ska jag ta tag i leksaker och allt annat som hör till ett barnrum! Daniel har redan dragit igång med målandet igen.


Nya och gamla kranen, blev så otroligt bra!


Hästdoft

Efter att vi sa hej då till Nathalie och Christoffer imorse så lastade vi kärran och åkte till Vara för att slänga massor av skit, det gamla köket, fläkten, delar av den gamla duschen osv. Snart är garaget tomt, hat ungefär ett lass kvar och det åker imorgon.

När vi kom hem bestämde sig Daniel och Tompa för att cykla, så jag tog med mig André och åkte ut till Emelies stall för att lukta lite häst, åh så mysigt! Jag kan inte få nog..
André fick sitta på stora snälla Sunnie och han tyckte det va så kul!






Nöjd grabb, nöjd mamma! Tack så hemskt mycket för att vi får våldgästa dig och hästarna Emelie och bara andas lite häst 🐴

Äta Själv?

Varför krångla till det med sked när man kan använda munnen? 




Duschen nästa..!

Husmor

Den där Daniel, han kan han.. Här serveras det lyxiga nybakta frallor till frukost!




Traktorrace

När man bor på landet måste man ut och rasta traktorn ibland, dra ett strög på vischan! 🚜





Shopping

Varit i Lidköping idag och storhandlat, så nu är frysen och kylen full. Passade även på att springa in på byggmax för att köpa lite hyllplan, färg, brädor och en skiva till pojkarnas utomhusgym. 

Nu väntar vi in Nathalie och Christoffer, mojito och grillad kyckling står på schemat idag. En helt vanlig tisdag, är det semester så är det.


Lätt frukost


Kokt ägg, spenat och aromat: 91kcal

Matsalsbord

Jag har fått mig ett nytt matsalsbord i veckan också, vi lyckades hitta ett träfärgat bord till utförsäljning på Ikea för ett bra tag sedan, 500kronor, och nu har Daniel lackat om det till vitt åt mig, bara stolar som saknas nu men det ska vi väl lyckas hitta billigt nånstans också. Ingen brådska.. 



Jag tyckte det blev riktigt snyggt iaf, älskar att ådrorna i trät lyser fram. Nu ska vi bara få iordning på matsalsrummet.

Frukost


Äggröra och avokado, perfekt start på dagen och endast 237kcal.

Cykel

Daniels nya räcer har kommit hem nu. 
Och han ska inviga den med 2,5 mil hem till mamma och pappa.. Stackars rumpa.


Han har iaf bestämt sig för att börja cykla som träning, jag tycker det låter som en jättebra idé så då fick vi investera lite i en cykel till honom, begagnad men perfekt för Daniel. Jag ska köpa mig en också, dock en damcykel så jag kan trampa till affären istället för att ta bilen dom få kilometrarna. 



Besökare

Det har varit fullt hud här hemma idag, folk har bytt av varandra. Först kom bror och Christian, dom skulle med Daniel till Skövde och hämta hem ett multigym som vi fyndat för 300 kronor, när dom hade åkt kom Farfar och Fia hit för att lämna sin bil och busade lite. Strax efter att de rullade vidare hem kom världens bästa Budda hit och förgyllde våran dag lite och med sig hade han choklad (!) Han vet vad tjejer vill ha han.



Pyjamas hela dagen lång idag.. Mormor och Morfar kom hem från kusten en sväng idag också, dom saknade oss så mycket så dom kom hit och busade med. Nu är vi dock påväg hem till dom för att André ska sova över där, jag och Daniel ska åka och köpa en cykel bortåt Borås till så då tyckte André, Mormor och Morfar att det va bättre han stanna hos dom.
Sagt å gjort.. 

Natti

Hör å häpna, min lilla prins somnade själv igår, i sin egen säng, utan att behöva vaggas i knät. Jag la honom i sängen med vällingen och nappen bredvid och resten löste han själv, när han ätit klart tog han nappen och satte i munnen, handen på örat och sen somnade han.. Så stolt, men ändå så ledsen. Det här var min mysstund med honom, och nu löser han den själv.. 



Tiden går alldeles för fort och om en vecka börjar jag jobba igen också, känns ju minst lika vemodigt. Självklart ska det bli skönt att komma "tillbaka till verkligheten" och få den sociala biten igen, men det finns ju inget som slår att busa och mysa med André på dagarna, men Daniel kommer klara pappaledighet galant känns bara konstigt att jag är den som kommer missa så mycket nu. 

Morgonmys


Mina 3 hjärtan!

Lunchbesök

Farfar och Fia har precis varit här och hälsat på, dom hade köpt med sig lite gott från nordpolen som vi satt här och mumsade på. André var på strålande humör och hade jättekul, mumsade på sitt lördags"godis" och busade.


Om en liten stund kommer lillebror och hans vän hit och vi ska äta stekt fläsk med löksås, va så otroligt längesedan jag åt det, senaste gången tror jag var när jag jobbade på restaurang sist och det är bannimej över 2 år sen, tiden går fort. Dom ska iaf ut ikväll och behöver ju ha bra mat i magen, då är det tur att dom har storasyster!

Stapplande steg


Den här lilla parveln har börjat våga släppa taget om våra händer och ta några få stapplande steg själv, han är så duktig och innan vi vet ordet av så kommer han springa fram. Vi har fått hans framsteg på film flera gånger och det blir bara mer och mer steg, kan ingen trycka på paus knappen?!
När blev du så stor..?

Trevlig kväll

Vi hade en så trevlig kväll igår med Simon, Madelene och Elida! André tyckte det va lika intressant som vanligt med lilla E, dom kommer bli farliga när dom blir äldre och ska springa omkring och leka här i Åkatorp. 
För ja, jag har turen att få så fina människor till grannar nästa år, ska bli så hemskt kul!
Vi satt uppe hela kvällen och pratade om allt och lite till, en repris inom en snar framtid satsar vi på.


Promenad och fynd


Daniel hittade en billig fullt fungerande gungställning på blocket i veckan här i närheten som han var och hämtade hem för endast en hundring. André älskar att gunga så det var alldeles perfekt, nu ska vi bara köpa en bebisgunga eller två och byta ut de gamla mot, men det fick bli en liten provkörning imorse ändå, i pyjamas och allt!

Madelene skickade förut och var här i krokarna så jag packade ner André i barnvagnen och gick och mötte henne på en liten promenad, det var efterlängtat. De har varit iväg på lite semester i Sverige och vi har varit på kusten eller haft besök här hemma så nu var det ett tag sen vi hann ses. Ikväll kommer dom hit och umgås lite, käkar pizza och tjötar skit! Det ska bli kul.

Just nu..


Bye bye

Nu har dom rullat ifrån gården vidare uppåt i landet och kvar sitter vi i ett, helt plötsligt, väldigt tyst hus. 
Vi har haft en jättetrevlig vecka med många goda skratt och det är alltid lika mysigt när vi väl träffas.
Nu får vi se när nästa gång blir men vi hoppas att det inte dröjer allt för länge tills dess.


Fina faster Becka va en favorit hela veckan! 

Vara badhus

Just nu står det sotade kotletter i ugnen och gottar sig och vi sitter trötta i soffan efter en dag med bad i Varas nya badhus. Eller ja, nya och nya, men vi har inte testat de förrän nu (förutom den gången vi var och badade med André i varmvattenbassängen). Det var faktiskt helt okej där, några rutschkanor så att pojkarna fick leka av sig och sköna varmvattenbassängen att slappna av i samt klättervägg och små barnpooler till de mindre. 


Andrés nya kompis som farmor har virkat, så otroligt söt! Hon är så duktig, fina svärmor.

Händelserik onsdag

Onsdag och vi har haft fullt hus.

Först vill jag börja med att säga: Grattis på födelsedagen Tompa! 

Idag har pojkarna varit här och tränat ute i skogen i vanlig ordning, efter det var det dags för lite tårta som Tompa bakat iom att han fyller år idag. Grymt god tårta så det hade ni gjort bra!

När alla åkt hem fick vi ett tråkigt meddelande om att en vän till oss som var med på träningen här hemma har kraschat med motorcykeln påvägen hem.. Som tur var åkte en av de andra pojkarna strax bakom och kunde larma med en gång. Han mår bra trots omständigheterna men gud vad läskigt det är när olyckan aldrig är långt borta.. Vi är iaf glada att han mår bra och kom lindrigt undan med "endast" benbrott.


Fullt hemma på gårdsplanen.

Biljard

Biljard, trevligt sällskap, skip-bo, skratt och mys. Så har gårdagen och dagen sett ut, det enda negativa är det tråkiga vädret, men det går att leva med! 


Dåligt med uppdatering i veckan kommer det att bli men något inlägg ibland ska vi väl hinna med.

Väntar..

Snart är svärmor o co. här och allt är klart. Jag och André har varit iväg på förmiddagen och hämtat madrass (#bubbenjagvillhaenmadraaass), handlat mat, frukost och allt annat som behövs när man är fler än bara jag och Daniel hemma. 
Det hade tydligen hänt en olycka på vägen så de stod i bilkö, nu är det bara att vänta. 

Troligtvis blir det lite sämre uppdatering nu när dom är här, får ju ta tillvara på tiden när vi inte träffas så ofta, är ju inre varje dag man åker till Skåne på spontanbesök eller tvärtom.


Slänger in en bild på deras hund Smila och Mimmi, syns inte alls att det är mor och dotter (ironi). Mimmi är en sån där perfekt blandning mellan mamma och pappa, man ser så mycket av de båda i henne. 

Städning

Dagen idag har bestått av städning och förberedelser inför morgondagen när Daniels mamma och hans två småsyskon kommer på besök, det är väl vad vi kommer fortsätta med en stund till. Iaf tills dess att Nathalie och Christoffer kommer hit och förgyller våran dag lite, man behöver lite uppmuntran en dag som denna. Så skönt att vara med dom, allt är så enkelt,  inga konstigheter någon gång. Jag tycker så mycket om min kusin, hon är tamejtusan som min syster och jag älskar det faktum att vi är så nära varandra!



En sorgens dag..

Vänner,  ta vara på era nära och kära.. Livet är alldeles för kort. Inatt förlorade 2 män livet i en motorcykelolycka här i Vara, trots att jag inte kände de två personerna i fråga så lider jag med deras familjer. Det är så otroligt hemskt och världen stannar helt plötsligt upp, man får en tankeställare, en olycka händer så lätt och jag kan inte låta bli att tänka: "tänk om det var vi.." jag kan inte ens försöka sätta mig in i de närmaste familjernas situation. Jag beklagar sorgen och skänker en tanke..


Golv

Det här har vi förtjänat idag! Mysig middag för 2, så som vi slitit.. För vet ni vad, jag ser golv! I båda rummen, Jajamän.  Det börjar minsann bli ordning, men nu är det dags att logga ut för idag och äta en otroligt sen middag, det har varit full rulle..


Dagen efter

Idag är jag inte pigg, inte bakfull, bara väldigt trött.. Jag säger ju de, för gammal!
Haha, skämt åsido.
Idag ska jag äntligen ta tag i alla flyttlådor som vi bara knökat in i två rum här hemma när vi flyttade in, ska jag vara ärlig minns jag inte ens hur golven ser ut. Eftersom vi får främmat i några dagar nästa vecka behöver vi lite extra sovplatser och så vill jag få ordning på vårat blivande kontor som råkade vara ett utav de översvämmade rummen, orkar inte med allt kaos som blir när jag inte hittar något då jag ska ta hand om räkningarna och annat.
Bara att sätta igång.. 


💛

Too old for this shit

Haha, jag har haft så kul! Men jösses vad jag känner mig gammal, märks att jag inte varit ute på sånt här på ett bra tag. 




Underbara älskade vän! 10 år och fortfarande lika jävla bra, helt otroligt.. ❤

Just nu..


Party

Varit och hämtat mimmi och hon verkar ha haft de jättebra, dom har busat och lekt hela dagarna. Tur att vi har så fina föräldrar som hjälper oss med så mycket 😍

Jag hann knappt landa hemma förrän jag skulle iväg igen, Jennifer och Johan har sin inflyttningsfest idag så jag åker vidare dit och festar som en 20 åring!

Nordens ark

Vi är jättenöjda med vårat besök på Nordens ark, det var så mycket häftiga djur och vi fick möjligheten att se när de matade tigrar, manvargarna och renarna. André tyckte det var väldigt intressant och fascinerande med alla djur precis som vi trodde, kul när det blir lyckat. Vi fick med oss mormor, morfar och morbror också, det blev ett trevligt avslut på en trevlig vecka. 







Just nu..


Sista kvällen

Det är sista kvällen här i Grebbestad med mamma och pappa, och vi har haft det så skönt och trevligt. Älskar kusten och allt därtill..



Hade jag fått bestämma hade jag bosatt mig här på heltid..

Imorgon rullar vi vidare mot Nordens ark innan vi åker hemåt, ska bli hemskt kul. Jag tror att André kommer uppskatta det minst lika mycket som jag och Daniel.
Men tills dess ska vi bara ta vara på den tiden som är kvar här ikväll!

Just nu..


Promenad

Sol, sol, sol.. Underbart!
Hela förmiddagen har bestått av att ligga i solen och slappa med mamma, det här är semester och sommar för mig.

Nu ska vi strax gå in till Grebbestad och äta lunch, kika runt och handla inför kvällen. Passar på nu när André ska sova middag så han kan somna i vagnen.


Innan läggdags

André fick också ta sig ett litet dopp innan han skulle in i duschen idag, dock i poolen!



Efter duschen fick han mysa runt i sin rock han fick av faster Louise när han var yngre,  den passar ju perfekt nu. 


Nu är det läggdags för herrn i blått och vi andra ska äta gott, dricka och spela skipbo. Tänkte jag skulle få revansch i yatzy från gårdagen också innan  vi också bäddar ner oss i täcket.

Minidejt

Startade dagen med lite träning, först ut var mamma och pappa på morgonkvisten, när de var klara gav jag och Daniel oss ut på en powerwalk/joggingtur längs med havet, upp i skog, på berg och smala stigar. Skön start på dagen.. 
Vi var helt klart värda en ordentlig frukost efter de allihop.

Jag och mamma la oss ute i solen en stund innan Daniel och jag cyklade in till Grebbestad för lite egen tid och en mini dejt på bryggan.


Semester va de ja..

Havsdopp

Idag kom lillebror efter frukost, då skulle det badas. 
Jag är nog den största badkruka som finns, har inte badat än i år och kommer nog inte heller göra om jag själv får bestämma, ne usch, det är inget som lockar. Men grabbarna tog sig ett dopp iaf efter många om och men.



Jag, mamma och André höll oss på klipporna och kollade på istället. Det brukar vara en säl eller två på besök här när mamma och pappa tar sitt morgondopp, jag har inte fått chansen att se dom än men jag kan tänka mig att det är lite häftigt med ett annorlunda badsällskap!


Sövall

Nu är vi framme på campingen! 
Äntligen..
Pappa tog en riktigt härlig bild på deras fina sommarställe som jag bara måste dela med mig av:


Här, vid klipporna och havet spenderar dom alltså sin semester på somrarna, det är helt underbart och jag hade kunnat vara här hela tiden.

Det finns absolut ingen mottagning här ute så va med på att jag kommer blogga ikapp så fort jag kommer hem, tro det eller ej men det är så otroligt skönt att inte behöva tänka på omvärlden för ett tag också så jag ska verkligen ta vara på lugnet och njuta i det fina vädret med min fina familj. 
Väl på hemmaplan kommer det otroligt många inlägg sen..
Take care! 

Glimten i ögat




Han har haft så kul nu på förmiddagen,  va skönt att bara spendera lite kvalitetstid med familjen och se lyckan i hans ansikte.

Just nu sitter vi i bilen påväg till Daniels pappa och Fia för att lämna av Mimmi, hon ska vara där och busa med deras hund Ludde hela veckan (den enda hunden hon faktiskt LEKER med). Vi bestämde väldigt spontant att vi ska dra till kusten idag, så när vi kom hem från Vara slängde vi i oss lite lunch och packade och nu är vi påväg! Troligtvis blir vi kvar där till på fredag, ska bli skönt med en mini semester innan renovering och jobb börjar igen. 

Hand i hand


Det här måste vara något utav det gulligaste jag sett.. Mitt hjärta smälter.

Nu ska vi åka in till Vara en sväng för att leka på lekplatsen och göra lite ärenden.
Efter de blir det väl lunch skulle jag tro och sen får vi se vad dagen har att erbjuda, älskar det härliga vädret.

Frukost


Äggröra och spenat 👌 

5


Ja, jag sa ju det.. Lite till skulle jag hinna med. 5km ganska så exakt hann jag med! 


Jag är jättenöjd över min prestation, nöjd över att klara springa 5km, nöjd över att inte ge upp, nöjd över att förbättra tiden. 
Nu kan jag hoppa in i duschen och SEN slänga röven i soffan med gott samvete! Tack och hej..

Mat och fina människor

Innan jag åkte från Lidköping mötte jag upp Nathalie och Jacob på Willys för lite qualitytime under tiden vi shoppade. André fullkomligt älskar Nathan, så jäkla glad varenda gång! 


Och Jacob har jag inte träffat sen han åkte till Polen för att börja plugga till läkare, André va nog nyfödd när jag träffade honom sist, sjukt kul att se honom igen.
Världens godare Jacob!


Sen jag kom hem har det varit fullt upp, städat, tvättat, dammsugat, torkat golv osv. Den här dagen har gått i ett och André ska alldeles strax sova, väntar bara på att pappa ska komma in.
Jag längtar efter att få sätta min röv i soffan och pusta ut, men lite mer ska jag väl ändå hinna med idag innan dess.

Böcker och PW

Böckerna är hämtade och André har fått sin dos av nyp i kinderna för den här dagen, damen vi handlade av gick och gillade med honom från och med det att vi kom innanför dörren till det att vi gick (läs knökade oss) ut ur lägenheten, trodde nästan hon skulle sno honom från mig ett tag alternativt följa med oss hem. Haha, men det är kul när folk man möter är så framåt och tar för sig, dock med viss måtta, annars blir jag lätt obekväm. Jätte trevliga människor var det i vilket fall som helst, och André fick en himla massa böcker att läsa.

När vi kom därifrån åkte vi vidare till Jennifer för att dra med henne ut på en powerwalk och det blev en bra runda, glömde helt av att mäta upp den (vi pratar för mycket) men skönt var det att bara få gå och tjöta.


Just nu sitter jag utanför Willys och väntar på Nathalie, hon skulle shoppa käk så jag passar på att joina henne. Lasagne fick jag ett önskemål om tidigare Idag så jag får väl lösa de helt enkelt..

Morgon

Frukosten är intagen och jag ska alldeles strax väcka mina pojkar som somnat i soffan, vi ska åka åt varsitt håll nu på förmiddagen då Daniel ska hämta en bäddsoffa i Falköping och jag ska till Lidköping för att hämta barnböcker, handla och gå på promenad med Jennifer. 
Resten av dagen går väl åt till att bygga på hinderbanan i skogen för Daniels del, så vad jag och André hittar på återstår å se.


André från badet igårkväll 💦

Just nu..


Fikabesök


Farfar och Fia kom hit på spontant fikabesök idag, det var verkligen välbehövligt. André vaknade tidigt, Daniel var lite bakfull och jag har varit supertrött, så André tyckte det va hemskt kul att få lite leksällskap en stund!

Annars blir det inte många knop Idag,  vi ska bara ha en slapp söndag med massa film och mys i soffan. 

Lullig och lycklig


Nu har sista personen åkt hem, jag och Daniel sitter kvar ute och kollar på glöden. Vilken trevlig kväll vi haft, det är kvällar som dessa jag älskar, vi har inte gjort ett piss, grillat, druckit och bara suttit ute och eldat.. Men satan vad kul jag haft.
Jag älskar våra vänner, så nu ska vi gå upp och lägga oss i sängen, varma i kropp och själ av alkohol, kärlek och värmen från elden. Med smajlgroparna långt uppe vid öronen säger jag godnatt!

Idag

Daniel och Tompa har varit ute i skogen och grejat så jag tog mig en promenad här hemma och lagade mat till grabbarna efter de.
En hinderbana ska dom bygga, så dom kan träna inför tough viking och just idag har de byggt på en vägg som de ska kunna springa och klättra på.




Det är ju bra att traktorn får komma till användning också! Nu ska jag dock ta ett varv med dammsugaren och hoppa in i duschen innan Tompa, Emelie och Tummen kommer hit.

Tidig morgon

André bestämde sig för att gå upp tidigt idag, så jag fock glatt hoppa upp med honom, pappa får lite sovmorgon.

Idag har jag ingen aning om vad som händer, ikväll kommer det hit lite vänner för att grilla och dricka lite öl och cider och bara mysa. Var otroligt längesedan Vi hade en sån mysig sommarkväll vid grillen, när vi bodde i lägenheten i Vara grillade vi i alla väder hela sommaren och satt ute till sent på kvällarna. 


Promenad

Efter våran roadtrip till herrljunga och stoppet i vedum på pizzerian så åkte jag bara hem och bytte om, packade in barnvagn, barn och mimmi i bilen och åkte vidare till Madelene. Vi gick ut på.en mysig eftermiddagspromenad i det gröna och hade himla tur med vädret, alldeles lagom varmt osv. På hemvägen gick vi genom skogen och mimmi fick springa lite som hon ville och sträcka på benen, det behövde hon, var otroligt längesedan. Har blivit mycket kopplade promenader det sista när vi har så mycket rådjur och kidd hemma, vill ju inte att hon ska skrämma iväg dom stackarna.
I vilket fall var det en himla mysig promenad och det var skönt att komma ut och röra på sig!


Slappa dagar

Just nu: soffläge.. Jag, Bruno, Wille, Daniel och André ligger och knör på divandelen i soffan. Jättemysigt!

Det har varit lugnt både igår och idag, lite biljard, sparka fotboll, käk och bara trevligt umgänge. Snart ska folket rulla vidare mot andra äventyr med husvagnen och vi blir kvar här hemma, ska städas och eventuellt åka till herrljunga för att fixa lite papper och äta. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.
Blir inte mycket renovering gjort för tillfället, men lite semester är välbehövligt det med.

Until then.. 
Ha då så jäkla gött!


Chippen i sitt essä!

Äntligen på plats

Hur många killar krävs det för att få ihop en leksak?


Haha, jag vet inte vilka som har roligast, de vuxna eller de små?!

Efter många om och men är vi nu hemma och alla är på plats. När jag och Daniel parkerade på gårdsplanen här hemma första gången kommer Daniel på att han glömt våran husnyckel i den andra bilen,  hos mamma och pappa.. Suck.. Jag och André satt vid bilen och väntade på att Daniel skulle inse att vi var tvungna att åka och hämta den, för nedå, han skulle allt ta sig in i huset ändå.. Lekte inbrottstjuv och skulle försöka lirka låset, klättrade på stege och försökte med balkongdörren, letade öppna fönster och försökte tillochmed klättra upp på taket för att försöka ta sig in genom takfönster i badrummet. Tillslut tog han sitt förnuft till fånga och vi åkte in till Vara för att möta upp mamma, när vi ändå var ute och åkte stannade vi på Esti och käkade lunch, riktigt gott! Allt är närodlat och ekologiskt, Daniel tog en paj och jag en varm macka, 5 av 5!
⛅⛅⛅⛅⛅



Middagen

Gårdagen blev riktigt lyckad, god mat, goa brudar och jäger! Helt suveränt..
Roligt att se så många olika personligheter samlas under ett tak och komma överens, det blev många härliga skratt. 


För att göra det så lätt som möjligt för André igår sov vi hos mamma och pappa, så nu ska vi strax rulla hemåt och göra iordning inför besök av Daniels syster med familj som kommer idag.


Godmorgon


Världens bästa start på dagen!

Efter midnatt




Ja vi är jäger fantaster.. GRATTIS fina vän! 

8 juli

Idag fick jag en riktigt lång sovmorgon! Var längesen jag sov såhär länge, men jag är nästan tröttare nu än innan och har huvudvärk.

Idag väntas det festligheter, ja på en onsdag, min underbara vän Carolina fyller 30 imorgon så idag blir det middag och alkohol med ett gäng tjejer i blandad kompott, ska bli otroligt intressant att se hur det kommer gå. Det blir 6 tjejer som alla är helt olika varandra när det gäller allt, vi har aldrig träffats allihop innan och det enda vi har gemensamt är Carolina. Ska bli kul! 

Innan dess ska det städas lite snabbt, fixas med barnvakt och packning osv. så jag har fullt upp hela dagen. 

Kalas

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Daniels födelsedag och han fyller 26 i år. Världens mest underbara människa, åh vad vi ska ta hand om dig idag!


Han har iallafall valt att inte ha något kalas i år utan tänker istället bjuda in sin pappa med fru och min mamma och pappa på lite smörgåstårta och tårta så idag blir det inget avancerat. Daniel har beställt smörgåstårtor för ett helt kompani dock som han är inne och hämtar nu, sen ska han baka en tårta till efterrätten (vissa föds ju tydligen med såna där bakgener medan andra får kämpa sig fram bland recept och skit). Han är duktig min man.

Jag däremot ska passa på att städa lite inför ikväll nu när jag är själv hemma, han tog med sig André och jag måste nog erkänna att det här kan vara första gången jag är helt ensam hemma sedan André kom till världen. Vad TYST det är.. Jag har vant mig vid att när det är för tyst är det något som är fel så jag går runt med en orolig klump i magen hela tiden nu. Men å andra sidan är det väldigt skönt med tystnaden ibland.. Så nu ska jag ta tag i min garderob och njuta lite av lugnet.

Did it!

Plötsligt händer det.. 5km, JAG.


Kan hända att det gick satans långsamt, men jag gjorde de, jag tog mig igenom utan stopp eller promenad, joggade hela vägen!
Nu vet jag ju att jag kan så nu är det dags att börja tänka på tid, stil och kvalitet. Ett av mina mål är avklarade.

Paket

Nu är han bra nyfiken 😉


Kusinmys

Fick lite spontanbesök när jag kom hem från joggingturen, Louise, Johan och William hade vägarna förbi påväg hem från kusten och kom hit för en kopp kaffe. André och Wille satt och lekte i princip hela tiden, tycker det är så kul när man ser att de har roligt ihop trots åldersskillnaden. William är otroligt duktig som tar hand om André också, han har stenkoll hela tiden och helt plötsligt känns lilla Wille så stor. 


Det var bara Anton som saknades men han var kvar på kusten med sin farmor och farfar.

Nu ska jag och André vidare till Trollhättan för att shoppa det sista inför Daniels födelsedag imorgon och Carolinas kalas på onsdag. Känns som jag varit där alldeles för mycket denna månaden..

Falskt alarm

Efter lite sovmorgon för Daniels del och frukost i magen åkte vi hem för att kolla till huset och tack gode gud, bi svärmen hade gett sig av så vi kunde ringa Anticimex igen  så de slapp åka ut på onödiga ärenden.
Hoppas att de kommer till rätta och hittar ett bättre ställe än våran köksfläkt att parkera på, tycker att de är så obehagliga, därav våran nattvistelse hos mamma och pappa. Fick panik när jag såg att en kröp fram uppe vid fläkten, då va det snabba puckar, packade väskan och åkte. Tur att vi knappt hunnit packa upp än 😉

Idag ska jag iaf iväg på några ärenden senare men innan dess ska jag ta mig en joggingtur nu när vädret tillåtet. 

Ändrade planer..

Vi hamnade hemma hos Mamma och Pappa istället och ska spendera natten här. Vi hade tydligen fått sällskap av en bi svärm i fläkten i köket och hela baksidan av huset. Så nej tack, då flydde vi..

Hemma


Efter några stopp på vägen för att shoppa, hämta Mimmi och handla mat så är vi äntligen hemma. Borta bra men hemma bäst stämmer väldigt bra, har städat av lite och nu har André precis fått sin nya leksak. Verkar intressant..
Har haft en jättebra helg men nu är det skönt att få sätta sig ner och ta det lugnt.

Sol

Vi hade en grymt trevlig kväll igår med god mat och dricka med mamma och pappa så förmiddagen har varit lugn idag. Vi har mest legat i solen och göttat oss, har faktiskt fått lite färg i helgen så jag är ganska nöjd. Men idag är det riktigt varmt så det är jobbigt att vara ute hela tiden också.


André sitter under sitt UV parasoll och leker med alla bollar vi kunde hitta, så han går det ingen nöd på och om jag inte hörde fel så ska pappa och Daniel cykla och köpa lite god fika nu.

Bästkusten


Jag klagar inte, trevligt sällskap, underbart väder, god dricka.
Älskar allt som har med kusten att göra, dagen har varit kanon änsålänge ❤

Sol, bad och bus

Vi startade dagen med en morgonpromenad in till Grebbestad, handlade lite mer dricka, mat till ikväll och lunch. Påvägen dit var det lite mulet och grått men påvägen hem började det spricka upp och nu är det grymt fint väder. Vi bytte om till badkläder och gick till klipporna för att kika, pappa, mamma och Daniel tog ett dopp och badkruka Sanna och André satt bredvid och tittade på.



Nu ligger vi ute och bättrar på brännan, får passa på nu när det fina vädret är här, det ska ju tydligen bli dåligt nästa vecka igen.

Grebbestad

Nu är vi äntligen framme på campingen, det ska bli så skönt att sätta sig, starta grillen och ta en kall. 


Så fort André har fått springa av sig lite efter att ha suttit i bil och vagn halva dagen så ska han få hoppa i säng, han är trött och går på överskottsenergi men behöver komma ner i varv lite. Är första gången han är här men jag tror att han kommer tycka det är väldigt kul..

Det börjar bra iaf, han plockar blommor med mormor och morfar och är överlycklig.
Nu känns det som sommar, här vill jag bo!

Just nu..

Tur att jag har min gentleman André som tar hand om mina shoppingpåsar!

Fredag

Godmorgon godmorgon!

Gud vilket härligt väder, vi har varit uppe en stund och håller på att planera dagen samtidigt som huliganerna vilar i soffan.

Dom är så satans goa. 

Som det ser ut nu kommer vi bege oss mot kusten idag och spendera helgen med Mamma och Pappa i grebbestad. Älskar att vara där, allt är så lugnt och skönt och jag kan glömma allt vad allergi heter och bara njuta av sommaren och det fina vädret.
Påvägen dit har vi tänkt stanna till i Trollhättan och shoppa lite, ska bl.a kolla på en liten upplåsbar pool till André och ett parasoll. Får se vad vi hittar, men först.. Packa.

Tidigare


Vad han gillar att vara ute, fina lilla Bruno.


Dagens checklista

Bergvärme ✔
Dusch ✔
Reningsverk ✔
Vattenfilter ✔
Städat huset ✔
Handlat mat ✔

Det enda som är kvar inför kvällen är att baka rabarberpaj med mördeg,  rabarber och jordgubbspaj med krispigt täcke, jordgubbsbakelser med nutellakräm, laga köttfärslimpa och skrubba färskpotatisen. Sen kan Mamma och Pappa komma när dom vill, blir en försenad söndagsmiddag idag då vi hoppade över den i söndags och lillebror jobbar så han missar allt det goda.
Annars har vi mestadels hållt oss i skuggan idag, katterna har varit med ute när vi ätit lunch och Chippen vågade sig faktiskt ut idag med.


Sommar


Dessa sketna små sommarfötter 😍

Klockren


Nattlöpning


Jajamän! Bästa Sen graviditeten, nu är jag taggad.. Går bra att springa halv 11 på kvällen trots värk i hela kroppen också!

Nu loggar jag ut, med fullt av adrenalin i kroppen ska jag försöka lägga mig bredvid Daniel och sova. Godnatt!

Middagsbesök

Kentha är här och hamburgarna ligger på grillen. Sen ska pojkarna vidare iväg för att kvällsfiska,  så jag och André myser själva ikväll.
Vet inte vad vi hittar på men troligtvis håller vi oss inomhus så vi kan få svalka oss lite innan vi ska sova iaf. 


Kentha sitter och lär André massa dumheter, men kul har dom. Lika barn leka bäst? Haha.

Just nu..



Röd

Under tiden Daniel sålde bilen kom Madelene och Elida hit och förgyllde våran dag med en promenad i det fina vädret. Är ju så otroligt varmt ute, riktig sommarvärme! Men eftersom kroppen inte fått någon sol i år än så brände jag mig självklart..


Jag brukar säga att jag inte kan bli brun.. Jag är antingen blek som ett lik eller röd som en kräfta. Eventuellt att jag har något som liknar brun färg när det röda börjat försvinna. Men det är inte länge och kan också vara jag som inbillar mig.

Snart kommer Kentha hit och umgås, tills dess spenderar vi lite tid i skuggan.

Bye bye

Hejdå pärlan, önskar dig all lycka i resten av dina mil. Jag hoppas dom tar väl hand om dig..
4 år har Daniel haft denna bilen, och det har helt klart varit en av våra favoriter, men Daniel tog beslutet och han tycker det känns som ett moget och bra beslut.. Är han nöjd är jag nöjd, jag vet vad denna bilen betydde för honom.


Han la ut den igår kväll och fick sålt den nu på förmiddagen. Snabb och smidig affär, sådana gillar vi.