Tji fick jag..

Jajamän, Susanna ligger i soffan med dunderfeber. Kul..
Jag fullkomligt hatar att vara sjuk, hatar att ligga hemma och tycka synd om mig själv, drama migaöötod för att stanna hemma tills det verkligen inte går mer och jag knappt kan stå. Men idag får jag nog ringa redan nu på förmiddagen och sjukanmäla mig så dom har möjlighet att få någon som kan hoppa in och jag lär ju inte bli piggare tills ikväll. 
Fryser, svettas och har jätteont överallt, jag känner mig överkörd. Har sovit hela förmiddagen änsålänge, fått i mig lite apelsinjuice och varit på toa men nu ligger jag ännu en gång nerbäddad i soffan för bara att röra på sig var extremt ansträngande.

Vi får se när jag vaknar till liv igen..

Just nu..


This guy


Haha, tittut från hundkorgen! 
Här är nya favoritstället nuförtiden, med Mimmi i hennes säng, så nära som möjligt och har dom tur får dom Chippen med sig också.

Efter besöket hos tandläkaren igår åkte jag ut till Ryda för att ta en tur i 5km spåret, Daniel och André var ju ändå iväg och grejade bil så jag hade lite tid över och klockan var ju ändå bara 9.
Känner idag att jag troligtvis skulle klätt mig lite varmare för den där stickande känslan i halsen är på besök. Det var otroligt längesedan jag var riktigt förkyld och är sällan jag blir de, men när det väl händer så blir det oftast en ordentlig sådan. Nej, jag hoppas på att det bara är en luring för jag känner inte alls för det här..

Snart dags för jobbet!



Kontor

Före:


Efter:


Det blev ett väldigt mjukt och behagligt rum och vi grymt nöjda. Nu ska här inredas!

Dressed in black

Idag är jag klädd i svarta kläder för att visa att jag är emot rasism, jag hoppas ni är det också!
Ett evenemang startat på Facebook, av en kille med hjärtat på rätt ställe, som blev otroligt stort. Närmare 40.000 deltar idag. 

Jag är med, vi är alla lika mycket värda, oavsett hudfärg, religion eller härkomst! 

Gå in på: www.dressedinblack.se för att läsa mer, än är det inte slut, det är redan bokat datum för nästa år och det kommer bara bli större, det här har spridits världen över och har ni fortfarande de inte på er helsvart så spring och byt! Dagen är inte över.


Söndag

Och dagen har bara flugit förbi..
Åkte in till Vedum för att kolla in höstmarknaden men ska jag vara ärlig tyckte jag inte att det var något att hurra över. Vi strosade trots det runt och barnen kollade på styrkelyftarna en liten stund, fick ansiktsmålning och smakade på lite smått och gott innan vi beställde pizza och rullade hem igen.


Sen kom grabbarnas föräldrar och vi spenderade eftermiddagen ihop, mat och tjöt, innan dom åkte vidare hem igen allihop.
Och nu sitter vi här.. I ett (för helgen) ovanligt tyst hem, utmattade, trötta och sega i kropp och själ. Men ändå blev det hemskt tråkigt utan dom här. Har gått och plockat lite och hittar grejjer som dom glömt kvar överallt, det brukar vara standard när någon är här.

Nu ska jag spendera resten av kvällen med Daniel innan vi går och lägger oss, är visst blodmåne inatt, vi ställer larmet så får vi se om någon utav oss orkar upp.. Jag är så glad att jag jobbar sent skift denna veckan (mindre glad över att behöva gå upp tidigt imorgon för att åka till tandläkaren).

Bildbomb

Bad, skattjakt, bus i skogen, filmmys och mycket annat har vi hunnit med idag. Ni får dagen i bilder istället:









Just nu..


Godmorgon



Här är vi uppe helt själva och äter morgongröten innan alla andra i huset vaknar, så här ser det ut nuförtiden när vi lärt oss äta helt själva. Det får vara kladdigt och det får vara massa mat på alla ställen förutom i munnen, helt okej, sålänge han använder skeden! Han har en tendens att välja handen eller tungan direkt i tallriken,  haha. Underbara barn!

Ikväll har vi lovat filmkväll med massa popcorn och mys, men innan dess ska vi leka i skogen och kanske åka och bada om barnen tycker det låter som en bra idé, återstår å se vad vi hinner med under dagen.

Shopping och fina blommor

Pojkarna kom igår när jag var på jobbet, dock utan kläder och tandborstar (dessa blev kvarglömda i bilen) haha. Så just nu är vi påväg till Trollhättan för att shoppa kläder och det dom behöver för helgen. 

När jag parkerade hemma efter jobbet ringer mamma och frågar om hon hinner svänga förbi snabbt innan vi åker och handlar, sagt och gjort, under tiden jag gjorde mig iordning hann hon hem och kom inrusandes med en stor fin höstbukett.


Vilka underbara färger, och vilken underbar Mamma! En mitt-i-veckan bukett för att någon tycker man förtjänar det blir väl alla glada utav?! Det gjorde iallafall min dag lite bättre.
Tusen tack fina mamma ♡

Vi får väl se vad killarna hittar för snyggt att ha på sig, och sen blir det självklart ett varv i leksaksbutiken för det är ju ett måste.



Höstkläder

Vilken tur att jag har så många runt mig som stickar, virkar och pysslar! Ikväll kom min kära moster hit och lämnade lite nygjorda kläder till lillgrabben. Så fint och behövligt nu när höstkylan kommer.




Fina färger, snyggt mönster och älskar knapparna! André blev också väldigt glad (kul när man har en son som älskar kläder lika mycket som mamma).
Kan inte tacka henne nog, blir så glad i själen när någon väljer att lägga så mycket tid, energi och kärlek bakom något som man får.



Info!

Imorgon kommer grabbarna grus hit (Daniels systers pojkar) och ska spendera helgen hos oss, så ännu en gång blir vi 3 barnsfamilj och kommer troligtvis ha fullt upp. Kommer nog gå galant, det är ju trots allt två grymt goa killar..

Så blir det ett tyst uppehåll här vet ni varför, men jag kommer försöka blogga ikapp så fort jag får tiden att räcka till. 


Mannen som pratar med katter


Dom har det så mysigt ibland, dessa 2. Han och hans katter, han älskar dom små fyrbenta varelserna och (oftast) är han så snäll och klappar så försiktigt och fint. 

Idag har det varit full rulle från det att jag kom hem tills nu då vi ska sätta oss i soffan och kolla film (Daniel kollar film och jag sover i soffan), taken 3 fick vi med oss hem från butiken. 
Kontoret är klart med golv och väggar, det enda som saknas är lister men dom är målade och klara så ska sättas dit när dom torkat, garderobsdörrarna är också äntligen färdigmålade överallt så dom kommer också upp inom kort. Och bilder på allt vi gjort nu i veckan visas innan veckans slut. 


Grå tisdag

Det är ett så otroligt tråkigt väder idag, grått, regnigt och oerhört mörkt. 
Är egentligen perfekt väder för att kunna krypa ner i soffan med bra samvete, men inte det inte, jag ska till Vara på pizzadejt med min fina vän som jag inte träffat på alldeles för lång tid. Så ska jag sprida lite ljus och färg på tillvaron idag, svårt att få det lite bättre. 
Har hunnit med att pussa på mina sjuklingar hemma en snabbis, gjort mig iordning och nu ska jag rulla vidare. 
Ikväll ska Daniel fortsätta med kontoret, golvet ska börja ta form och om jag hinner och får tömt min mobil så kommer det också någon bild på hur hallen blev senare ikväll, ha inga större förhoppningar för minnet är bra men kort (är ju tanken som räknas).


Kontor

Före:

Efter:

Så avslappnande färg.. Och det blivande golvet har ni en liten sneakpeak på nere i hörnet där.
Lovely! 

Jobb och sjuk kille

Jobb, jobb och jobb, tidigt skift denna veckan och som alla andra måndagar är man ju lite extra trött efter en fullspäckad helg.
Nu när man kommit igång med renoveringen igen så finns det ju hela tiden något att göra här hemma, samtidigt som man ska ha tid till familj, underhålla barn, laga mat, städa och hitta tiden till att slappna av för att orka med jobb och vardag, ja det är ett stort pussel. 

Idag när jag kom hem dök jag ner i detta nästan direkt:


Fullkomligt älskar färgen.

Resultatet kommer senare, för nu ska jag busa med min lilla pojk under tiden som min stora pojk fortsätter fixa med golv i hallen. Sen ska vi lägga oss i soffan och mysa tills lilla A somnar, han är febrig, snorig och helt slut. 

Check!

• Måla garderobsdörrar ✅
• Lägga golv i entrén ✅
• Spackla och slipa väggar kontor ✅
• Fixa hålet i golvet ✅
• Lägga golv i kontoret
• Måla väggar kontor

Trots att vi inte fick gjort allt blev det ändå en hel del vi hann med i slutändan. Tillochmed besök och kaffepaus av Svärfar, Fia och Budda, så nog har vi varit effektiva alltid. 
Nu ska vi vidare till mamma och pappa för att äta söndagsmiddag och hämta hem våran saknade lilla parvel. Jag längtar så, känns extremt konstigt att ha varit utan honom så mycket denna veckan och är inte alls kul, men imorgon blir vi nog hemma från dagis verkar det som då ena avdelningen var stängd och det blir mycket barn på avdelningarna. Lika bra de nu när han är lite snorig också!


Förgylld lördag


Nu har han åkt igen, våran kära Budda. Det är alltid lika mysigt när han kommer och förgyller våra dagar lite och denna helgen har vi fått äran att ha honom lite längre än vanligt. Vi längtar redan till nästa gång vi ses! 

Bara lördag

Känns som att det är söndag idag, skönt å veta att vi har mer tid kvar innan helgen är över dock.
Bara jag och André vakna här i huset, Daniel sover i soffan, Budda sover i sängen och djuren lite överallt.

Jag är i vanlig ordning förvånansvärt pigg såhär dagen efter, vad gör jag för fel? (Eller rätt kanske?)
I vilket fall blir det en lugn förmiddag tills dess att Mamma och pappa varit här och hämtat André, han ska hjälpa dom i trädgården och jag och Daniel ska passa på att få så mycket som möjligt gjort här hemma idag. Vi har en del punkter på agendan och sen får vi se hur mycket vi hinner med:

• Måla garderobsdörrar
• Lägga golv i entrén
• Spackla och slipa väggar kontor
• Fixa hålet i golvet
• Lägga golv i kontoret
• Måla väggar kontor


Skål


Groggar, poker, black jack, vänner, skratt!

Så ser min kväll ut. No more words needed.

Just nu..


Bus med dom bästa!

Städa med ett bollhav



Skrubbat och städat hela dagen  lång, kommer hem med skrutten och det första han gör är att flyga ner i bollhavet, självklart. Jaja, dags att plocka bollar igen.. Minns inte hur jag tänkte när jag tyckte att ett bollhav skulle vara världens bästa presenten 😂

Om någon timme rullar folket in så nu ska vi duscha och göra oss iordning här hemma, ska bli så kul att få hänga med gänget igen, och tänka sig att det nästan är alla med denna gången, Tummen är iväg och tävlar så han saknar vi ikväll men annars är vi nog dom flesta och det var längesedan. 

Ladies

Efter en riktigt bra arbetskvällen med underbara töser och pizzatorsdag tar jag nu helg taggar inför morgondagen då vi kör på en go kväll med gänget och några bärs. Så jag säger godnatt och loggar ut för imorgon är det jag som får äran att ta hand om dagis lämnade och hämtandet  (och Daniel ska få en välbehövlig sovmorgon).


Snoriga hjärtegull

Det är torsdag och jag jobbar min sista kväll innan helg (woop!)
Daniel lämnade André själv imorse och jag fick lite sovmorgon, eller ja det va tanken iaf, men ragn sells kom och hämtade containern med takpannor och Mimmi drog igång på alla cylindrar. 
Tanken var ju god och jag fick blundat till strax innan 10 åtminstone.

Vid 2 åkte vi för att hämta hem en liten snortalle som börjar bli lite snuvig. Mitt hjärta slog volter när vi skulle gå till bilen och jag kikade ner på honom där han gick och höll mig hårt i handen med ryggsäcken på ryggen.. När blev han såhär stor? Jag har blivit så jäkla sentimental sen jag blev morsa, helt otroligt, men varenda dag är en ständig kamp mot alla känslor som svämmar över. Lyckan, kärleken, all oro, rädslan, åh det är så mäktigt och skrämmande på samma gång. Och med tårar i ögonen tar jag fram mobilen och knäpper denna underbara bilder,  jag var bara tvungen att föreviga det här ögonblicket.


Sen gick jag bara och njöt av stunden.. Tänk vad mycket som händer på ett år, 

Jag har blivit mamma.



Walk-in-closet

Har tagit mig an min garderob under dagen vilket var välbehövligt. Vi satte upp hyllor, flyttade in min byrå, satte upp krokar och stänger att hänga klänningar på, spegeln är uppe och jag har fått in en hel del kläder på plats. 
Är jättenöjd med resultatet, blev så otroligt mycket plats där inne nu helt plötsligt och känns så mycket större än det är. Lite inredning och mysighetsfaktor saknas men sen så är det klart, så fort jag fått in kläderna och städat så blir det bildbevis på att jag också kan ha ordning på mina kläder ibland, haha!

Passade på att bädda rent sängarna också och det måste väl ändå vara den absolut bästa känslan som finns, att får krypa ner i en nybäddad säng.. Åh va skönt, och vill man lyxade till det lite extra i vardagen så ser man till att duscha och ha nybakade ben också. Lovely!

Inga bekymmer

20 minuter var jag och Daniel på dagis idag innan vi åkte hem och André fick vara kvar själv. Inga problem, igår redan var vi iväg 2 gånger under tiden han var på dagis så han fick vinka hejdå och känna på hur det gick när vi inte var med, och som vi trodde var det ingen skillnad. Han har ju inte tittat åt vårat håll överhuvudtaget när vi varit där ändå..

Allt hade gått jättebra, ätit upp nästan all mat och sovit i 45 minuter (imponerande att han ens somnade med någon annan, tvivlar inte en sekund på att han trivs).
När vi kom dit imorse sprang han raka vägen in och skrek "heeeeeeeeej" överlycklig över att vara tillbaka idag igen.
Även om ett bakslag skulle komma inom de närmsta veckorna så känns det ändå bra för nu vet vi ju att han har det bra och att han tycker de är kul där och behöver inte bli så nojjiga när och om den dagen kommer då han blir jätteledsen när vi åker.


VARNING

Vill varna för extremt mycket dagisbilder och bebissnack denna veckan, men det är ungefär det min vecka har att erbjuda förutom jobb och jag är så otroligt stolt över min lilla kille (precis som alla föräldrar). 

Så ja, är ni inte intresserade eller känner att det blir för mycket och enformigt så är det bara att skrolla vidare och leta efter lite renoveringsinlägg och annat som kanske kan smyga sig in ibland. 
Eller så får ni helt enkelt välja och vraka i kategorimenyn! 


Köket

Barskiva på..

Köksö klar! 

Vilken jäkla händig man jag har som gör det så fint här hemma. Blev jättenöjd med ön, ska bara upp sten på muren i hörnet och lite lister på sina ställen så är köket äntligen helt klart sen. 
Ni får ursäkta röran på bilderna, men vad glad jag blir när jag kommer hem mitt i natten och möts av ett så fint kök, lyckorus och stolt över Daniel.

Dagis


Nu ska vi nog bannimej vara redo för Dagis, regn och sandlådan! Hoppas på en lika positiv dag som igår och egentligen är jag inte orolig, han brukar ta livet med en klackspark och jag känner mig otroligt nöjd med vårat val av dagis. Personalen är ju en av anledningarna till att allt går så lätt också. 
Lite frukost och strax iväg 🙉

Bakläxa

Ja vi fick lite bakläxa med oss från Dagis också så direkt efter åkte vi och shoppade lite regnkläder och stövlar, behövs definitivt. Vi har lite hemma som vi fått av nära och kära men det är fortfarande för stort och han ska ju kunna röra sig när han springer runt och leker. 
Så nu har han ett helt nytt snyggt regnställ och stövlar som han borde kunna ha ett bra tag framöver, dom åkte på med en gång så hann inte ens lägga ner dom i en påse. 
Var ju tvungen att inviga dom:


Nu är det snart dags för mig att åka vidare och jobba, en powernap hade väl varit skön men tiden finns inte riktigt till det så jag får göra det bästa av situationen och se till att jobba häcken av mig så jag somnar snabbt när jag kommer hem igen istället. Skönt att jobba sent skift nu under inskolningen  trots lite sömn,  mycket roligare att kunna få vara med istället för att bara höra om allt roligt som  händer.

Första inskolningsdagen

Jaha.. Det här med dagis va väl inget konstigt då. 
Idag var vi där mellan 9 och 11 och jag tror André var framme hos oss 1 gång och kollade läget, resten av tiden var han med fröken eller sprang runt och lekte. Han hittade sin plats i gänget väldigt fort och det känns väldigt tryggt att se hur han verkar trivas otroligt bra och att han känner sig trygg med fröknarna med. 

Idag lekte han mycket i sandlådan (och ja, han provsmakade sanden flertalet gånger), åkte rutschkana och skulle pussa på tjejer. Imorgon är vi där 9 till 14 och så får vi se vad han tycker om det då. 
Änsålänge går det smärtfritt..




Roadtrip

Idag står det shopping på schemat, 

• Byggmax
• Ikea
• Bauhaus

Här ska köpas golv, färg, lister, spackel, bänkskiva och mycket mycket annat. Nu ska det börja grejjas här hemma igen! Renoveringsmode ON..

Köket ska grejjas lite med, kontoret ska få sig en makeover och hallen ska få nytt golv.

Höstkylan och Madelene

Precis varit ute i det underbara höstvädret och gått en välbehövlig kvällspromenad, det va otroligt skönt att komma utanför dörren idag och andas lite frisk luft. Madelene skickade och frågade om jag skulle med ut och lyckligtvis var hon redan här i trakterna så vi möttes halvvägs pratade om allt mellan himmel och jord. 


Den osminkade verkligheten. 

Dagen efter för somliga

Idag har vi en slappdag, jag har varit och hämtat André och pappa sover ruset av sig, blev tydligen en hård kväll igår (hahaha).

Men vi har faktiskt joinat honom i soffan och passar på att bara mysa och slappa vi med för sånna dagar får man ha ibland och André verkar för en gångs skull hålla med. Han nöjer sig med lite morotsgodis och något bra på tv, nergosad bland tjocka täcket och massvis med kuddar tillsammans med katterna. Mimmi ligger och snarkar högt i sin korg under bordet, hela familjen är lite trötta tror jag bestämt. 


Dagisredo


Jag älskar att få paket på posten och denna gången var det dessa snygga napparna från Esska som ramlade ner i brevlådan. Blev jättenöjd med utseendet och håller tummarna för att kvaliteten kommer vara minst lika bra, tror väl egentligen inget annat då han har Esska nappar i nuläget (självlysande) som vi varit nöjda med hittills. 

Har alltid köpt MAM nappar till honom innan, inte för någon speciell anledning egentligen utan mest för att han valt de. Han har aldrig velat ha "vanliga nappar", de har han bara spottat ut igen men en rund silikon napp från MAM har alltid gått hem därför har vi inte testat något annat när vi vet att han varit kräsen tidigare. Sist vi handlade så köpte vi alltså fortfarande runda i silikon men av märket Esska och som jag skrev så är vi hittills nöjda och han har godkänt dom.
Så nu inför dagis beställde jag nappar med hans namn på så kan man förhoppningsvis ha lite koll på grejerna iaf, men vi vet ju hur det är med nappar.. Försvinner ju nästan innan du ens hunnit koka dom. 

Slapp och slö

Oh, dags för tv och chips i väntan på att Daniel vill hem. Lite vettigt har jag fått gjort idag ändå, byrån till min garderob har fått ny färg, en träfärgad malmbyrå har blivit svart och ska få lite handtag på sig när det har torkat. Använde mig av en lackfärg denna gången och tycker den var väldigt lätt och behaglig att måla med, valde också en stor och grövre pensel för att få ett rustikt utseende på byrån, när penseldrag syns ser det ut som ådror på träet och då blir det mer "plankliknanade".
Så nu kan jag med gott samvete slå ner röven i soffan och dega, jippi!


En bild på mina 2 älsklingar får förgylla detta inlägget!

Gymgrossisten


Vandrande reklam.
Pappa har varit i farten och klickat hem lite grejjer och då hade han hittat en tröja till André som fick följa med. 

Daniel ska iväg på firmafest idag, André ska sova hos mormor och morfar och jag ska agera fyllechaugför, ungefär så ser våran kväll ut. Ska försöka få något vettigt gjort här hemma när jag har möjligheten, men.. Det lockar lite att bara ha en slapp kväll hemma för mig själv med en chickflick och chips också, vi får se vart det slutar. Ska äta med mamma och pappa iaf förr det är något av det tråkigaste jag vet, att äta själv.. Usch nej, det kan kvitta.

Aktivering

Jag har precis varit iväg och sprungit en kort men intensiv runda i Vedum, grabbarna grus har gett sig ut i skogen för sin träning och André och jag inväntar Fia och Ludde för en kvällspromenad. 
Skönt med aktivering en dag som denna, har så otroligt ont i kroppen efter veckan och lite sömn så behöver få så mycket frisk luft jag bara kan gör att orka fungera just nu. 

Hann besöka Mallgrodan innan jag kom hem och fick med mig lite smått och gott hem, mjukisbyxor, tröjor och annat han behöver nu när det börjar bli lite kyligare ute. 


Fynd


Det här kan vara ett utav de bästa fynden jag gjort på biltema faktiskt. Så trött på att matskålar bara till djuren är överallt och ingenstans, de har liksom ingen riktig plats. Men nu så, nu står dom stadigt på golvet och har sin egen plats. André var och klämde lite en gång men sen har till och med han låtit dom få vara faktiskt.


Och här blev en bättre bild på de nya skålarna också, hur läckra?


Saknat


En trött liten kämpe sitter nu och delar på ett kex eller två med sin bästa vän Mimmi, oj vad han hunnit sakna henne bara under ett dygn. Hon var överlycklig när vi kom, mötte oss ute på gården i full fart, tjöt värre än vanligt och ville bara kolla så att allt var okej igen, underbara hund.. Det bästa av allt är att André tjuter lika mycket, skriker högt, klappar händer och hoppar med det största smilet i världen och ropar: "Mimmiiiiiiiiii".

Han har pussat på henne hela kvällen och hon har njutit minst lika mycket av att ha honom hemma igen. Hon var eld och lågor hemma när vi flög runt som dårar och det va livat, stackarn var ju jätte orolig och mamma sa att hon varit nervös, jättedålig i magen och inte funnit ro alls hemma så det är klart att hon känt av kaoset med. Skönt för henne och resten att allt är lugnt igen.

Annars har dagen varit lugn, han är trött fortfarande (förståeligt) men vill gärna vara uppe och busa så fort han får chansen. 
Farfar var förbi en snabb sväng och hälsade på och Fia var med i telefon påväg hem från jobbet, sen vidare hem till mormor och morfar för att hämta Mimmi och mysa lite innan vi strax ska bege oss hemåt. Så trots mycket besök så har det varit lugnt för honom, några powernaps och sen massa bus.

Värsta dagen i mitt liv..

Inatt åkte André ambulans för första (och förhoppningsvis) sista gången.. 
I måndags hade han ju hög feber, igår var han feberfri och pigg på förmiddagen men blev lite febrig igen framåt eftermiddagen/kvällen. Han gick och la sig halv 8 som vanligt och verkade ändå okej, när vi sen går och lägger oss vid 11 halv 12 är han gnällig och vi bestämmer oss för att han ska få Alvedon och lite mer välling så han får sova något under natten, men innan dess tog vi honom till sängen och han va go å glad, fick vatten och skrattade högt efteråt. Sekunden senare nickade han till, tittade på oss en sekund och slängde sedan bak huvudet och skrek högt med basröst som i ett anfall. Daniel tar upp honom och då börjar André tugga frenetiskt, ögonen rullar och han är inte kontaktbar längre. Jag känner hur paniken slår mig hårt i ansiktet och ringer 112 under tiden som Daniel går ner med André för att klä på sig, jag vet inte ens vad jag ska säga..! André tuggar fradga och går inte att prata med och när Daniel kommit ner för trappan och mannen i telefonen svarar hör jag Daniel skrika "han andas inte"! Mitt hjärta stannade och jag säger i panik detsamma till larmcentralen, de får adressen och han skickar larm direkt sen börjar han prata med oss om vad vi ska göra. André är blå och livlös i Daniels armar och han frågar om vi kan HRL, den värsta delen av allt är att jag på den frågan måste svara: "nej, inte på barn". Jag har aldrig någonsin känt mig så maktlös, jag ser mitt barn ligga framför mig, livlös, och jag vet inte hur jag ska göra för att hjälpa honom, jag hann tänka så mycket olika tankar på den korta stunden. Tillslut började han iaf att harkla sig och hostade, så vi hann aldrig påbörja någon HRL. Sen skrek han tills ambulansmännen kom, vilket han på andra sidan av telefonen säger är jättebra, hittar han orken till att skrika så är det bra. Ambulanshelikopter cirkulerade över vårat hus i väntan på besked från ambulanspersonalen, räddningstjänsten var på plats och ännu en ambulans fanns i närheten redo om något skulle inträffa. Så det var fullt pådrag hemma (jag märkte inget av de och missade allt förutom ambulansen, det var ungefär det jag kunde ta in i min bubbla just då).
Vi fick stanna över natten på akuten så de fick ta lite prover och ha honom under observation, men det mesta tyder på att han fick feberkramp, är ofarligt men ser otroligt hemskt ut och man kan tro att barnet håller på att dö (ungefär den beskrivningen som stod på pappret vi fick). Han blir helt enkelt för varm och hans kropp har inte lärt sig ta hand om de än så då blir det ett krampanfall, de kan sluta andas för en stund och blir då blåa, men de vaknar igen så fort hjärnan och kroppen hinner ifatt och har kommit på hur den ska göra (väääääldigt kort och enkelt förklarat) André var nog borta i 1-2 minuter och "livlös" i 30sek-1min utav den tiden (svårt å säga, kändes som en evighet). 
Det var otroligt hemskt att vara med om och trots att vi vet nu att det var helt ofarligt så visste vi ju inte det då. Jag trodde jag höll på att förlora mitt barn i den stunden och den känslan kommer gnaga sig fast i mitt minne, en mardröm som jag hoppas att ingen annan någonsin ska behöva vara med om. 
Vi är hemma igen och mår bra förutom att han har feber och är jättetrött, han är lika glad som vanligt och busar som aldrig förr, samma goa kille.

Slutet gott, allting gott - men slutsatsen av denna hemska dagen är att jag aldrig någonsin igen vill behöva svara nej på frågan om hjärt och lungräddning eller första hjälpen när det gäller små barn. Jag vill veta vad jag kan göra för att rädda eller hjälpa både mitt och andras barn om olyckan skulle vara framme någon gång eller något oväntat händer, så nu är det jag och Daniel som anmäler oss till en första hjälpen kurs för barn och jag kommer predika för alla föräldrar/blivande föräldrar att göra detsamma. Det är ju något utav det viktigaste man kan lära sig och jag känner mig som världens sämsta mamma som inte lärt mig detta tidigare..



Långa och luftiga

Skrutten är något piggare idag men fortfarande lite febrig till och från, har inte fått känna i munnen och den snabbtitten man knappt lura till sig hinner man inte se mycket på, men tror. Inte det är något där ännu. Vem vet, han kanske bara är sjuk.. Dock inte snorig, har hört någon liten hostning idag, men inte mer än så.

Lite bus, lek och pusskalas när jag kom hem, man får ta tillvara på dom få stunderna han kommer och "väljer" mig för de händer inte ofta längre, pappas kille alla dagar i veckan. Men idag så hade han nog saknat mig lite under dagen, haha! 
Smet iväg när han skulle sova och tog en löptur (längesedan sist) i Vedum, blev bara 3 km denna gången men vill inte köra på för hårt när jag är så otränad och riskera att bli sjuk eller annat. 
Gick bra, var 12.sekunder ifrån mitt personbästa tidsmässigt, känns riktigt bra. Trots att jag fick kämpa mig igenom varenda steg och tänka på att hålla långa och luftiga språng istället för korta, stressiga och tunga, så hade jag ändå en bra känsla genom hela. Sprang 2 varv och lyckades pusha mig själv att faktiskt ta det där andra varvet också istället för att fortsätta till bilen, bara det gör mig nöjd. 
Nästa gång går det ännu bättre!


Paket

Igår fick vi hem ett paket från zooplus med Mimmi mat och nya matskålar till henne och katterna, det var behövligt då dom vi haft nu varit med ett tag och blivit sunkiga och slitna. 


Tycker dom va riktigt snygga och passar perfekt in i köket! 
Stilrena, fräscha och godkända av djuren.

Kvällspromenad

Min älskade lilla sjukling har legat i soffan helt utslagen hela dagen och likaså nu.. Vaknar till lite lätt och skrattar lite och sen somnar om igen, tänk att han trots hög feber och ont i kroppen ändå skrattar.

Jag och Daniel byttes av lite under kvällen för att kunna ta oss ut och röra lite på fläsket, först ut var D. Han tog cykeln och åkte bort till Ryda för att kolla läget inför söndagens träning, så fort han kom hem mötte jag upp Fia och Ludde här hemma för en kvällspromenad med hundarna. Blev en bra powerwalk runda i skog och mark, känns i både rumpa och lår att vi rört på oss. 
Men nu ligger vi här i soffan igen och ska snart se till att få i prinsen lite välling så han kan fortsätta sova i sin säng istället. Jag ska försöka få ihop lite matlådor inför veckan innan vi också rör oss mot sängen i tid idag.


Godmorgon

Måndag morgon och jag sitter på jobbet, har precis fått i mig frukosten. Daniel skickade precis och berättade att André har 39 graders feber hemma, min stackars lilla prins, är det inte tänder denna gången så vet jag inte vad. Känner mig hemsk som är och jobbar när han ligger hemma och mår dåligt, vill inget annat än att vara där och ta hand om honom, men jag antar att detta hör till när man är arbetande förälder.. Vet ju att Daniel tar jättebra hand om honom så jag är inte orolig alls.

Påvägen till jobbet var jag otroligt trött idag, mina ögon gick bokstavligt talat i kors. Men de första 2 timmarna har gått förvånansvärt fort och smidigt ändå så jag hoppas att resten av dagen fortsätter så! 



Nya takpannorna

Taket börjar ta sig och imorgon kommer förhoppningsvis takpannorna att ligga på sin plats! Det ska bli spännande att se hur det kommer se ut när det är klart.


Svartmatta candor pannor valde vi iallafall, ska tydligen vara väldigt bra kvalitet på dessa, en utav benders bästa, hoppas att det stämmer. Vi tyckte det va lika bra att välja några ordentliga med en gång och taket är inget vi vill snåla på, det ska ju trots allt ligga på ett par år! 

Slapp söndag

Nu har barnen åkt hem och vi har landat hemma. Ska lägga oss och sova lite middag med André innan vi åker och hämtar lite virke till utegymmet i skogen.

Idag har vi tagit de lugnt på förmiddagen, barnen och Daniel var ute i skogen och fixade lite hålor i vägen, aktivering när den är som bäst. Dom är överlyckliga över att få åka traktor och göra sönder takpannor och Daniel är glad för hjälpen.
Lunchen åt vi på Esti i Vara innan dom rullade vidare hemåt. 
Har varit en fartfylld och trevlig helg men nu är jag helt slut!  
Ska bli skönt att få blunda lite.


Just nu..



Barnvakt

Idag ska vi prova på hur det är att vara en 3-barnsfamilj, Daniels systers två pojkar ska komma och sova här inatt när mamma och pappa åker iväg på lite party. Dom har sovit hos oss flera gånger förut men inte själva sedan André kom så det kan absolut bli en utmaning med att ta hand om 3 aktiva barn, men det ska vi nog se till att klara med bravur. Det är ju dom 3 goaste grabbarna som finns så vad kan gå fel?

De fick välja mat för kvällen och pizza blev det eniga svaret, så pizza it is!

Barnrum

Det ska väl kunna bli ett barnrum av det här tillslut.



Kräftskiva

Kräftskivan igår var hemskt trevlig trots att det bara blev en kort stund. André hade kul och sprang runt och busade med pojkarna i vanlig ordning och ja, det är ungefär samma humor trots åldersskillnaden. 
Men vilka goa vänner vi har, vårat lilla gäng!


Traktorn var ju självklart ett måste att kika på.




Underbara älskade vänner, ni ligger mig varmt om hjärtat!

Just nu..


Kärleken till dessa


Promenad avklarad och nu vidare till Vara för att handla lite, sen vidare hem och göra oss kalasfina. 
Dessa 2 är ju hur goa som helst, André fick gå sista biten och var jättenöjd, ställde upp dom för att ta bild och se så bra det blev. Bästa vänner, mina hjärtan ❤

Vi höll ett raskt tempo och var svettiga och goa båda två när vi var klara, det är skönt att ha med Daniel på promenaderna, han tar så långa steg och håller högt tempo hela tiden vilket innebär att jag måste pressa mig själv hela tiden och aldrig hinner slappna av om jag ska hinna med. 
Mimmi har nog börjat få tillbaka lite kondition hon också för idag orkade hon med hela varvet utan att hamna på efterkälken. Duktiga hund!

Fredag och helg

Äntligen helg, vi ska snart ge oss iväg för att ta hand om lite ärenden och när vi ändå är iväg passar vi på att åka till motionsspåret i Ryda, 5km powerwalk i backarna blir lagom idag när vi har lite kvällsaktiviteter att åka på senare.
Kräftskiva med underbara vänner står på schemat dock med tidig hemgång eftersom André är med och vi ska vara barnvakt imorgon.

Lite av dagens planer, helghumöret är på topp trots en (som vanligt) grymt trött Sanna!


Kattälskare



Jag njuter för fullt för tillfället, det här har inte hänt sedan vi bodde i lägenheten i Vara (2år). Våra katter kan ta hand om varandra och tvätta varandra någon gång ibland, men att dom båda ligger i soffan samtidigt är ytterst sällsynt nuförtiden, så förstå min lycka när dom för en liten stund låg på min mage båda två och gosade! 
När vi flyttade till större blev det inte samma sak mellan dom, de började bråka och trivdes inte alls bra i varandras sällskap vissa dagar, men nu äntligen börjar det bli lite mer harmoniskt här hemma. Missförstå mig rätt, dom har alltid trivts tillsammans men deras bus har det sista gått överstyr och slutar med bråk, allt där emellan är det som vanligt men jag saknar deras mys och framförallt deras mys med mig. Bruno har inte tyckt om att dela med sig av våran uppmärksamhet och protesterar högljutt om Chippen kommer när han ligger med oss i soffan innan han själv väljer att gå.

Och nu ligger dom här i soffan bredvid mig och André så lugna och fina. Vilket underbart moment..

Blåbär och skogsmys

Vi har spenderat större delen av dagen ute i skogarna hos mamma och pappa, vilken otroligt mysig dag det blev. Jag älskar att lulla runt i skogen med Mimmi och när jag fick gå runt där med hela.min familj blev det ännu bättre, Daniel kom på igår att han ville ut och plocka blåbär så sagt och gjort åkte vi iväg idag. Stannade till i Vara och köpte en bärplockare som Daniel fuskade med (och jag fick plocka för hand), vi hittade många fina ställe med mycket och stora blåbär. Hade kunnat vara ute hur länge som helst och plockat flera liter men jag ska iväg och jobba strax så fick ge oss efter 3 liter.

Vi hade en otroligt lycklig hund som skötte sig exemplariskt i skogen, sprang runt och kikade läget när vi flyttade oss men lyssnade så fort vi sa till henne att stanna, underbart när man inte behöver gå och oroa sig för vart hon är. Och hennes lyckorus emellanåt var ju helt oslagbara, underbara hund.



Suddig och mindre smickrande men lyckan i bilden gör mig varm!



Bagagelösning


Det här var nog ett utav de bästa fynden vi gjort enligt mig. Bagagegaller med avskiljare och en plastmatta till bagaget. 
Sedan vi fick barn har vi haft krångel och problem varje gång vi ska åka iväg hela familjen med barnvagnen, vi har ju nästan alltid med oss Mimmi när vi åker någonstans men nu när bagaget varit fullt med en barnvagn har hon fått sitta i baksätet med bälte istället. Tycker själv inte att det är de bästa alternativet för henne, känns varken säkert för henne eller oss trots bältet. 
Men nu när Daniel fått tag i gallret så kan vi helt plötsligt få in både hund och vagn i bagaget plus att det blir mycket säkrare för henne och oss att åka i bilen, hon har ingen möjlighet att flyga omkring i bilen om något skulle hända och det finns ingen risk att vi får henne på oss vid kollision. 
Nä, kort och gott så är jag jättenöjd med detta alternativet, känns mycket bättre och är framförallt smidigare att åka iväg igen. 


Todays


Dagens cooling 💙

1 september

Och hösten är officiellt här. 
Va mysigt att äntligen få börja ta på sig lite lagom tjocka kläder, stickat, gummistövlar, mössa, se alla färger i naturen, vandra i skogen, tända ljus, alla mysiga filtar! Ja, jag tycker om hösten, må hända att den kan vara lite deprimerande vissa dagar, men hallå (!) alla behöver vi vara lite deprimerade ibland för att påminna oss själva om hur jävla bra vi har det annars, för jag tror att vi har väldigt lätt för att ta det för givet, alla bra dagar. 
Vi är bortskämda och behöver dom där dåliga dagarna eller perioderna i livet för att stanna upp och faktiskt ta tillvara på tillvaron och alla underbara människor och varelser runt oss som faktiskt gör dom där grymt bra dagarna möjliga!

Hösten har sina positiva och negativa sidor, men hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte låta bli att tycka den är så otroligt mysig ändå. Tänk en utav de där regniga och tråkiga dagarna då man knappt vill gå utanför dörren pågrund av det gråa tråkiga vädret, vad underbart att istället ta tillfället i akt och mysa ner sig i soffan med nära och kära under en filt eller två, lite tända ljus och en bra film, lovely.