Spontankväll

Planerna idag var egentligen att åka på tacokväll hos några vänner men eftersom deras dotter fortfarande var sjuk så skjuter vi på de och tar mitt i veckan mys nästa vecka istället.
Och tänk va lägligt att min Farmor skickade och frågade om vi ville ha våfflor just när planerna blev avbokade, ja tack! Sagt å gjort, vi packade bilen och åkte dit. Det var riktigt längesen jag åt våfflor så det satt verkligen fint i magen, André körde en debut och tyckte också om det, plus att han var stor kille och fick sitta på egen stol!


Vilken grabb!

Nu är vi påväg hem, ska stanna till i Vara och handla lite ingredienser till helgens bakande och sen rör vi oss snabbt hemåt, jag hörde rykten om en spontan ölkväll hos oss och jag tror redan folket är påväg. Åh va längesen de va, nu är de på tiden, gänget!

My baby girl

Idag på våran lediga fredag åkte vi till Lidköping och våldgästade våran underbart fina Jennifer. Det var så otroligt längesedan och ja, jag har saknat henne något enormt. Men nu har jag mättat mitt Jennifer-begär för en liten stund iaf, och jag hoppas att jag får se henne snart igen så det inte går så lång tid mellan varven!


Dom här 2 alltså.. Mys!
Det behöver inte va så mycket, bara att få prata om allt mellan himmel och jord med min absolut bästa vän gör att dagen blir så otroligt mycket bättre. En promenad i stan och en lunch i lägenheten med mys och bus.. 

Nu har jag och André precis landat i Vara och ska möta upp mormor, morfar och Daniel för att plaska lite i badhuset nu på eftermiddagen. Jag och mamma ska börja med att simma och sen joinar vi grabbarna i barnpoolen - en riktigt bra fredag som slutar med sällskap av Budda hemma i soffan. 
Jag är i ett litet lyckorus för stunden, ett lyckorus över alla fina människor i min närhet, tack för att ni finns ♡

Tanden


Ser ni den?! Ser ni tanden? Syns kanske lite dåligt men där är den, en liten söt bissing. 
Bättre sent än aldrig säger man väl haha. 
Och änsålänge är min grabb feberfri idag, jag hoppas det håller i sig och håller tummarna!

Just nu..


Någon vill åka hem nu 😂

Kära barn..

Och så var vi här igen..
Natten mellan fredag och lördag vaknade jag av att Andrés säng vickade (tur att vi fortfarande har vaggningsfötterna på), han hade ännu en gång fått feberkramper. Dock inte likadant som förra gången, nu var det mer kramper i hela kroppen istället för en livlös kropp och vi lyckades "ta hand om" denna krampen själva. Vi ringde 1177 för att säkerställa att vi gjort rätt och tryckte i honom Alvedon men någon mer sömn blev det inte den natten för fröken falk, hur ska jag kunna sova igen, tänk om jag inte hade vaknat och det var värre, usch hemska tanke..

Men än var det inte över.. Lördagen började med feber och Alvedon och sen var han pigg, go å glad hela förmiddagen. Vi åkte hem till mormor och morfar för att äta lunch men innan maten var klar fick vi vara med om mardrömmen igen.. Han satt i Daniels knä efter att vi gett honom en ny omgång av Alvedon och helt plötsligt stelnar han till och blir knallröd. Daniel rusar ut med honom, hans kropp är slapp men han tuggar frenetiskt. Vi ringer ambulans och han blir blå och livlös, denna gången nästan grå.. Det var hemskt, värre än första gången och jag hatar det faktum att vi bara måste gilla läget och acceptera att det här kanske kan vara något han kan få varenda gång han har febertoppar. Hur ska mitt mammahjärta överleva detta?!
Ambulansen var på plats fort och han kom tillbaka igen men var nog i ett chocktillstånd för han skrek ända fram till kvällen och han är inte den som brukar skrika. Vi satt på akuten och tog prover och har fått stanna över natten. Läkaren gillade inte riktigt att han fått anfall 2 gånger på ett dygn, och febern ville inte riktigt gå ner så lika bra att vara kvar.

Vi känner oss lite lugnare över situationen, men är självfallet fortfarande oroliga hela tiden. Läkarna säger att det är värre för föräldrarna än barnen, så vi får helt enkelt försöka lita på det. Jag hatar detta..
Vi väntar på ronden och sen ska vi få åka hem igen. Hur ska jag våga blunda igen? Hur ska jag våga ta ögonen ifrån honom?
Kära barn..



Rosa månad

Tanken idag var att vi skulle tagit en sväng med cykeln hela familjen i det fina vädret efter jobbet, men vid lunch ringde dagis och vi fick hämta hem André för han hade feber. Daniel tog det idag och när jag sen kom hem så tog jag och Mimmi en promenad istället.

Och för att inte bli misstagen för en älg så klädde jag på mig det färggladaste jag hade. Mimmi matchade självklart, temat blev rosa!


Ord..

Här hemma går munnen för fullt på den lilla grabben, kul att se hur han lyssnar på vad vi säger och kopplar ihop det med saker och ting.

▪ napp [nana]
▪ välling [lällin]
▪ mamma [mama]
▪ pappa [paba]
▪ mimmi [mimi]
▪ bruno  [buno]
▪ chippen  [chichi]
▪ tacktack [tacktack]
▪ varsågod [sego]

Det är lite av allt som kommer ur hans mun just nu, sen är det ja och nej och mycket han försöker härma. Jag blir så stolt!


Bara en katt

För er är det "bara en katt", för mig är han 15 år av trygghet, närhet, vänskap och kärlek.
Min fina katt, jag visste så väl att den här dagen skulle komma men ändå var jag så långt ifrån förberedd och det är helt klart en ledsam och jobbig dag.
Ja, jag gråter som ett litet barn över en katt.. En katt som jag haft sen jag var 8 år, en familjemedlem som varit med under alla mina ungdomsår, någon som alltid lyssnat, tänk vad många hemligheter den där lilla katten bär på. Haha.

Min fina kära Wasser, jag är glad över att vi fick äran att ha dig med oss i så många år och ledsen över att det inte blev fler (trots att du redan gick på övertid). Men det här blev helt klart bäst för dig, vill inte se dig lida, du var en kämpe in i de sista.
Vila i frid under eken underbara katt, du kommer alltid vara min no.1 ♡


Magi i en bild

I helgen var vi ute och lekte med kameran i dimman lite, jag lyckades då knäppa den här underbara bilden..


Jag älskar den, den visar verkligen kärleken mellan Mimmi och André. Den visar allt det där jag inte kunnat förklara med ord. Den är magisk och jag blir så lycklig varje gång jag ser den..
Den är så levande på något sätt.
Mina vänner, titta, ta in och njut. Kan inte förstå att dom här två är mina.

Cross


Efter frukosten packade vi ut i bilen och åkte till edsvära för att kolla på crosskörning, våran vän Tompa var där och körde. Det va kul att se på, men dom får ju det till att se så satans lätt ut, dock vet jag ju att det är en väldigt svår och krävande sport. 
Efter att ha sett alla andra åka omkring så har Daniel också lite cross feber, vi får väl se hur lång tid det tar innan det står en på gården.
Tyckte dom va grymt duktiga allihop och hade jag vågat hade jag lätt testat, men man blir ju fegare med åren sägs de, haha, minns ni när man var liten och testade precis ALLT man kunde testa? Bryta benen, blåmärken, höjder, vad va det?! Tänk om man bara hade lite av den våghalsigheten kvar..


Godmorgon


.. från jultomten! Haha.

Nuförtiden är det bara att äta själv som gäller, viktigt att han får hålla i skeden och testa. Så ja, varsågod säger vi och voíla 😉 hihi.
Igår sa han välling för första gången när hans flaska stod i micron, hans mun går i ett och det kommer många roliga ord därifrån. 
Det jag tycker är roligast nu är att han kommunicerar och förstår så mycket. Han säger vad han vill och inte vill göra, han svarar på frågor och han har en vilja och en personlighet. Häftigt att se..

Just nu..



Lediga fredag

Gårdagens jobb var en pina, jag fick kämpa med tröttheten i huvud och kropp varenda minut.. Men jag tog mig igenom den! 
Och nu är det helg. Vi är uppe med tuppen som vanligt och tänker spendera den på Andrés favoriträtt, UTE! Det är så fint höstväder så vi har klätt på oss nu efter mellanmålet och har gått ut för att leka i löven, senare i eftermiddag åker vi in till Vara för att möta upp Mamma när hon slutat jobb, vi ska simma lite och Daniel tar André. Dock satsar vi på att komma iväg lite tidigare för att hinna med ärenden och bus i parken.


Nu är vi tillbaka!


André är på benen igen och har varit på dagis sen i onsdags, han har en helsikes hosta fortfarande men är förövrigt pigg och frisk. Full fart på vårat energiknippe nu när han vilat upp sig halva veckan.. Hans kära mor däremot är mer död än levande, underskatta aldrig eran sömn kära vänner, ta tillvara och njut av varenda minut då ni får möjlighet att sova skönt!
Hela denna veckan har jag sovit mellan 2-4 timmar per natt och sen varit igång med André hela förmiddagen, jobbat 15-00.12, kommit hem och lagt mig i sängen för att somna någon gång mellan 2 och 3 å så går vi upp halv 6 igen. Lägg på lite feber och smärtor i kroppen så har vi nog min vecka på pricken. Men hörrni, det är bara ett arbetspass kvar och sen tar jag helg! 
Då ska ni nog få se på någon som sover, haha.

Just nu..


Prestationsångest

Den där äckliga känslan i bröstet som bränner och trycker, klumpen i magen som inte försvinner, tankarna som cirkulerar i huvudet och den jobbiga känslan av att inte vara tillräckligt bra..

Jag vill så gärna göra mer än jag klarar, vara mer än jag är och lära mig mer än vad jag kan. Varför ska det vara så svårt att vara nöjd någon gång, att kunna ge sig själv en klapp på axeln och säga "det gjorde du riktigt bra Sanna". 
Jag grämer mig över jobb och att inte kunna prestera på topp jämnt, framförallt över att jag själv inte anser att mitt "på topp" är tillräckligt bra.
Jag vänder och vrider, analyserar, allt som folk säger till mig, hur dom agerar och reagerar ja allt blir i mitt huvud alltid till det negativa mot mig själv i slutändan. Varför kan jag inte bara ta emot det där leendet och ta det för vad det är, en genuin hälsning, istället för att se den negativa sidan och alltid tro det värsta.

Mammarollen får mig också att grubbla mycket. Är jag tillräckligt bra? Gör jag rätt? Älskar han mig? 
Att vara mamma är helt klart den största utmaningen jag tagit mig an och den ständiga frågan jag ställer mig är: kommer jag räcka till?

Jag kan också vara omtyckt, jag kan också vara bra. Men just idag har jag bara lite svårare för att se det, just idag väljer jag att blunda lite.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, en dålig dag måste vi alla ha ibland och man måste få ut känslorna man slåss med för att kunna ta sig vidare från den där dagen och bli sig själv igen. Att skriva är mitt sätt (Daniel får en del obefogad skit kastat på sig också) och såhär kan det se ut.. Alla dessa tankar är min last, jag kallar det prestationsångest, och idag rann den bägaren över lite och blev till min dåliga dag. Imorgon är bättre, jag vet.


Sjukstuga


Här är vi långt ifrån pigga.. André sjuk och jag har feber. Knaprar Ipren för att kunna jobba ikväll, hinner inte, orkar inte och vill inte vara hemma pga att jag är sjuk mer. Daniel kommer vabba i eftermiddag så att jag kan jobba och André inte behöver gå till dagis, passar ju bra att han blev sjuk den veckan jag jobbar sent iaf.

Så den här dagen kommer spenderas precis där vi ligger just nu (fram till 2), vi rör oss inte en millimeter, när han inte sover passar vi på att bara ligga och mysa med något underhållande på tv skärmen. 
Gillar när vi samlas allihop på dagarna och gosar, Chippen och André på bröstet, Bruno på mina ben och Mimmi bredvid mig på golvet med nosen vid min hand ♡

Sjuk och lycklig

André är fortfarande sjuk och jag känner mig överkörd idag (dags för rond 2), men vi har klätt på oss ordentligt och åkt hem till mamma och pappa istället, det vankas söndagsmiddag ikväll men nu under dagen är Daniel med pappa ute och hjälper honom grejja i trädgården. André fick åka lite grävmaskin innan vi gick in och bäddade ner oss så han var grymt lycklig förut.


Han skrattade högt när pappa vände runt hytten, satt och vinkade på mig flera gånger för att liksom visa vad han gjorde, lite "titta på mig mamma". Här på bilden sitter han och är väldigt fascinerad av den stora skopan (den skulle han haft i sandlådan på fritids!)

Småbarnsbaciller

Det var en snorig pojk jag hämtade på dagis igår och idag har han feber igen.. 
Det va inte länge han fick vara frisk, hosta, snuva och feber, stackars liten, så idag blir det inte mycket gjort. Så är det ibland..

Det enda jag ska göra är att åka iväg en sväng på barnmarknad hör i närheten med Madelene, ska bli kul! Snart dags att väcka Daniel och sen åker jag, André är hemma med pappa sålänge,  passar på att mysa så mycket som möjligt. 

Klipp klipp

Idag ska jag klippa mig! Äntligen!
Åh det va så längesedan sist, säkert 1 år sedan.. Jag har alltid haftvsvprt att hitta tiden till att gå till frissan, men så är det ju tur att jag har så fina vänner som erbjuder sig att sätta saxen i håret. 
Så idag efter jobbet slänger jag mig iväg till dagis och sen tillbaka till Vårgårda igen. 
Jag läääängtar, blir inget avancerat, bara fräscha till det men gud så skönt.
Gillar inte mitt nuvarande fågelbo.

💇👏

Lidköping

Direkt efter jobbet idag åkte jag och hämtade A dagis och vi styrde bilen mot Lidköping. Vi skulle dit och hämta upp lite dagis kläder och köpa en ny leksakslåda, eftersom Daniel skulle träna idag så passade vi också på att träffa Nathalie och Christoffer en sväng. Lika mysigt som alltid trots en trött och  (tro det eller ej) MAMMIG liten kille. Jag njöt för fullt, får ju passa på när han faktiskt känner för att mysa lite med sin kära mor.

Nu sitter vi här hemma och grabben har hoppat i säng, nu är det min och Daniels tur att slänga oss i soffan och bara mysa.


Hurtig och bonde dejt

Nu ska jag alldeles strax in till Vara och möta upp mamma på badhuset, vi ska nämligen börja simma lite ihop på onsdagar är tanken. Har aldrig "simmat" såhär innan som träning alltså, så ska bli intressant och se hur det kommer kännas. Har hört att det ska vara en grymt bra helkroppsträning så varför inte.

Efter det åker jag vidare till min fina vän och kollar på bonde söker fru, jag har redan missat 2 avsnitt (!!!) så nu är det dags.

Fortfarande inte helt kry, näsan och halsen vill inte ge med sig, men nu är jag på benen och kommer ignorera dessa faktum, kanske att det blir värre igen men jag hoppas på att kroppen istället ska förstå att det inte är någon idé att vara sjuk. Fit for fight!

Andrés första..

.. Cykeltur! 

Idag var jag inne i Vara och hämtade lite smått och gott efter jobbet, en sväng hos moster för att hämta en fuskpolo och raggsockar till André som hon stickat, och så hämtade jag bl.a en cykelstol till André som jag fyndade på en köp å sälj sida.
Har lånat hem mammas cykel nu när sommaren är över och hon inte har den ute på kusten men har inte haft någon stol förräns idag. Så nu äntligen kom vi iväg på en tur, och vilka glädjerop jag hörde bakom mig.
Pappa skulle springa så vi cyklade med honom runt och på vägen lyckades vi möta dagisfröken som André hejjade så glatt på i farten, haha.
Mimmi fick vara kvar hemma på premiärturen men tanken är att hon också ska få hänga på när hon orkar, va väldigt längesedan jag cyklade med henne sist och vet att hon hade en hel del dumheter för sig de sista då hon sprang iväg med mig ibak på cykeln (Daniel som lärt henne hyss). Men ska ta med henne ut på en runda utan André ibak någon dag och sen ska jag nog lösa både hund och barn. 

Såhär fint hade vi det på våran kvällstur, jag älskar hösten!


Söndagsmiddag



Dagen har vi spenderat hos mamma och pappa en liten sväng, och nu är vi allihop hemma hos oss för att äta söndagsmiddagen. Har dukat vid matsalsbordet så att även dom kan få inviga det och på menyn idag står det:

Kalkon
Serveras med svampsås och dinkelpasta
Alt. Zucchini-panna
Grönsaker

Ska bli så gott, den där kalkonen är helt underbar. Vitlöksmarinerad kalkon från Adelsåsen i St.Levene. Mums..

Trevlig söndag!

Just nu..


Snäll mormor


André fick också med sig något nytt hem, mormor köpte en mysig dress till honom som han tokälskar. Knäppa barn!
Så stor och så nöjd på sin nypimpade bobbycar.

Lördagkväll

Min lördag kväll spenderar jag ute på gräsklipparen med snorpapper i fickan och musik i öronen, så underbart! 


Gräset är på tok för långt efter att ha haft ställningar, container, byscha och annat som stått i vägen och jag är på tok för rastlös för att sitta inne i soffan mer nu. Och ja, jag tar ju det lugnt ändå!

Shopping

När jag vaknade imorse var jag piggare än igår, så vi väntade in Mamma och åkte till Alingsås men sväng på dagen. Vi har lite Dåligt med träningskläder här hemma så vårat mål för dagen var stadiums outlet.
Vi hittade lite smått och gott, jag kom hem med 2 par tights, raggsockar och en mössa. Daniel hittade sockar och mjukisbyxor. 

Men mycket mer än stadium blev det inte, tror att jag ropade hej lite för fort med mina baciller. Jaja, nu är jag ju på benen iaf, finns ingen mening med att lägga sig ner igen då haha.


New shoes


Så nöjd! Dock får vi se hur länge jag lyckas hålla dom vita, jag lär mig aldrig.. 
Ja, det här piggade ju upp lite! Imorgon är det jag som är frisk, håller tummarna. 

Hjärta


Hand i hand.. Jag kommer aldrig någonsin släppa taget om denna underbara lilla hand, fjärilarna i magen lever lajbans när jag ser honom och han sträcker upp sin hand för att ta min och känna sig trygg.

André är hemma från dagis och vi väntar bara på att pappa ska komma hem också. Sen är vi nöjda.. 

Stackars lilla mig


Idag är det Daniels första jobbdag igen och här ligger jag med feber i soffan fortfarande. Funderade på att köra André till dagis tidigare trots att han inte ska dit förrän vid 2 idag, men är ju mycket mysigare att ha honom hemma så han får vara kvar här med mig, tur att jag har min egna lilla barnvakt här hemma (mimmi) som hjälper mig när orken inte finns där. 

Han har varit en riktig ängel idag större delen av dagen här hemma så har inte varit några problem. Nu ska han snart iväg och då ska jag passa på att få vila och blunda lite innan jag ska åka och hämta honom igen. Svettig och äcklig ska jag alltså sätta mig i bilen och åka in till byn och visa mig för allmänheten, fy, stackars folk..